Çigneme Yutma ve Boğazda Kalma Korkusu
152 görüntüleme
M
Merve A. ..
24 Eylül 2025 18:48
Merhabala. 9baylik bebeğim. Pütürlü yiyo. Çigniyorda. Ama eline alıp kendisinin yemesinden korkuyorum, birkaç defa eline ekmek mücver verdim öğürd7lü bende panikledim. Siz neler yaptınız. Nasıl hareket etmeliyiz. Boğazdakalıp boğulma olur mu çok korkuyorum boğazında kalırsanefes alamaz diye
N
Neslihan K.
24 Eylül 2025 18:56
Lütfen biran önce bebeğinizin eline yiyecek vermeye başlayın hatta pütürlüden daha büyüğe geçmelisiniz öğürme refleksi gayet normal ve iyi birşey blw bls olarak ilerlemenizi tayvsiye ederim.

Ayça K. A.
Hemşire
24 Eylül 2025 19:07
Parmak dilimlere geçelim artık,kendi kendilerine öğürüyor ve öksürüyorsa müdahale etmeyin çıkartacaktır. Yakında bu konuyla ilgili bir yazı hazırlayacağım. Korkmayın ama.
M
Merve A. ..
24 Eylül 2025 19:39
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ögurunce boğuluyormus gibi düşünüyorumnefes alamıyor gibi. Doğrumu dusunuyorum

Ayça K. A.
Hemşire
24 Eylül 2025 20:01
Öğürünce nefes alabildiği için öğürüyor. Kendi kendine öğüren öksüren bebek boğulmamış demektir. Öğürerek takılan besini geri alır ya tekrar çiğneme hareketi yapar ya da atar merak etmeyin
M
Merve A. ..
24 Eylül 2025 20:14
Çok teşekkür ederim

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
24 Eylül 2025 21:28
Merve Hanım Merhaba; bir anne olarak endişenizi çok iyi anlıyorum ancak Gag Refleksi de dediğimiz öğürme ile boğulma aynı şey değildir. Öğürme bebeğin kendi kendine yutma becerilerini geliştirmesinin bir parçasıdır fakat boğulma acil müdahale gerektirir. Bebeğiniz yemek yerken dik oturuyorsa, yiyecekleri uygun boyut ve yumuşaklıktaysa,fındık ve üzüm gibi riskli bir yiyecek yemiyorsa aynı zamanda sizin gözetiminizdeyse endişe etmeyin 🎀
M
Merve A. ..
25 Eylül 2025 04:51
Çok teşekkür ederim. Peki ögururken hemen müdahale etmelimiyim. Nasıl davranmalıyım. Ne zaman müdahale etmeliyim.

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
25 Eylül 2025 08:08
Panik yapmadan bekleyip izleyin, müdahale etmeniz gerektiği zaman böyle bir soruya ihtiyaç duymazsınız. Unutmayın öğürme ve boğulma farklı şeyler 🌸
M
Merve A. ..
25 Eylül 2025 18:52
Çok teşekkür ederim.