Burun Temizliği

214 görüntüleme
S

Sema Ç.

5 Ekim 2025 18:01
Bebeğimin burnunu serum fizyolojikle temizlerken butun hepsini yutuyor burnundan geri akmiyor neden acaba bilen varmi benmi yalnis yapiyorum 1cc versemde ayni 2 cc versemde ayni tek burun icin kastediyorum miktarlari
S

Sema Ç.

5 Ekim 2025 18:03
Bu arada bebegim 3 aylik ilk aylardan beri bu sekilde agzini kapatiyo sımsıkı ve hepsini yutuyo basini geriyo dogru itiyor zor yapiyorum istemiyor hic
Gizem K.

Gizem K.

5 Ekim 2025 18:18
Kafayı sağa yatırıyorum sol burun deliğine sıkıyorum sonra kaldırıp hafif eğip sırtına vurduğumda hafif burnunda çıkarıyor sonra işlemin tam tersi yapıp tekrar kaldırıyorum benim bebeğimde kafasını geriye atıyor ama bu sorun değil biraz daha sağlam tutun benim bebeğimde biraz yutuyor bu sorun değil sonra burun temizleme aspiratörüyle çekiyorum .
S

Sema Ç.

5 Ekim 2025 18:22
Bende ayni sekilde yapiyorum ama burnundan cok nadir geri akiyor serum fizyolojik akarsada 1-2 damla cogu zamanda hic akmiyor hepsini yutmasi onda bi sakinca yaratirmi acaba 2cc bir buruna 2 cc diger buruna 4 cc serum fizyolojik yuttugunu varsayarsak bu zarar verirmi acaba bebegime videolardacok guzel birinden sıkıyorlar digerinden akıyor bende hic oyle olmuyor cok kafaya takmaya basladim
E

Esma T.

5 Ekim 2025 18:57
Ben sprey kullanıyorum daha iyi tek fıs yeterli oluyo oda serum fizyolojik ama kullanımı daha kolay Quıxx isterseniz ondan kullanın
S

Sümeyye S.

5 Ekim 2025 19:17
@Sema Çavdar Sema Hanım, merhaba. Ben kendi deneyimime dayanarak bir şey söylemek istiyorum. Hiç bir şikayeti yoksa rutin olarak burnunu temizliyorsam eğer dediğiniz gibi burnundan çok fazla geri geleni olmuyor sanırım bu normal ama şimdi 8 aylık ve 2-3 gündür öksürük, burun akıntısı şikayeti var sık sık burnunu temizliyorum verdiğim sıvıdan fazlası geliyor. Yani eğer burun akıntısı, burun tıkanıklığı yoksa ve rutin burun temizliği yapıyorsanız geri geleni olmaması normal olabilir. Ayrıca yutmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar sıklıkla yapıyorsunuz? Herhangi bir şikayeti var mı?
S

Sema Ç.

5 Ekim 2025 22:45
@Sümeyye Saygılı Sümeyye hanim rutin burun temizligi yapiyorum dediginiz gibi belkide grip vs olmadigi icin geri gelmiyordur tesekkur ederim beni aydinlattiginiz icin 🥰 genelde 2 3 gunde bi yada hırıltısı oldugunda yapiyorum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

5 Ekim 2025 22:47
Serum fizyolojiği enjektöre 5 cc çekip bebeği sağ tarafa yatırıp sol burun deliğine sıkacaksınız sonra yüz üstü sırtına vuracaksınız sonra aynı işlemi ters uygulayacaksınız. Eğer yavaş verirseniz akmaz az verirseniz akmaz. Çok verirseniz de olmaz . 5cc ideal sıvı miktarıdır.
S

Sema Ç.

5 Ekim 2025 22:47
@Esma Tiril Esma hanım ismi Quıxx mi kullandiginiz spreyin onuda yutuyormu peki bebekler
S

Sema Ç.

5 Ekim 2025 22:52
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan Ayça hanım bebegim 3 aylik 5 cc fazla gelirmi acaba ben hepsini yutuyor diye fazla vermeyede korkuyorum belkide dediginiz gibi az verdigim icinde gelmiyor olabilir sümeyye hanimin dedigi gibi grip va olmadigi icin rutin temizlik oldugu icinde gelmiyor olabilir aslinda @Osman Gönülal hocam bi yanıt verse aydınlansak ne güzel olur
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

5 Ekim 2025 23:26
Rutin temizlemede de verdiğiniz sıvı dışarı gelmeli. Grip olmasına gerek yok 3 ay için 5 cc gayet norma sıvı miktarı az verdiğiniz için çıkmıyor. Osman hocamın bu konuda burun yıkama videosu var izleyebilirsiniz yenidoğanların burnunu 5 cc ile yıkıyorum hastanede ben merak etmeyin çok değil
E

Esma T.

6 Ekim 2025 01:09
Bendeyutms olmadı çok az dökülüyo zaten sıkıp bir saniye bekleyip bebeği ters çekirip sırtına vuruyorum fazla su akıyo zaten sonra da aspiratörle çekiyorum
S

Sema Ç.

6 Ekim 2025 06:46
Teşekkür ediyorum hepinize♥️
S

Sümeyye S.

6 Ekim 2025 07:58
Sema Hanım kusuruma bakmayın lütfen yanlış bilgilendirmiş olmak istemem ki dediğim gibi zaten kendi deneyimime dayanarak söylemek istedim. Ben serum fizyolojiği 5 ml’lik enjektöre çekip, 2,5 ml bir tarafa 2,5 ml bir tarafa uyguluyorum. Hiç gelmiyor da değil de rutinde geri geleni fazla olmuyor. İlk defa burun akıntısı şikayeti var işte bu temizlikte verdiğimizden fazlası geliyor. O yüzden söylemek istemiştim. Ama Ayça Hanım’ın dediği doğrudur. Ayça Hanım ben başka bir şey sorabilir miyim? 8 aylık şuan hala yan yatırarak uyguluyoruz, dik oturur pozisyonda da uygulanabilir mi? Başını sağa sola yatırarak ya da bu pozisyonda uygulamak için yaş aralığı nedir?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 16:05
Kendi kendine oturmaya başladığı andan itibaren oturtarak uygulanabilir. Ama desteksiz kendi kendine otuıyor sağa sola düşmüyorsa. Denge kuramaz derseniz yatırarak devam edilebilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir