Calpol Dolven Dönüşümlü Verilsin mi?
134 görüntüleme
G
Gökçen O.
22 Ağustos 2025 14:40
4 aylık bebeğime üst solunum yolunda enfeksiyon var dendi. Kan ve idrar testleri temiz çıktı. Viral enfeksiyon olduğu için sadece bol bol emme ve calpol ve dolven dönüşümlü verilecek dedi doktor. Ben Osman hocadan sanki tek bir ilacı düzenli kullanmalıyız diye dinlemiştim gibi hatırlıyorum ama o videoyu bulamadım.
F
Fatma S. ..
22 Ağustos 2025 14:46
Dolven 6 aydan sonra veriliyor bence sadece calpol kullanın eğer kullanacaksanız
Y
Yasemin K.
22 Ağustos 2025 14:54
Dönüşümlü kullanma olayı son güncellemede kalktı diye biliyorum ben de. Hangisi işe yarıyorsa onunla devam ediliyor ancak dolven 6aydan küçük bebeklere önerilmiyor diye de hatırlıyorum. Geçmiş olsun
E
Elif G.
22 Ağustos 2025 15:08
Paramastrol grubu ilaçlar öncelikli.( Parol calpol aferin) Dolven biraz daha ağır bi ilaç. Dolven altı aydan önce kullanılır mı bilmem ama ben oğlum da üç aylıkken sünnet olduğun da dolven kullanmıştım hani ağrısı çok olacak ağrısı olmasın diye ama o zaman sünnet doktoru kılabilirsiniz demişti. Üç dört gün önce de benim oğlan hastalandı ateşlendi. Üç beş saate bi ateşi yükseliyordu. Parol verdiğin de soğuk uygulama yaptığın da banyo yaptırdığın da ateşi düşmez ise bir buçuk saat Snra dolven ver demişti doktorumuz geçen gün. Bende öyl yaptık. Çok ağır ağrılı ateş vs olmadıkça dolven vermiyorum parol calpol vs veriyorum. Belki sana bi fikir olur. Ben sadece yaşadıklarımı başıma gelenleri anlattım 🥰
Ö
Özge Ö. A.
27 Ağustos 2025 21:52
Dolven için çok küçük. Umarım vermediniz :(