Büyüme ve Beslenme Sorunu
93 görüntüleme
D
Didem B.
26 Ekim 2025 16:07
Merhaba bebeğim 4 aylık.3 ay kontrolünde kilosu 5650 boyu 63 cm idi.doktoru kilonun sınırda olduğunu ve günde 4 kez 90 ml mama takviyesi yapmamı istedi. 3. Aydan beri memede maks 5 dk kalmıyor. İlgisi dağılıyor.mamaya hevesli değil günde en fazla 3 kez verebiliyorum ve zorlamıyorum. YARDIM!! Kilosu zaten sınır.çok üzülüyorum.
A
Ayşe B.
26 Ekim 2025 16:18
Merhaba 3 aylıkken olan kiloya doktor nasıl sınır dedi anlamadım, aksine internetten dahi bakarsanız kilo ortalaması gayet iyi benim oglum şuan 6 aylık 3 aylıkken 5500 gibi bişeydi ve doktorum bu bebeğin gelişimi çok iyi diyordu tabii doğum kilosu da önemli benim bebegim doğum kilosuna göre kilo alımı çok iyi diyordu.
D
Didem B.
26 Ekim 2025 17:24
Doğum kilomuz 3360 dı. Sınırda demesi beni resmen ağlattı. Sütüm çok yok. Ya da bu yorumlardan ben öyle düşünüyorum bilmiyorum.@Osman Gönülal ın videolarına bakıyorum çişli bez sayısından söz etmişti.takip ediyorum günde 6-7 bez.ama neden öyle dedi veya neye göre hesapladı bilmiyorum. Çok can sıkıcı.kendimi inanılmaz yetersiz hissediyorum
D
Dilan U.
26 Ekim 2025 17:48
Benim kızımda 3245gr 49cm doğdu 3ay kontrolünde 5690gr 63 cm ölçüldü ankara üniversitesinde bir prf doktora götürüyorum gayet normal oldupunu söyledi mamanın adı bile geçmedi. Ama doğum yaptığım özel hastanedeki başka bir doktora götürsem eminim mama başlatırdı :) ortalama olarak aynı kilolardalar şuan 4 aylık olmak üzereyiz. Bence inkanınız var ise başka bir doktor önerisi daha alabilirsiniz yada sağlık ocağında sizinşe ilgilenen ebe hemişerelere danışabilirsiniz
D
Dilan U.
26 Ekim 2025 18:22
Memede kalma için de mutlaka doktorunuzda öneri de bulunmuştur tabii ama eğer memeden kopuyorsa kalkıp 1-2 dk ayakta gezşdiryorum aynaya vs bakıyoruz sonra tekrar teklif ediyorum o memeyi almıyorsa diğerini veriyorum emip bırakırsa diğer memeye tekrar geçiyrum , aayakta emzirmwye başlayıp oturuyorum, emzirme örtüsü gibi örtü atıyorum omzumdan oşekilde emziriyorum yada şarkı vs söylerken emzirmeyi deniyorum dikkatini dağıtarak. Bizimde öyle , algıları açıldığı için dikkat dağılıyor birde zaten eskisinden güçlü emeerek daha kısa sürede dıyabilşyoelar

Nurhak B.
26 Ekim 2025 18:37
Bende doktor tavsiyesi ile mamaya başladım ama çok pişmanım son iki haftadır sadece gündüzleri mama içiyor sadece uyuduğu zamanlarda mememe geliyor . Kilo alımı baya bi arttı mamayla beraber ama bence önemli olan anne sütü 🥹 eğer imkanınız varsa başka bir doktordan da görüş alın öyle başlayın mamaya