Dayanamıyorum Artık :(

234 görüntüleme
N

Nihan E.

19 Ekim 2025 20:29
Oğlum 2 gün sonra 10 aylık olacak ve hiç uyumuyor. 10 aydır uyutmaktan ve 30-40 dakikada bir uyanmasından ayrıca 10 aydırgece gündüz sürekli ağlamasından dolayı tükenmiş durumdayım. Bebeğim kendi kendini sakinleştiremiyor, ağladıkça daha da çok ağlıyor ve asla susmuyor.. Ne yapacağımı şaşırdım artık, lütfen bana bir yol gösterin..
A

Ayşe N. C.

19 Ekim 2025 20:36
Aşkım kızım da aynısını yaşadım vücudumun ağrısından geberiyordum artık kimsem de yoktu destek al ailen yanındaysa çoçuğun uyuduğun da sen de uyu ev işini de takma uyku eğitimi de alabilirsin sakin kal geçeçekkkk…
S

Sema A. ..

19 Ekim 2025 20:37
Doktorunuz bir şey demiyor mu bu duruma
E

Esra P.

19 Ekim 2025 20:38
Öncelikle sen sakin kalmalısın. Bebekler bizden çok etkileniyor. Bizim stresimiz onlara geçiyor. Uyku rutini oluştur. Ilık duş,gece lambası, ninni aç. Kucağında uyumak istiyorsa bırak uyusun. Emerek uyumak istiyorsa bırak uyusun. Anladığım kadarıyla kolik bebek. Sabret geçecek bu günlerde. Biraz daha zaman sadece sen mutlu bebek mutlu öyle düşün. 🤗
Gülcan A.

Gülcan A.

19 Ekim 2025 20:42
Nihan hanım merhaba
1-doyuyor mu
2- destekle mi uyuyor uyuduğunda
3- emiyor mu emiyorsa memede uyuma var mı
4- gündüz uyuyor, gece mi uyumuyor yoksa ne gündüz ne gece uyku yok mu
5- oda ısısı, odanın karanlık olması gibi koşullar nasıl
6- besin alerjisi gibi bir olasılık orta kulak iltihabı diş çıkarma vb gibi bir sorun var mı yok mu , gibi gibi sorular ve cevabınıza göre hikaye değişecektir.

Kendi bebeğimden yola çıkarak ve uyku sorununu çokça hala da dönem dönem yaşayan biri olarak (14 aylık) ; serin oda, az ince pamuklu giysi, yeterli ve planlı gündüz uykusu (tüm hayatı etkilesede rutinde kalmaya çalışıyoruz hala ) gece aynı saatte aynı rutinle uykuya geçiş, gece beslenmesini kesme ve uykuya geçişlerde tek kişi olmamak bu rolü baba ile paylaşmak gibi noktaları düzenleyerek bir yol bulduk kendimize.

Umarım sizde zamanla çözersiniz , uykusuzluk en kötüsü
N

Nihan E.

20 Ekim 2025 06:20
Ek gıda alıyor, karnı tok, altı temiz, uyku hijyeni sağlanıyor, herhangi bir hastalık vb durumu yok. Doğduğundan beri uyumuyor, karnımda da uyumazda sabahlara kadar.. Ağladığı zaman asla sakinleşmiyor, bazen memede sakinliyor ama her zaman değil. 🙄☹️
Doktor ise "biz ağlayan bebek severiz" dedi kaç defa, bu ay kontrol var yine aynı şeyi söylerse gel sen bak diyeceğim artık..
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

20 Ekim 2025 07:29
Merhaba 🌼 gece ve gündüzdeki kısa uykular ve sürekli ağlama, bebeğinizin kendi kendini sakinleştirme becerisinin gelişmediğini ve uyanmak için bir desteğe (sallama, emme vb.) bağımlı olduğunu (uyku birliği) gösterir. Ağladıkça daha çok ağlaması, sinir sisteminin biriken yorgunluk nedeniyle kendini düzenleyemediğini işaret eder. Bu tükenmişliği sonlandırmak için, uyku eğitimi kaçınılmazdır. Bebeğinizi yatağına uykulu ama uyanık bırakarak, ağladığında ise kısa aralıklarla güvence vererek (kaldırıp sallamadan), ona yatağında güvende olduğunu ve desteksiz dalabileceğini öğretmelisiniz. Bu tutarlılık, 10 aydır süren bu kısır döngüyü kıracaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir