Çiğ Sütten mi Yoksa Pastörize Sütten mi Yoğurt Mayalıyorsunuz,
208 görüntüleme
Z
Zeynep E. B.
8 Eylül 2025 12:32
Arkadaşlar merhaba yoğurt mayalamak istiyorum fakat çiğ süt zararlı diyorlar pastörize süt ile olması lazım diyorlar bunun için hatta yoğurt makinesi almayı düşünüyorum sizce gerekli mi nasıl yapıyorsunuz
İ
İpek B. Z.
8 Eylül 2025 12:39
Güvenli bir üreticinin jersey inegi çiğ sütünü alip güzelce kaynatip mayaliyorum ben. Pastörize ile de olur tabii ki. Hijyenine güvendiğiniz uretici varsa cig alip yapin. Yogurt makinesi cok gereksiz, azicik bir şey yiyor bebisler zaten, kavanoz kavanoz yemiyorlar ki, ailece yogurt yemeyi seviyorsaniz makine olabilir belki ama degilse almaniza gerek yok bence.
Z
Zeynep E. B.
8 Eylül 2025 12:42
Jersey sütünden çok ekşi olmuyor mu? Yani normalde de yoğurt yaptığımızda zaten az yapmıyoruz ki yoğurt da küçük kavanozlarda yapıyor çok fazla yapmıyor makina zaten
İ
İpek B. Z.
8 Eylül 2025 12:58
Ekşi olmuyor, hatta normal süt daha cabuk ekşiyordu o yüzden jersey kullanmaya başladım. Ilk mayaladiginiz zaman kullandiginiz damizlik süt de etki ediyor, ilkinde ekşi olup sonrakinde düzelir, öyle de olmuştu bir defasında benim yogurtta.
B
Betül C. D.
9 Eylül 2025 08:11
Jersey süt protein açısından daha zengin olduğu için bebek bağırsak ve midesi hazımsızlık yapabiliyormuş. Benim doktorum pastörize sütten önerdi. En güvenilir olan sek süt bu arada baya araştırmıştım. Sek süt alıyorum küçük kavanozlara activia ile mayalıyorum yaklaşık 5 kavanoz kadar çıkıyor. Bizi 5 gün idare ediyor tekrar mayalama yapıyorum. Hem ekşime olmuyor hem hep taze ve lezzetli oluyor yoğurt. Şuan 8 aylık oğlum. 9 aydan sonra çiğ süte geçmeyi düşünüyorum.
E
Eda N. A. ..
9 Eylül 2025 18:48
Normal güvenilir inek sütünü alıyorum güzelce kaynatiyorum kendim mayaliyorum. Bebegim de severek yiyor
İ
İpek Y. ..
12 Eylül 2025 11:02
Zeynep hanım merhaba ben ek gıdaya gectigimde köy sütü alıp kaynatıp fırında mayalııyordum ama ne kadar kaynatsak da her süte güvenemiyoruz maalesef ve her seferinde aynı yapıda yoğurdun tutmuyordu bazen çok sulu oluyordu en sonunda yoğurt makinası almaya karar verdim wewell markasının yoğurt makinasını aldım sıcaklık ve saat ayarlaması yapabiliyorsunuz marketten pastörize süt alıyorum activia yoğurt mayası alıyorum sütü hiç kaynatmadan oda ısısına geldiğinde yoğurtla mayalayıp  kavanozlara koyup makinada yapıyorum ve inanın taş gibi yoğurt oluyor

Begüm T.
14 Eylül 2025 21:17
İpek hanım activa yoğurdu ne kadar koyuyorsınuz

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
15 Eylül 2025 09:09
Yoğurt mayalarken en güvenli seçenek pastörize süttür çünkü çiğ süt yeterince kaynatılmazsa bakteriler risk oluşturmakta. Çiğ süt kullanacaksanız en az 10–15 dakika kaynatmanız gerekir. Yoğurt makinesi şart değil. evde tencerede de uygun sıcaklıkta güzel sonuç alabilirsiniz. Özellikle bebekler için pastörize sütle mayalamak daha güvenli bilginize 🤗
E
Esra K.
20 Eylül 2025 21:57
Makineyi bende dusunmustum isiyi ayarlayamiyodum yemek sicakligini olcen termometreler var ondan aldim 48 dereceye gelince mayaliyorum hemen masallah guzelde tutuyo yogurt ve eksi de olmuyo suluda
Z
Zeynep E. B.
21 Eylül 2025 08:00
Ya ben ölçüyorum fakat sürekli yükseliyor termometre sabit kalmıyor anlamadım
İ
İpek
22 Eylül 2025 12:20
Kavanozlu makineler var onlar gayet guzel mayaliyor bebek icin tum kavanozlari kullanmak zorunda degilsiniz 200 mllik kucuk kutu süt de isinizi gorur bir kutuyla iki kavanoz yogurt cikar 4 gun kullanirsiniz her gun yogurt verecekseniz