Cevaplarınıza Çok İhtiyacım Var, Oğlum Altı Aylık Oldu
240 görüntüleme
Y
Yüsra D.
5 Eylül 2025 19:54
Herkese merhaba, öncelikle biz anne ve babalara sabır diliyorum. Oğlum bugün altı aylık oldu, dördüncü ayın sonundan itibaren geceleri çığlık kıyamet ağlıyor. Bunun yanında uykuya zor geçme, uykudan uyandığı anda tummy time yapıp emekleme isteği gibi problemlerde yaşıyoruz. Uykusuzluktan kafayı yemek üzereyiz, her ağladığında meme vermedim, zor olsa da sakinleştirip uyutmaya çalışıyorum. Ama meme verdiğim an uyuyor, alışkanlık olsun istemiyorum. Aç olmadığından adım kadar eminim, geçen hafta bir şey oldu sanıp sabahın köründe doktorda aldık soluğu çok şükür ki her şeyi de yerinde ve yolunda. Bu durumu yaşayanlar sizler neler yapıyorsunuz? Meme vermekte hata mı ediyorum? Cevaplarınıza çok ihtiyacım var😭😭😭😭😭😭😭
D
Derya Ö.
5 Eylül 2025 20:01
Meme neden vermek istemiyorsunuz ?
D
Derya Ö.
5 Eylül 2025 20:02
Diş çıkarıyor olabilir kendini güvende hissetmek istiyor olabilir,sakinleşmek ve sizin kokunuzu hissetmek istiyor olabilir meme emdiği an uyuması çok iyi değil mi ☺️
H
Hilal H. ..
5 Eylül 2025 20:16
Benim oğlum 19 aylık belki hata yapıyorumdur ama hala bı sıkıntısı olunca emmek istiyor rahatlıyor gevsiyor mutlu oluyor eğer bebeğiniz emmek istiyorsa neden ağlamasına göz yumuyorsunuz bosverin doya doya emzirin o da sakinlessin siz de 🥰 ayrıca hala geceleri emerek uyuyor yoruldum ama nasıl birakicam bilmiyorum 🙃
Y
Yüsra D.
5 Eylül 2025 20:22
İnanın vermek istemediğimden değil, meme verirsen alışır, uyutamazsın, şöyle olur, böyle olur diye bir sürü şey görüyorum, korkuyorum. Sadece bende uyur, beni arar, olmadığımda huzursuzlanır ağlar diye çok tedirgin oluyorum. Benim olmadığım zamanlarda bunu nasıl tolere edebilir diye kaygılanıyorum. Uzman kişilerin yorumları çok etkiliyor ne kadar etkilenmek istemesek de. Mesela uyku danışmanları🥲 Yoksa bebeğimin rahatlamasını en çok ben isterim, böyle olunca ikilemde kalıyorum, çok zor geliyor bazen.
H
Hülya G. ..
5 Eylül 2025 20:46
Bence kimseyi dinlemeyin içinizden geldiği gibi büyütün bebeginizi ☺️ şahsen ben öyle yaptım hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Meme çocuğun endişeli sıkıntılı hasta olduğu durumlarda gevşeme rahatlama yoludur. Eğer bunun faydası oluyorsa bence verin. İlla ki size bağlı olacaktır ama zamanla o bağlılik da bitecektir. Bu zamanlar bir daha geri gelmiyor. Bana kucagina çok alma alışmasın her istediğinde emzirde dediler ama dinlemedim asla da pişman değilim. Çocuğum mutlu ben mutlu sonuçta 😅
H
Hülya G. ..
5 Eylül 2025 20:47
Ayrıca uyku danışmanları bana hiç mantıklı ve güvenli gelmiyor takip de etmiyorum. Sosyal medyada herkes uzman ne yazık ki 🙄
B
Büşra K. ..
5 Eylül 2025 20:48
Merhabalar öncelikle sakin olmanızı tavsiye ediyorum diş atak haftası uyku gerilemesi ortam sıcaklığı bebeişlerin uykusunu etkiler bebeğiniz emeklemeyi keşfetmiş uyanıp yapmak istiyor haliyle uyandığında ışıkları açmadan bir miktar su vermek ninni söylemek pış pış sesi açmak benim kızıma çok iyi geliyor evet memede uyutmamanızı tavsiye ederim alışırsa geri dönüşü çok zor oluyor bebeğiniz yeni doğan değil 5 saati aşkın bir şekilde gece uyuması lazım tok olduğundan eminseniz rutinlere bağlı kalarak sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum diş sancısı çekiyorsa piyasada diş için ilaçlar var onları temin edebilirsiniz ortamın 22-24 derece olması lazım kalın giydiriyorsanız üstünü inceltebilirsiniz atak haftası ise İnternete bebek atak haftası hesaplama yazarsanız bebeğiniz atak haftasında olup olmadığını görürsünüz uyku gerilemesi ise geçici bir durum olduğunu kendinize sürekli hatırlatın diş için zeytinyağı ve karanfili birleştirip damaklara sürmek çok fayda ediyor ama sizin bebeğiniz küçükmüş doktora danışmak en mantıklısı olur bu arada memede uyutmamamızı Osman Hocadan dinlemiştim
B
Büşra Ü.
5 Eylül 2025 22:43
Bence meme emmek istemesi sırf aç olduğundan değil kendini güvende hissetmek istediği için olabilir benim oğlumda 6 aylık bazı geceler hiç beklenmedik şekilde ağlayarak uyanıyor bende emzirerek sakinleştiriyorum