Boyun Sağ Hematom
154 görüntüleme
T
Tuba Ç. ..
27 Ağustos 2025 16:58
2.ay kontrolde tespit edildi.
Kızım icin doktor fizik tedavi önerdi.
Fizik tedavi doktoru ise evde yapmak icin 3 hareket dışında birsey göstermedi boyun ölçüm değerleri 9-2 geldi.
Bunun dogum esnasında çekim şeklinden kaynaklandığını söylediler.
Böyle bir durum yaşayan ve tavsiyesi olan asıl yapılması gereken nedir?
İleri boyutu ameliyat falan deniliyor doktorumuz boyle bir durumun suan da olmadığını söyledi ama içim rahat degil gunde bazen 3 defa bazen 5 defa yapıyoruz hareketleri ve masaj yapıyoruz
Düz boyun yastığı aldik ve boyna takilmali bir baska apart aldik sola dönüşü engellemek icin fakat onu hic takmak istemiyor ağlıyor
Kızım icin doktor fizik tedavi önerdi.
Fizik tedavi doktoru ise evde yapmak icin 3 hareket dışında birsey göstermedi boyun ölçüm değerleri 9-2 geldi.
Bunun dogum esnasında çekim şeklinden kaynaklandığını söylediler.
Böyle bir durum yaşayan ve tavsiyesi olan asıl yapılması gereken nedir?
İleri boyutu ameliyat falan deniliyor doktorumuz boyle bir durumun suan da olmadığını söyledi ama içim rahat degil gunde bazen 3 defa bazen 5 defa yapıyoruz hareketleri ve masaj yapıyoruz
Düz boyun yastığı aldik ve boyna takilmali bir baska apart aldik sola dönüşü engellemek icin fakat onu hic takmak istemiyor ağlıyor

Ümran A.
27 Ağustos 2025 18:18
Merhaba öncelikle geçmiş olsun
Fizik tedavinin gösterdiği hareketleri düzenli bir şekilde yapmaya devam edin şuan için tek yolu egzersizler. Bebeğiniz daha çok küçük çabuk yol katedecektir.
Fizik tedavinin gösterdiği hareketleri düzenli bir şekilde yapmaya devam edin şuan için tek yolu egzersizler. Bebeğiniz daha çok küçük çabuk yol katedecektir.
İ
İrem E.
27 Ağustos 2025 19:57
Bahsettiğiniz aparat nasıl bir şey nerden aldınız acaba benim kızım da tortikolisli sağa dönüşü engellemem lazım söylerseniz ben de bir bakayım .Benim kızımda da 15 günlükken teşhis edildi 9 a 6 ydı ama ben çok küçük olduğu için egzersizleri o dönem yapamadım sonra 40 günlük olunca özel bi fizyoterapistle çalışmaya başladık büyük oranda düzeldi şu an kızım 4 aylık ben de egzersizleri masajları yapıyorum fizyoterapiste hala gidiyoruz haftada bir . Biraz uzun bir süreç sanırım şu an boynunu öbür tarafada tam çevirebiliyor ama tam düzelmedi siz de devam edin egzersizlere ve eğer zorlanıyorsanız bir fizyoterapist eşliğinde devam edin biz kıyamıyoruz ama onlar profesyonel olarak daha iyi egzersiz ve masajları yapıyorlar . Çok geçmiş olsun
T
Tuba Ç. ..
27 Ağustos 2025 21:54
Trendyoldan aldım ben tortikolis yastığı diye geçiyor.Irem hanim
İ
İpek B. Z.
29 Ağustos 2025 19:15
Merhaba, benim oğlumda da hafif bir tortikolis vardi, fizyoterapiste götürdük ve cok rahatladı. Ama sağa yatmaktan vazgeçmedi maalesef ve biz de agliyor diye pek kıyamadık. Fakat saga yatmaktan kaynaklı kafada asimetri oluştu. 6. ayin ortalarında doktorumuz artik yalnızca kask tedavisiyle düzelebilecegini söyledi. Su an 2 aydır kask kullanıyor. Fizyoterapiste gidin mutlaka, verilen egzersizleri ve masajlari da mutlaka yapin, ağlamasına kıyamadık biz ama keşke daha kararli olsaymışız. Bol bol tummy time yapin ki boyun kaslari güçlensin, sola dönmüyorsa soldan, sağa dönmüyorsa sağdan cingirak ya da müzikli oyuncak göstererek ilgisini o tarafta tutun, ayni şekilde biberonla beslerken o tarafta durun, yatarken yaninizdaysa dönmek istemediği tarafta siz yatın. Masaj yaparken elinize bebe yağı falan sürerseniz boynuna masaj hem sizin hem bebek için daha kolay olur.
T
Tuba Ç. ..
31 Ağustos 2025 15:13
Teşekkür ediyorum İpek hanım evet bir fizyoterapist ile görüştük başlayacağız 6 seans da halledecegini düşünüyor doktor siz kaç seans almıştiniz
İ
İpek B. Z.
31 Ağustos 2025 17:00
Biz de 6 kere falan gitmiştik. Cok geçmiş olsun, çabucak düzelsin kuzucuk.
T
Tuba Ç. ..
31 Ağustos 2025 19:39
İpek hanım ölçüm değerleri kaça kaç çıkmıştı hatırlıyor musunuz?
İ
İpek B. Z.
31 Ağustos 2025 20:08
Ultrasonda tortikolis çıkmadı bizde ama bir yanlışlık oldugunu düşünüyorum ben çünkü tortikolise bagli butun belirtiler vardi, yaşadığımız ilçedeki üniversite hastanesinde baktı bir asistan, muhtemelen hatali baktı. Fizyoterapistimiz tortikolis var ama cok ağır bir durumu yok 5 6 seansta hallolur demişti ve cok güzel masaj ve egzersizler yapti. Gerçekten o seanslar sonrasi acayip rahatladi, boynunu düz tutar oldu, sola cevirir oldu ama bir tek uyku esnasinda ve sanırım o da alışkanlıktan, hep sağa yatmayi tercih etti. Uyanır, aglar diye kiyamadik iş kaska kaldı, siz bizim hatamizi yapmayin, ilk zamanlar aglasa da zamanla alışacaktir.