Bogazım Agrıyor
83 görüntüleme
A
Ayşe
6 Ocak 2026 04:16
6.5 aylık bebegım var emzırıyorum sanırım grıp olacagım bogazım cok agrıtor bebegıme bulasır dıye cok uzuluyorum ne kullanabılırım ne yapabılırım
S
Selin E.
6 Ocak 2026 04:21
Maske takın. Umarım bulaşmaz. Bulaşırsa da kendiniİ suçlamayın
A
Ayşe
6 Ocak 2026 04:36
Pekı ben nasıl ıtılesecegım ılac kullanabılıyor muyum ya da bıtkı cayı
T
Tuğba B. ..
6 Ocak 2026 04:47
Dr gidin emziren anneye göre ilaçlar veriyor.bebeğinizi emzirirken maske takın .geçmiş olsun
G
Gül Y.
6 Ocak 2026 05:09
Vitamin takviyesi alıyor musunuz Ayşe Hanım grip normalde de ilaçsız geçen bir hastalık ama süründürür tabii ben elenatal 3 kullanıyorum eşim gripti bebeğime ve bana da bulaştı ama vitamin takviyesi sayesinde ben sarsılmadan atlattım bebeğimin de burun akıntısı oldu bolca temizledim emzirmeye devam ettim ilaçsız atlattık bir de nane limon içtim boğazım acıdıkça çok iyi geldi
A
Ayşe
6 Ocak 2026 05:36
Gül hanım takvıyeyı bırakmıstım yakın zsmanda aynı sekılde esım vır haftadır hastaydı bebegımınde gozlerı sulanmsıtı tıkanmıstı bırgun surdu yıkama falan yaotım gectı hepsı duzeldı derken alsam benım bogazım agrımaya basladı işte
A
Ayşe
6 Ocak 2026 05:36
Tesekkur eserım onerılerınız ıcın

Ilgım G.
6 Ocak 2026 06:42
Ayşe Hanım bol C vitamini tüketin o bebeğe de koruyuculuk sağlıyor, C vitamini depolanmadığı için gün içinde tüketmeye devam edin, fazlası atılıyor. Geçmiş olsun

Elif K.
Hemşire
6 Ocak 2026 06:43
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun bir kaç öneriden bahsedeceğim size
1. Genel Korunma Önlemleri
• Bebek ve çocukları kalabalık ortamlardan uzak tutun. Toplu taşıma ve kapalı alanlara
götürmeyin.
• Maske bebeğe değil, bakım verenlere takılmalıdır. Bebeklerde maske önerilmez; ancak bebeğe bakan herkes (anne-baba dahil) özellikle hasta ise veya riskli ortamlara girip çıktıysa maske takmalıdır.
• Ellerinizi bebeğe dokunmadan önce yıkayın. Ellerin bebeğe dokunmadan önce sabun- su ile en az 20 saniye yıkayın. Gerekirse alkol bazlı el dezenfektanı kullanınız.
2. Ev Ortamında Alınacak Önlemler
• Odaları düzenli havalandırın.
• Oyuncak ve yüzeyleri temiz tutun. Kapı kolları, oyuncaklar, bebek bakım eşyaları
düzenli dezenfekte edilmelidir.
• Anne sütü ve doktorun önerdiği beslenmeye devam edin.
3. Aşı ve Takip
• Rutin aşıları aksatmayın. Bebek için diğer çocukluk çağı aşıları zamanında yapılmalı. Bu, solunum yolu enfeksiyonlarından da koruma sağlar.
4. Ekstra Dikkat
• Evde sigara içmeyin.
• Dışarıdan eve gelenler kıyafet değiştirip ellerini yıkamalı. Anne-baba işten eve geldiğinde üstlerini değiştirmeleri, ellerini-yüzlerini yıkamaları ve öyle temas etmeleri önerilir.
1. Genel Korunma Önlemleri
• Bebek ve çocukları kalabalık ortamlardan uzak tutun. Toplu taşıma ve kapalı alanlara
götürmeyin.
• Maske bebeğe değil, bakım verenlere takılmalıdır. Bebeklerde maske önerilmez; ancak bebeğe bakan herkes (anne-baba dahil) özellikle hasta ise veya riskli ortamlara girip çıktıysa maske takmalıdır.
• Ellerinizi bebeğe dokunmadan önce yıkayın. Ellerin bebeğe dokunmadan önce sabun- su ile en az 20 saniye yıkayın. Gerekirse alkol bazlı el dezenfektanı kullanınız.
2. Ev Ortamında Alınacak Önlemler
• Odaları düzenli havalandırın.
• Oyuncak ve yüzeyleri temiz tutun. Kapı kolları, oyuncaklar, bebek bakım eşyaları
düzenli dezenfekte edilmelidir.
• Anne sütü ve doktorun önerdiği beslenmeye devam edin.
3. Aşı ve Takip
• Rutin aşıları aksatmayın. Bebek için diğer çocukluk çağı aşıları zamanında yapılmalı. Bu, solunum yolu enfeksiyonlarından da koruma sağlar.
4. Ekstra Dikkat
• Evde sigara içmeyin.
• Dışarıdan eve gelenler kıyafet değiştirip ellerini yıkamalı. Anne-baba işten eve geldiğinde üstlerini değiştirmeleri, ellerini-yüzlerini yıkamaları ve öyle temas etmeleri önerilir.
A
Ayşe
6 Ocak 2026 09:28
Cok tesekkür ediyorum