Burnu Doluyor Hasta
73 görüntüleme

Yeter O. ..
7 Kasım 2025 04:01
Ben bir kaç gündür nezle olmuştum sanırım kızım kaptı soğuk gece sabaha karşı huysuzlanarak kalktı burnu dolmuştu temizledik keyfi yerine geldi uyudu nasıl geçirebiliriz bu hastalığı benim yüzümden hasta ve bu beni çok üzüyor
T
Tuğçe
7 Kasım 2025 04:19
Benim oğlumda da hırltı ve öksürük var 3.5 aylık. Burnunu düzenlisabah akşam açıyordum rutin olarak ama sanki balgamı var gibi öksürüyor. Ben lavanta kaynattım vebiraz onun buharını verdim biraz daha iyi şuan. Lavantayı cezvede kaynatyorsunuz daha sonra bir kaseye koyuyorsunuz siz kaseyi tutun biriside bebegi kolu üzerine yatırıp yüzü kasenin üstüne gelecek şekilde konumlandırın o buharı çeksin sonra tekrar burun açın serum fizyolojik sıkıp çevirip sırtına vurun sonra aspiratörile çekin bu şekilde şuan biraz daha iyiyiz. Sizde kendiniz için bu işlemi bir tencerede lavanta su kaynatıp daha sonra tencereyi bir sehapa üzerine koyun kafanıza bir havlu örtün ve buhar altında bekleyin daha sonra nazal yıkama yapıp burnunuzu açarsanız hem siz daha hızlı iyleşirsiniz hemde çocuğa bulaş riski azalır. Geçmiş olsun
İ
İ.E.
7 Kasım 2025 04:35
Kalsik bir cumle vardir ilacla 1 haftailacsiz 7gun diye. Maalesef atlatmasini kisaltacak bir cozum bilmiyorum ben. Sadece rahat ve hastalik agirlasmadan atlatmasini saglayabiliriz diye dusunuyorum.

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
7 Kasım 2025 05:04
Bebeğinizin ne kadarlık olduğu önemli üçaydan küçükse muayne şart, büyükse burnunu açıp bol bol emzirip ateşini öksürüğünu takip edin hangi durumlarda doktora başvurmanız gerekir sayfamdan bakabilirsiniz https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=

Yeter O. ..
7 Kasım 2025 05:21
@FatmaTanrıöver 5. Ayına girmesine 4 gün var mama alıyor sadece sütüm yok ateşi yok ama burnu doluyor

Yeter O. ..
7 Kasım 2025 05:21
Çok teşekkür ederim Tuğçe hanım deneyeceğim şimdi
C
Ceren ..
7 Kasım 2025 14:31
merhaba benim kızım da 4.5 aylık 5. ayına az kaldı az önce acilden geldik burun akıntısı öksürük var film çekip antibiyotik yazdı doktor burnunu aç serum fizyolojikle dedi antibiyotiği hemen vermeyeceğim belki toparlar diye sanırım emzirmekten başka yol yok

Yeter O. ..
7 Kasım 2025 14:38
Ceren hanım kızım şuan iyi gibi çok şükür sizede çok geçmiş olsun