Çalışan Anne Uyku Eğitimi

122 görüntüleme
Ç

Çiğdem G. ..

16 Ekim 2025 17:43
Merhabalar, bebeğim dört buçuk aylık 5 aylık olunca sevgi temelli bütüncül uyku egitmenlerinden uyku eğitimi almayi düşünüyorum. Bebegim 8 aylık olunca da ise başlayacağım. Biz isteyken babaannesi kend evinde bakacak. Sorum şu oluşturduğumuz düzen bir başkası rutinlere uyarak uyutunca da devam eder mi ? Bu tü bir durum yaşayan varsa tecrübelerini aktarabilir mi ya da buradaki değerli uyku eğitmenlerimiz fikirlerini paylaşabilirler mi ?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

17 Ekim 2025 06:24
Merhaba 🌼 utarlılık, uyku eğitiminin başarısının temel taşıdır. Farklı bakıcıların farklı rutinler uygulaması (başka rutinlere uyarak uyutma), bebeğin kafasını karıştırır ve öğrenilen becerilerin bozulmasına yol açarak düzenin devam etmesini ciddi ölçüde zorlaştırır. Bu nedenle, uyku eğitimine başlamadan önce babaannenizle detaylı bir rutin eğitimi yapmanızı öneririm; tüm uyutma teknikleri, saatler ve uyku öncesi ritüeller konusunda tam bir uyum ve aynı kararlılığı sergilemeleri, oluşturacağınız düzenin kalıcı olmasını sağlayacaktır.
Ç

Çiğdem G. ..

17 Ekim 2025 07:46
Çok teşekkür ediyorum. 🙏 Peki bu rutinleri teknikleri uygulamak çok zorlayıcı oluyor mu bir başkasını zorlar mi, 8. Ay da bir direnç oluşur mu ?
E

Emn

18 Ekim 2025 15:50
Merhaba ben bi baba olarak doğru birinden eğitim alınca düzen kendiliğinden geliyor Çiğdem hanım. Baba olarak bu durumlara karşıydım.Fakat farklılığı görünce Tavsiye olarak yazmak istedim
Ç

Çiğdem G. ..

18 Ekim 2025 16:30
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum
E

Emn

18 Ekim 2025 16:43
Ne demek Çiğdem hanım.Gülnazik hanımı her zaman bu yüzden öneriyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir