Çıldırmak Üzereyim

397 görüntüleme
B

Birşen G. S.

7 Eylül 2025 00:00
Bebeğim 15 haftalık gündüz uykusu güzel ama gece uykusu Allahım gerçekten çıldırmak üzereyim. Saat 10-10.30 gibi yatırırım 1.30da kalkar sonra her saat başı uyanıyor uyusa bir saat sonra yine ayakta artık sallamak istemiyorum bakmak istemiyorum gerçekten bıkmış durumdayım niçin uyumuyor bu çocuk geceleri. Kucağıma alıyorum olmuyo sallıyorum yinr olmuyor yatağına koyuyorum pişpiş diyorum yine yok gerçekten tahammülüm kalmadı
G

Gizem U.

7 Eylül 2025 00:06
Acaba gazı çıktı mı bı dus ardından da emzirmeyi deneseniz
N

Nur T.

7 Eylül 2025 00:07
Merhaba belki bir çözüm önerisi sunamam ama bizim de o haftalarda öyleydi. Gündüz uykusu da yoktu hatta. Ama geçiyor en azından gece uykuları düzene girdi inşallah sizinki de düzelir. Birde daha erken yatırmayı denesiniz 9 gibi mesela etkisi olabilir. Bebekler çok yorulduğunda da bu şekilde sık uyanırmış
B

Birşen G. S.

7 Eylül 2025 00:10
Gizem hanımcım gazı yok fakat ben emziremiyorum bu bebe mememi de kabul etmiyor redetti şaka gibi! Nur hanım ne zaman düzeldi sizinki daha diş falan yokmuş doktor baktı ama gerçekten benim tahammülüm kalmadı. Gece kesintisiz 6-8 saat uyuyanilirmiş ama hak getire gerçekten
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

7 Eylül 2025 00:16
Merhaba gündüz beşten sonra uyutmamaya 7.30;dan sonra da gece uykusuna geçirmeye çalışın birde siz gerildikce o daha sık uyanacaktir bu döngüden çıkmanız lazım bir uyku danışmanından destek alma imkanınız varsa da rahatlayabilirsiniz ortam ısısı sıcaksa 24 dereceyi geçiyorsa da şık uyanabilir ya da kokunuzu arıyorsa yanına kıyafetinizi koymayi da deneyebilirsiniz kolaylıklar diliyorum
G

Gizem U.

7 Eylül 2025 00:19
Gündüz ben biberon ve anne sütü veriyorum bıberon 4 kere gündüz bizimde uykumız pek yok ben kendı be benden yola cıkarak ıyıce yoruyorum hatta tahammülüm yoksa bırakıyorum onu bi köşeye kendi kendine birşeyler yapsın diye ıyıce dogdugunu vs anladıktan sonra ya bıberon ya meme şart degıl yerı geldı ayagımda sallıyorum hızlı salmadıktan sonra zararı yok birde çok hareketlıyse ellerini baglamayı deneyın
G

Gizem U.

7 Eylül 2025 00:20
Benımkı sureklı ellerını agzına götürüyo kesfettı uykusu varsa da kendısını uyandırıyo
B

Birşen G. S.

7 Eylül 2025 00:22
Benimde aynı eli sürekli ağzında , bende biberonla besliyorum hatta bu gece çok üzülerek mama verdim ki uyusun diye ama işe yaramadı yine kalktı. Eve hamak aldık orada sallayarak uyutuyorum. Sallanmaya alıştı birde ondan vazgeçirme derdi olacak. Yüzünü kapatıyorum ki uykuya kolay geçsin diye ama el bağlama denememiştim deneyeceğim
G

Gizem U.

7 Eylül 2025 00:33
El bağlama dediğim birşen hanım anne kucagı guvenı sağlamak adına kundak misali şimdi havalarda sıcak tam kundak yapamıyoruz halıyle ellerini sadece bi turbentle
Şimdi story lerde drhuseyıntapik bey instagramda gece uykusuyla alakalı bılgı vermiş dinleyebilirsiniz kolaylıklar dilerim
A

Asel

7 Eylül 2025 04:07
Allah yardımcımız olsun öncelikle sakin olun lütfen benim bebeğimde 20 haftalık ve doğduğundan beri uyku sorunu ile baş etmeye çalışıyoruz gündüz uykusu yok denecek kadar az uyusa bile 15 20 dk sonra geri uyanıyor gece ilk uyudugunda 3 4 saat uyuyor sonra saat başı uyanıyor uyku hijyenlerine dikkat ediyorum rutini var ama düzelmiyor ilk uyudugunda ki 3 4 saatte bende uyuyorum yoksa gerçekten uykumu alamıyorum ve tahammülüm azalıyor destek isteyeceğiniz birisi varsa isteyin en azından bir uyandığında siz diger uyandığında o bakar nöbetleşe geceyi bitirirsiniz 🌸 bu şekilde 3 4 saat uyumayan bebeklerde var emin olun bir ara bizim o da gitmişti hiç uyumuyordu gercekten kıymetini anladım bu şekilde uyumasının😁
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

7 Eylül 2025 04:18
Birsen hanım bebeğiniz gündüz uykularını yeterli alıyorsa yani 1,5 saat uyanıklık sonra uyku şeklinde gündüz 4 veya 5 uyku yapıyorsa gece uykusuna daha erken yatırırsanız 7:30 -8 gibi ilk uykusunu uzun uyur saat 1 e kadar ama sonrasında 3 veya 2 saatte bir uyanmaya devam eder sabaha karşı daha sık uyanır ve en son 7 de gün başlar.
E

Emine A.

7 Eylül 2025 12:08
3.ay algilarinin açıldığı ve artık bir dünya olduğunu farkında.oral dönem herseyini ağzına götürüyor elini ağzına götürüyor ve beyni öğrendiklerini kaydediyor . sürekli çalışıyor.bende her anne gibi bu süreçleri aynen böyle geçirdim ama size tavsiyem bol bol müzik dinleyip eğlenceye dokun çünkü siz nasıl bir ifade gösterirseniz bebegimiz öyle oluyor .bu anların tadını çıkaralım çünkü onla minicik melek biliyorm bence buradaki çoğu insan bıktım yoruldum demesinin sebebi babaların çok çalışması ve gün içinde dinlenememek dus almak bile o donemlerde bazen luks .suan dis donemindeyiz ve siz düşünün 🫠anne olsak bile bize bunları söyletiyor ama bebek bakmak zaten dünyanın en zor işi.gerekirse uzmanlardan destek alıp onun bu büyüme yolculuğunda ona kötü izler bırakmadan eşlik etmek .Allah hepimize güç kuvvet versin🙏anne olmak çok güzel ve dünyanın en zor şeyi. BAZEN SADECE BIZIM GOGSUMUZDE OLMAK ISTEYEBILIRLER
B

Birşen G. S.

7 Eylül 2025 15:13
Fatma hanım 5den sonra uyutmamaya çalışın dediniz fakat saat 2.30dan beri uyumuyor e mecbur bir saatten sonra uyuyakalıyo yorgunluktan onu nasıl ayarlayabilirşm
B

Birşen G. S.

7 Eylül 2025 15:15
Herkese çok teşekkür ederim maalesef eşimden ve babamdan başka yardım edenim yok. İkiside fazlasıyla destek oluyor fakat ben çok yorgun ve tahammülsüzüm insanların çocukları gayet güzel mışıl mışıl uyuyor hemde hiç sallanmadan ya da pişpişlenmeden benimki illa sallanacak benimki illa ağlayacak zaman zaman kendşmş yetersiz ve bakamıyormuş gibi hissediyorum
E

Emine A.

10 Eylül 2025 19:58
Birsen hanım emin olun o çocuklar o kıvama gelene kadar kaç kere anneleri sizin gibi olmuştur birde şöyle düşünelim her bebegin büyüdüğü şartlar koşullar çok farklı bizim her anne aynı şartlarda çocuk buyutmuyor kimimiz eşimizden yana bahtsız kimimiz annemizden .bazende problem ta kendimiziz.hepimiz en iyi anneyiz gayet te yeterlisiniz kucağınizda uyumak isteyen sizinle temas etmek isteyen bebeğiniz var.Bugun kendinize teşekkür edin farkındalığı yüksek çözüm bulmaya çalışan bir anne olduğunuz için 🙏
E

Elif D.

Psikolojik Danışman

10 Eylül 2025 20:50
Bebekler 4. Ay civarı +- uyku gerilemesi yaşayabiliyorlar. Herhangi bir fiziksel rahatsızlığının olmadığından eminseniz bu süreci bebeğinizin yeni bir öğrenme ve fark ediş süreci olarak yorumlamanız hem size hem bebeğinize iyi gelecek. 4. Ay bebeğin anne dışındaki nesnelerin varlığını fark ettiği ve çevresel uyaranları çözmeye çalıştığı evrelerdir. Minikler gündüz yaşadığı farklılıklar ve yeni süreçler gece uykularını etkileyebiliyor. Burada uyku rutinleri gün içerisinde ayına uygun oyun sohbet ve etkinlikler oldukça değerli. Uyku düzeniniz bozmadan uyku rutinlerinize sadık kalarak bolca ten temasıyla sürecin olumlu yanlarına odaklanarak hem kendi psikolojik ve fiziksel sağlığınızı olumlu etkilemiş olursunuz sizin huzurunuz ve içsel dinginliğiniz bebeğinizin de merak güven duygusunu olumlu etkiler.
A

Ayşe N. Ç.

10 Eylül 2025 20:59
O çıldırma eşiğini çok iyi anlıyorum neyi yanlış yapıyorum neyi yapamıyorum diye düşüne düşüne sinirden gerile gerile bir hal olduktan sonra bir gün her şeyi doğru yaptığımı saatlere hijyene ilgiye her şeye yeterince dikkat ettiğime kanaat getirdim ve dedim ki hayatın bu evresi böyle kabul edip sabredeceksin bazen ne yaparsan yap olmuyor dedim ve çocuğun uyumamasıyla barışıp zombiliği benimsedim. Barıştım ya ben bunla tek dediğim şey “geçecek”. 1 yaşına geldi gündüz uykusu hala çok iyi ama gece işte idare ediyoruz Umutla bir şeyleri yaptığınız halde netice değişmezse de vallahi niye böyle oluyor diye kafayı yemeyin kontrol edemiyoruz bu küçük insanları. Boyun eğiyoruz onlara ve rahatlama yolları arıyoruz 🥲
N

Nazo K.

10 Eylül 2025 21:09
Muhtemelen sizin gerginliğinizi hissedip uyumuyor bebekler ne yazık ki böyleler çok hisliler.Uyku pencereleri var internetten ay ay ona bakıp uyutabilirsiniz gün boyu uyuyorsa bu gece uyanması demek ne yazık ki çünkü toplam uyku süresi var.Dört aydan önce gerçekten bir düzen beklememek gerek çünkü en çok büyüdükleri evre onlarda buna alışmaya çalışıyorlar.
Büşra B.

Büşra B.

12 Eylül 2025 05:46
Birşen hanım tahammülsüz oluşunuz çok normal yorgunluk uykusuzluk stres anneleri sabırsız bırakıyor ama önce sakin olun. Bu bir süreç elbet geçicek. Çocuğunuzda sağlıksal bir problem yoksa uykuları elbet düzene girecek. Benim kızım da 3 buçuk aylık. Gündüz güzel ve düzenli uyuduğu gün geceleri de çok güzel uyuyor. Yani bence tamamen gündüz uykusuna bağlı. Bi uyku düzeni olulturmaya çalışın. Bebekler rutin seviyor gerçekten. Her gün aynı şekilde aynı saatte uyku sinyalleri vererek uyutmaya çalışın. Uyumadığı zamanlar olacaktır. Pes etmeyin. Herkes aynı durumda. Beşik başında kaç kez ağlamışımdır. Siz ne kadar istikrarlı olursanız bebişler bir yerden sonra sizin düzeninize alışıyor. Gece uykusunu da daha erkene çekin bence 7:30-8:30 arası gece uykusuna geçmiş olursa ilk uykusu uzun olur. Ghatgpt nin uyku düzeni tablosundan yardım alabilirsiniz. Hepimizin gecesi gündüzü aynı ama merak etmeyin hepsi geçer. Bebişlerimiz sağlıklı mutlu olsunlar yeter ki🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir