Cimere Yazmalı Mıyım?
223 görüntüleme
Ş
Şerife A.
12 Ekim 2025 21:01
Sağlık ocağımdaki ebem aşılarımı çok iyi takip etmiyor resmen ben hatırlatıp gün alıyorum.Aşı kartımı bile doğru dürüst doldurmuyor.Mesela 6.ay aşısını olduk ama işaretli bile değil ki biz 9 aylık olduk ,özel aşılarımı takipli Dr ve ekibi yaptı zaten de onlar bile rota mı menenjit aşılarımı onlarda görsün diye özellikle dolduruyor ve bana takipli Dr uyarı geldi senin bunları doldurman gerekiyor diye yarın aşıya çağırdı geçen söyledim iplemedi,bu seferde doldurmaz ise şikayet etmeli miyim?

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
12 Ekim 2025 21:22
Merhaba aşılarıniz sistemde mi görünmüyor e nabizda yoksa asi kartindan mi bahsediyorsunuz
Ş
Şerife A.
12 Ekim 2025 21:24
Sistemde görünmüyormuş ancak e nabızda işaretli aşı kartında da işaretli değil
E
Elif S.
12 Ekim 2025 21:24
sistemden dolduruyorlardır, yoksa zaten uyarı alırlar. ama sizdeki kartı da doldurup, aşıları hatırlatması gerektiğini düşünüyorum, şimdi bilgiye ulaşmak daha kolay ve insanlar kendileri takip edip biliyorlar ne zaman ne aşı var ne yapılmalıyım diye,, ama bilme zorunda değilsiniz sonuçla-bilemeyebilirsiniz..hemşire hanımların kendisine uyarı verin önce isterseniz
Ş
Şerife A.
12 Ekim 2025 21:33
Ben çok sıkı takip ediyorum bu işi bende bir hemşireyim tamam alanım çocuk değil az buçuk fikir sahibiyim.Biliyorda hemşire olduğumu o ne zaman çağırdıysa aksatmadım gittim bir kez ateşli iken gidemedim boy kiloya çağırmıştı.Tamam yoğundur ama cuma günü ben yazdım biz 9 aylık olduk aşıya ne zaman gelelim diye ki nerdeyse 9.5 aylığız 23.00 da mesaj atmış yatın 11 de gel diye.
E
Elif S.
12 Ekim 2025 21:55
siz takiplere gitmeseniz dahi her defasında arayıp çağırmalı , bilgi vermeliler
9. ay aşısından önce bu arada yumurta beyazı da denettiniz mi bebişinize, araya sıkıştırayım.
9. ay aşısından önce bu arada yumurta beyazı da denettiniz mi bebişinize, araya sıkıştırayım.
Ş
Şerife A.
12 Ekim 2025 21:59
Denedim elbette çünkü benim yumurta alerjim var tadını bile bilmiyorum.Sıkıntı olmadı kızım da ancak diş dönemine giriyoruz gibi damakları şişmiş aşıyı biraz daha ertelensek yaptıramam gibi hiç febril olmasa da diş döneminde ateşleniyor. Bir an önce aşı çıksın istiyorum

Ayça K. A.
Hemşire
12 Ekim 2025 22:24
Şimdi asmlerde takibinizi yapmazlarsa ya aşı kaçırılarsa açıkçası maaş cezası alınıyor :) o yüzden gebe izlem ve aşı takibi sıkı tutuluyor dilerseniz cimere yazın tabii ama bir memnuniyetsizlik varsa aile hekiminizi değiştirdiğiniz an hemşireniz de değişecek aile hekiminizle durumu görüşün öncesinde hekim değiştirmek istemem ferseniz , farklı bir hemşireye yönlendirebilir sizi ama yine de birşeyler eksik tutuluyor derseniz yazın tabii. Böyle olmasına üzüldüm