Boyun Altı Geçmeyen Pişik

121 görüntüleme
M

Merve ..

13 Ekim 2025 12:13
Acil yardım lütfen bebeğimde sürekli boyun altı pişik oluyor çok kırmızı ne yapsam kullansam geçmiyor doktor kortizonlu krem veriyor daha 2 aylık kullanmak istemiyorum bu konuda bilgisi olan var mı
Remziye A.

Remziye A.

13 Ekim 2025 12:31
Benim bebeğimde de olmuştu hiç krem filan sürmedim doktorum her gün temizle kurula dedi bende öyle yaptım şükür geçti şuan 3 buçuk aylık ama belkikrem daha çabuk geçirecek yanlış bir şey söylemeyeyim
Rasime Ç. .

Rasime Ç. ..

13 Ekim 2025 12:35
Merve hanım bendede aynı durum vardı doktor kustugunda farketmiyorsun boynuna gidiyor ve nem oluştugundan pişik oluyor demişti düzenli olarak banyo yaptırdım ve kusmalara dikkat etim şuanda bir sorun yok sudocrem kullandım kalın bir tabaka olarak sürdüm çekildi banyo yaptırırken boyun kısımlarını fazla girmiyordum derisi ince zarar veririm diye şuanda normal yıkıyorum birşey kalmadı
M

Merve ..

13 Ekim 2025 12:38
Ben de çok dikkat ediyorum kuru olmasına hatta önerilmemesine rağmen pudra da sürdüm ama geçmiyor bir türlü
Rüya

Rüya

13 Ekim 2025 12:42
Pudra iyileşmeyi geciktiriyormuş bende aynısını yapmıştım ama gözenekleri tıkıyormuş en iyi gelen şey dedikleri gibi düzenli yıkamak ve kuru tutmak
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 12:48
Pudra bebeklerde solunum sıkıntılarına neden oluyor kullanmanızı asla tavsiye etmem her gün düzenli olarak duş aldırrın duş aldırdıktan sonra kurulayın bir de deneyebilirsiniz belki ben alman bepanthenini almıştım  burada da bir kaç kişi kullandı ve çok memnun kaldı günde sadece bir kere ince bir tabak halinde sürün bir deneyin dilerseniz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 12:49
M

Merve ..

13 Ekim 2025 12:50
Aldım o bir tabaka oluşturdu ama geçirmedi ve boyun altından temizlemek daha da zor oldu bizde işe yaramadı yapıştı resmen zaten çok ince olduğu için boynu günlerce temizleyemedim çok çaresizim artık pudrayı da son çare kullandım ama oda geçirmedi
Ümran A.

Ümran A.

13 Ekim 2025 12:54
Benim kızımda da aynı sorun vardı , her akşam yatmadan önce nemli bir bezle silip kuruladım ardına da bepanthol baby sürdüm bir haftaya varmadan geçti şükür
S

Sinem S.

13 Ekim 2025 12:56
Pudra tavsiye etmiyorlar ama bana çok iyi geldi en azından banyodan sonra biraz kullandım sonra bıraktım doktor hametan vermişti birde
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 13:07
Tabaka aslında kuru kalmayı sağlıyor o yüzden hemen arındırmak mümkün olmuyor ama pudrayı kesinlikle denemeyin
G

Güler Y.

13 Ekim 2025 14:04
Bizdede aynısı oldu kortizonlu krem verdi doktor ama ben her gün sabah ıslak pamukla temizleyip kantoron yağı sürdüm şimdi geçti çok şükür kreme gerek kalmadı dikkat ediyorum tekrarlamasın diye
S

Sinem İ.

13 Ekim 2025 14:38
Merhaba benim oğlumda da aynı problem vardı her gün duş aldırıp güzelce kuruladıktan sonra nişasta sürdük ve hemen iyileşti, bizede bunu acilde bir hemşire söylemişti, kızımda da kullandım pişik için hemen iyileştiriyor hiç krem kullanmanıza falan gerek kalmıyor. Şifa olsun
M

Merve ..

13 Ekim 2025 14:40
Ne nişastası oda pudra mantığında kurutuyor mu
S

Sinem İ.

13 Ekim 2025 14:46
Buğday kullandım hep evet ama pudra gibi topaklanma yapmıyor aşırı sürmeyin duş aldırmasanız bile orayı silip kurulayın nişasta uygulayın 2-3 güne kesin geçiyor :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir