Burun Açarken Genize Serum Fizyolojik Kacti
179 görüntüleme
C
Canan Y.
19 Eylül 2025 22:58
Serum fizyolojik kaçtı genize emerken açılıyorb keyfi yerinde ama yatarken hirilti diyorum açmadan önce burnu bu kadar hirilti değildi ara ara düzeliyor yine hirilti 1 gündürböyle endiselenmelimiyim?

Ayça K. A.
Hemşire
20 Eylül 2025 00:24
Endişe edilecek bir durum değil.Serum fizyolojik kaçmış olabilir ya da mukus ( sümük) kalmış ondan oluyor olabilir burnunu aspiratör ile çekmeye çalışın. Ama çok zorlamayın eğer hırıltı artarsa ve sık nefes almaya başlarsa zaten burunla alakalı değildir. Hırıltı akciğerden geliyordur ki bunun genzine kaçan serum fizyolojikle alakası yoktur o zaman bir hekimin görmesinde fayda var. Ama tek başına hırıltı burundan geliyor olabilir bir anlam ifade etmez. Mama yemesinde azalma, sık soluk alıp verme olursa önemi olur endişe edilecek bir şey yok gibi sizin durumunuzda.
C
Canan Y.
20 Eylül 2025 02:40
Teşekkür ederim ne zaman düzelir ?
C
Canan Y.
20 Eylül 2025 02:58
Tekrar serum fizyolojik damlattim sonradan çünkü
İ
İpek B. Z.
20 Eylül 2025 05:38
Canan Hanim, serumfiyzolojiki damla gibi değil de şırıngayla fışkırtarak uyguluyorsunuz değil mi? Asıl öyle etkilioluyor, bir de hemen ardından burun aspiratörüyle çekin o zaman cok güzel açılıyor. Bir hafta kadar sürdü oğlumda, ara ara yine hirilti oluyor uyguluyoruz.
C
Canan Y.
20 Eylül 2025 05:50
Yenidogan olduğu için küçük tuplerle damla şeklinde yapıyorum

Ayça K. A.
Hemşire
20 Eylül 2025 06:12
Yenidoğanda da burun yıkama yapabilirsiniz. osman gönülal burun yıkama sorgusuyla ilgili bu arama sonucundaki videoya göz atın. https://share.google/P7SST7s7cZLTc174m
İ
İpek B. Z.
20 Eylül 2025 07:02
Yenidogan olsa bile şırıngayla yapabilirsiniz, ben 20 günlükken başlamıştım yapmaya. Hiçbir tehlikesi yok, Osman hocanin anlattigi gibi uygulayin.