Çok Zorlanıyorum

190 görüntüleme
D

Duygu O. T. ..

2 Eylül 2025 17:40
Merhaba oğlum 4 aylık 3 aylıktan itibaren meme reddi vardı 4. Aya girmemizle memeyi tamamen bıraktı emmiyor bunun yanı sıra sağıp veriyorum onu da biberonla ve kaşıkla ne yaptıysam içmiyorum mama yapıyorum onu da yaptığım gibi çöpe atıyorum bu durumu yaşayan var mı ne yapmam lazım gerçekten çok zorlanıyorum
S

Sevgi K.

2 Eylül 2025 18:13
Merhaba, iyi akşamlar aynı süreci biz 8 haftalikken yaşamıştık ve yaklaşık 2 ay kadar sürdü uyanikken asla emmek istemiyodu memeyi görünce bağırmaya başlıyodu zor bir sürecti sizi çok iyi anliyorum ben şöyle bir yol izlemiştim

Oncelikle neden meme reddi yaşadık bunu gozlemledim sut tazyikli geldigi icin mi, az geldigi icin mi sütünüz tazyikliyse pozisyon degistirmenizi tavsiye ederim

Uyanikken emmek istemiyodu bende once mayistirip sonra emziriyodum uykuyla uyaniklik arasinda ve gece uyandiginda uykusu açılmadan emiyodu diğer turlu zorlamak daha çok memeden uzaklaştiriyodu

Bol bol ten teması, ve duşta emziriyodum banyo yaparken uykusu olmasada emiyodu

Birde sağdiginiz sütü biberonla veriyosunuz anladigim kadariyla biberonla degilde kaşikla vermenizi tavsiye ederim çunku biberon daha kolayina geliyo mesela bende biberonla veriyodum biberon ucu numarasina hic bakmamistim aklima gelmemisti 1 numara olmasi gerekirken 2 numara gönderilmiş orta akiş olunca çenesi çok yorulmadan rahatca iciyomuş ona aldanmiş biberon ucunu degistirdim öyle veriyodum sonra biberonu birakti tamamen emmeye başladı

Birde 4 aylık demissiniz belki dis ağrisi vardir diş ağrisida meme reddi yapiyor diye biliyorum ağrıdan emmek istemiyor olabilir ağrisini hafifletecek birseylerde yapabilirsiniz soguk uygulama, karanfil zeytinyaği vs

Belki işinize yarar ama herseyi yapmaniza ragmen hala emmiyorsa nasıl mutluysa öyle yapin önemli olan beslenmesi ( sütünüz veya mama) ve sizinde rahat ve konforunuz kendinizi yıpratmayın 😊
D

Duygu O. T. ..

2 Eylül 2025 18:16
Meme reddinin en önemli sebebi sıcaklardı birden sıcaklar bastırınca meme reddi yaşadık önceden de aynı biberonla veriyordum hiç böyle sıkıntımız olmamıştı ta ki yaz ayına girene kadar 1 saat emen çocuğum emmemeye başladı bu arada biberon reddi yaşıyoruz resmen sonra da açlık krizine giriyor
S

Sevgi K.

2 Eylül 2025 18:25
Evet sıcaklar iştahsızlik yapti maalesef, biberonu değiştirseniz baska bir biberon vermeyi denediniz mi ? Biberon reddi için pek bir bilgim yok yanliş yonlendirmek istemem
T

Tuğba B. ..

2 Eylül 2025 18:44
4.ayın başında bizimde aynıydı gece emziriyoedum sık uykudayken
Ş

Şerife A.

2 Eylül 2025 19:25
Eds sistemini denemenizi önerim. Meme reddinin köşesinden dönmüş biri olarak söyleyeyim, sütüm çok azdı yetmiyordu doktorum desteklememi söyledi mama verdim biberon işin içine girince zaten sütte az olunca meme reddi oluşmaya başladı, resmen çırpınıyor gelmek istemiyordu. EDS sistemi işimi çok rahatlattı hem memeye geldi memeye geldikçe gögsüm uyarıldı sütüm arttı.
H

Hatice K.

3 Eylül 2025 20:39
Aynı şeyleri yaklaşık 2 aydır yaşıyorum 4 ay 17 günlük ve bu 2 haftadır çok fazla yaşıyoruz asla yemiyor mama değiştim biberon değiştim her türlü yolu denedim alıştırma bardağıyla bile verdim yok almıyor artık bıraktım çünkü doktora da götürüyorum bir şey yok kilo alımı iyi diyip gönderiyorlar…:(
M

Merve N. K.

4 Eylül 2025 01:14
Eds sistemi satılıyor mu dışarıda nasıl oluyor gerçekten kafayı yiyeceğim bizde gece yapmıyordu meme reddi yapmaya başladı nasıl besleyeceğim bu çocuğu bilmiyorum
D

Duygu O. T. ..

4 Eylül 2025 05:37
Biberonun hızlı akışına alışmış bebeğim bir iki çekip bırakıyor biberonu da bırakamıyorum çalışıyorum çünkü sürekli sağım yapıp beslemekten de çok yoruldum eds sistemini denedim bizde işe yaramadı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir