Burnu Tıkalı
101 görüntüleme
E
Ecem
19 Eylül 2025 20:30
Bebeğim 11 aylık burun tıkanıklığı var sürekli akıyor hapşırıyor serum fizyolojikle açıyorum sürekli ama uykusundan uyanıyor tıkanıklığa. Gece de uyurken buhar verebilir miyim uykusunda?
Ş
Şerife A.
19 Eylül 2025 21:34
Buhar derken ventolin gibi soğuk buhar mı?
Birde tavsiyem önce postral drenaj uygulayalıp + üstüne burun yıkayıp temizlemeyi denediniz mi?
Birde tavsiyem önce postral drenaj uygulayalıp + üstüne burun yıkayıp temizlemeyi denediniz mi?
G
Gülcan D. ..
19 Eylül 2025 21:43
Serum fizyolojik koyup buhar verebilirsiniz . Ventolin vb şeyleri doktorunuza danışmadan vermeyin

Ayça K. A.
Hemşire
19 Eylül 2025 21:53
%9 izotonik varsa evinizde nebulizatör ile uyurken burnuna tutabilirsiniz. Burun tıkanıklığını toz ya da ortam kuruluğu yapıyor. Ortam nemlendiricisi almanızda fayda var
A
Aleyna D.
19 Eylül 2025 21:53
oda nemini kontrol edin, %50 seviyelerinden altındaysa buharla nemlendirmeye çalışın. okaliptus yağı kullanabilirsiniz odada. ben yatak kenarlarına damlatıyordum ve buhar makinasına koyuyordum denemenizi öneririm. Sf ile burun temizleyin ama sık aspiratörle çekme de burun mukozasını arttırabilir dikkat edin. Ben sadece iki üç ml bir burna sonra diğerine sıkıyorum çok sümük yoksa aspiratör kullanmıyorum
Z
Zeynep A.
19 Eylül 2025 22:03
Yarım soğana biraz karanfil batırıp baş ucuna koyabilirsiniz