Deliricem Artık
226 görüntüleme
Z
Zehra Ç.
14 Ekim 2025 22:54
Uyku gerilemesi laneti yaşadık 4. Ayda. Şu an saat 01:50 ayakta sallıyorum hala 8,9 dan bu yana uyutmya çalışıyorum. Deliricem artık. Gerçekten çok sıkıldım. Eşim su getirdi bardağa doldurma sesine açtıu kez gözlerini. Dünyayı durduramam ki. Yoruldum artok

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
15 Ekim 2025 06:03
Merhaba 🌼 Bu gerileme, bebeğinizin uyku yapısının bir yetişkininki gibi daha hafif ve kısa döngülere geçmesi nedeniyle oluşur. Sizin ayakta sallayarak uyutma yönteminiz, bebeğinizin bu "sallanma" desteğini uyanınca tekrar talep etmesine yol açar; bu da sık uyanmalara ve kendi kendine dalma becerisinin gelişememesine neden olur. Eşinizin su doldurma sesi gibi hafif bir sese bile tepki vermesi, artık hafif uyku evresinde ne kadar kolay uyandığını gösterir. Sabah 8'den gece 1:50'ye kadar ayakta sallama, bebeğinizin aşırı yorulmasına ve sizin de tükenmenize yol açmaktadır. Yatış saatinden önce kısa ve sakin bir rutin (masaj, ninni) uygulayınız. Uyutma sırasında sallamayı yavaş yavaş azaltınız ve bebeğinizi uykulu ama uyanık bir şekilde yatağına koyunuz. Ağladığında hemen kucaklamak yerine, önce yatağında elle, sesle veya hafif pışpışlama ile sakinleştirmeyi deneyiniz.
Z
Zehra Ç.
15 Ekim 2025 10:50
Fatma hanım merhaba bebeğim hiçbir zaman uzun uzun uyumadı ilk doğduğu gün bile. Yani ayakta salladığım için destek aramıyor bu şekilde de olsa zar zor uyuyabiliyor. Zaten az uyuyan bir çocuktu şimdi hiç dalamıyor. Yani uykuluyken beşiği bırakma vs her türlü şeyi denedim pratikte bunların bir karşılığı yok bizde.. yine de teşekkürler