Burun Tıkanıklığı ve Öksürük

123 görüntüleme
A

Asena

10 Ekim 2025 08:43
6 buçuk aylık kızım dün geceden beri burnu tıkalı arada bir de öksürüyor. Burnunu aspiratör ile temizliyorum. Doktora gitmeli miyim hemen yoksa beklemeli miyim? Ateş, halsizlik, kusma vs yok. Veya evde onun için ne yapabilirim? Doğal yollarla geçirebilir miyiz?
S

Sıla s. ..

10 Ekim 2025 09:13
Benim bebeğinde bu durumdaydı sadece aspiratör ile çekme dedi doktorumuz abfen nasorinse plus pediatric nazal yıkamayı verdi onunda günde 2-3 kere tıkandıkça yıkayıp çektim ve doktorumuz günde 30 kerede ful tıkansa 30 kerede durmadan çek dedi . Çeke çeke açıldı4-5 günde düzeliyor . İlk başta gece dümdüz yatıyordum tıkanıklık çok olunca nefes alamadı tıkanık olunca Gece uyurken omuzlarından yukarısını ıbiraz yükselttim ince bir battaniye serdim omuzlardan yukarı o şekilde burnu daha az tıkandı yani her tıkandıkça açacaksın doktor ciğerleri dinliyor ciğere inmediyse sadece burnunu açacaksın benim bebeğimde 3 aylık .
A

Asena

10 Ekim 2025 09:17
@Sıla sıla çok teşekkür ederim yanıtınız için bende serum fizyolojik ile temizliyordum gitmekte fayda var. Bir an önce götüreceğim teşekkürler tekrardan. Sizede geçmiş olsun
Ö

Öznur Ç.

10 Ekim 2025 10:24
Bizde aynı durumdayız ıhlamur iyi geliyor doktorumda önerdi az miktarda verebilirsin içine sinmezse doktoruna da danış ve sürekli burun temizliği yapıyoruz doktorumuzda zaten sadece burun tıkanıklığı diye ilaç vermedi ama doktora da bir görün çünkü ciğerlerini vs dinledi geniz akıntıları da olabildiği için sanırım boğazı kızarıkmış mesela doktor diyince anladım aşırı tıkalıysa burun aspiratörü yetmiyorsa yukarıda yazan gibi nazal yıkama belki gerekiyordur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir