Demir Damlası
126 görüntüleme
B
Buket ..
24 Eylül 2025 17:00
5 aylık, hala demir ilacı kullanmadık bu ay başlayacağım devlet vegaferon veriyo ama içinde paraben var ve bazı bebeklerde kabiz kanlı kaka yapmış bunu vermek istemiyorum doktor veya aile hekimi de biz oneremeyiz devletin verdiğini kullanın diyo özel bi durumumuzda yok. siz ne kullanıyorsunuz ve doz ayarını nasıl yapıyorsunuz ben bu bilgileri doktordan alamıyorum da. Sidefer veya ocean bildiğim demir ilaçları ama dozaj nasıl ayarlanıyor

Kübra N. A.
24 Eylül 2025 17:11
Ben sideferi kullandım sizin aylarınızda daha sonra ocean ve şuan ise kidesfer ile devam ediyorum tatları güzel kabız yapmıyor aç karınına sabahları veriyorum emilimi daha iyi oluyormuş miktarını bebeğimin kilosuna göre damla şeklinde ayarlıyorum eczacınıza da sorabilirsiniz iyi günler diliyorum.
S
Safiye D.
24 Eylül 2025 17:49
Bende sidefer kullanıyorum bebeğim 7 aylık kilo başına bir damla veriyorum herhangi bir sorun yaşamadım
E
Elçin G.
24 Eylül 2025 18:29
Ben Bestiron kullanıyorum temiz içerikli. Kilo başına 1 damla sabah aç karnına veriliyor
E
Ezgi Ç.
25 Eylül 2025 10:21
Ben vegaferon kullanıyorum. Kabızlık ya da başka bir sorunla karşılaşmadım açıkçası. Benim doktorum kabızlık ve sorunlu kaka olabildiğini ama her bebekte olacak diye bir kural olmadığını kullanıp gözlemlememi söyledi. Sorun yaşarsan değiştirirsin dedi. Ben de öylece başladım vegaferona vehiç bir sorun yaşamıyor bebem.
S
Selma Y.
25 Eylül 2025 23:53
Ben 4 aylıkken sağlık ocağının verdiği demir damlasını kullandım. Damla şeklinde olduğu için aşırı zorlanıyordum ve ağzını açmıyordu. Bütün kıyafetlerimiz de leke kaldı. Biraz araştırdıktan sonra ocean markasını kullanmaya başladım böyle bir kolaylık yokmuş yani neden daha önce almadım ki dedim. Biraz pahalı fakat hem kullanım açısından hem rengi açısından çok memnunum. Rengi beyaz yeni nesil damla olarak geçiyor. Tadı da diğeri kadar kötü değil içeriğine de güveniyorum açıkçası d vitamini de ocean kullanıyorum. Denemenizi tavsiye ederim 🌸