Büyüme Geriliği
173 görüntüleme

Esra A.
5 Ekim 2025 20:52
Bebeğim 37 haftalık 1.850gr 44cm doğdu.Küvez geçmişi yok. Şuan 10 aylık ve 6.500 gr 68cm. İlk 6ay anne sütü aldı.7.aydan itibaren anne sütü mama-ek gıda ilerliyoruz.büyüme dedim çünkü gelişimi ayına göre gidiyordu oturma emekleme gibi .ek gıdayı kabul etmiyor.favorı 3 mamayı denedim ama yaramıyor.genetik olarak minyonlukta var fakat kilo düşüklüğünden dolayı zorbalığa maruz kalıyorum.her gören hiç gelişmemiş vs diyor neler yaşadığımı bilmeden.çok yorgunum.bu süreci yaşayıp atlatan yardımcı olabilirmi önerilere açığım..

Ayça K. A.
Hemşire
5 Ekim 2025 20:57
Her bebek kendine özeldir. Bebeğiniz prematüre sınırda doğmuş düzeltilmiş ay hesaplaması yapıldı mı ?

Esra A.
5 Ekim 2025 21:02
Malesef..Sadece akranlarına göre çok düşük kiloda olduğunu ve persentil olarak en düşük kiloyu bile yakalayamadığını söyledi doktorlar.

Elif O. ..
5 Ekim 2025 21:44
Bende 37. Hafta da 1950 gr doğum yaptım hastaneden 1850 Gr çıktık ama gelişim geriliği olduğu içi 33 hafta ile uyumluydu. Yani doktorunuz size eksik bilgi vermiş olabilir mi? Sizde de gelişim geriliği varsa pramatüre kategorisinde yer alabilir ve akranlarıyla kıyaslanamaz. Benim bebeğim şuan 7 ay 21 günlük düzeltilmiş 6 ay 21 günlük oluyor yani 1 ay geriden geliyor ve doktorumuzun da söylediği yaşıtlarını 2 yaşından önce yakalayamayacağı sadece alt sınırlara düşmemesi gerektiği. Ben şuan ek gıdaya geçtiği için kendin mama yapıyordum artık yemiyor çorba yapıyorum yemiyor ama ben yemek yerken yediklerimden yiyebileceği şeylerse azar azar veriyorum. Umarım anlatabilmişimdir

Esra A.
5 Ekim 2025 21:50
Yorumunuz için teşekkür ederim.çok iyi anladım .ek gıda konusunda bende sizin gibi yapıyorum tek fark çorbaları yiyor bende olabildiğince çorbaları zenginleştiriyorum

Ayça K. A.
Hemşire
5 Ekim 2025 21:57
Genelde miadı tam doldurmamış doğumlarda düzeltilmiş yaş hesaplama yaparız ona göre alt sınırda kalır ama ayı aynı olan bebeklere göre kıyaslama yapamayız. Yapmayız yani…

Elif O. ..
5 Ekim 2025 22:14
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan miadı dolmamış doğum dediğinizi tam anlayamadım. Esra hanımın sorusu üzerinden ilerliyorum ama kendi durumumu da merak ettim açıkçası. Kızıma ıugr tanısı konduğu için 37. Haftada zorunlu doğum yaptım 33 hafta ile uyumluydu. Yani doktor bize düzeltilmiş yaş hesaplaması yapıyor ama dediğinize göre yapılmamasımı gerekiyor?

Ayça K. A.
Hemşire
5 Ekim 2025 22:33
Miadında olmayan prematüre bebek demek. Esra hanımın durumunda da sizin durumda da düzeltilmiş yaş olarak hesaplanması gerekiyor. Yani bebek haftası ile uyumlu değilse yada beklenenden erken doğdu ise miadında değil deriz beklediğimiz ya da hesaplanan tarih üzerinden yürümez düzeltilmiş yaş hesaplanır.

Ayça K. A.
Hemşire
5 Ekim 2025 22:34
@Elif Odabaşı yani özetle hekiminizin düzeltilmiş yaş kullanması doğru olan onun belirtiyorum aslında mesajımda

Elif O. ..
5 Ekim 2025 22:36
Anladım vakit ayırdığınız için teşekkür ederim 🙏

Ayça K. A.
Hemşire
5 Ekim 2025 22:53
Ne demek rica ederim 💕