Böbrekte Kum

61 görüntüleme
G

Gülizar K. ..

9 Aralık 2025 23:24
Merhaba hocam
Nasılsınız? Hocam kızım Hiranur 04.07.2025 doğumlu. Doğum kilosu 3510 Gr. 4 günlükken sarılık geçirdi ve bir gün yoğun bakımda yattı. 3100 Gr düşmüştü kilosu. Sadece anne sütü aliyoruz. Akabinde iki haftalık civarıyken emerken yay gibi olma durumu uyurken ayakları havaya dikme ve yüzünde puturler vardı. Bana yaklaşık 3 hafta süt diyeti yaptırıp ardından zatiden, coli-nat ve deca-tabs verdi. Zatiden uyku yapıyor ve yuzundekiler de geçmedi diyette baya ilerledik diye bıraktım. Daha sonra ben serin yazlık eve geçince kızımın yuzundekiler gitti. Ben öyle yorumluyorum burası kendi hissiyatim. Yay gibi durumu da azaldı ama ayaklar hala devam ediyordu. Metalil verdi ardından biraz daha rahatlasti. Mirabalance periyodik de kullanmaya başladık. Kaka durumu da haftalık(7/8/9) olarak yapıyor ama kan kabızlık bı durum yok.resimlerimini her zaman çekiyorum isyediginizde atarim. Kaka yapmadığından yani huzursuz olduğu zaman ic organlarina baktirdik ve o arada kızımın sol bobrekte kum olduğu söylendi iki aylıkken su içmeye başladık. D vitamini azalttik. Kakasi için de anormal bişey yok denildi. Reflu diyerek gastrotuss kullandık bı ay boyunca daha sonra kız istemeyince bıraktım ve kullanmadım. Aylık kum kontrol yaparken diğer böbrekte de kum olduğu söylendi ve çocuk nefrolojiye sevk verdi. Doktor tam kan tahlilleri istedi. Herşey normal dendi. Tamamen d vitamini kesti. Onun yerine ben kullanıyorum. Özel solisyon verdi ve iki ay sonra kontrol olacak dedi süresinin bitmesini bekliyoruz.
Şuan aktif kullandığı ilaçlar
# Newvit demir damla +2 degerlikli ferrous sulfate
# Ligone
# Potasyumlu (k+) scholl solüsyon
50 Gr sodyum sitrat (na+)
50 Gr potasyum sitrat (k+)
500 CC distile su
D: IB
S: 2*5cc (içerikli çocuk nefroloji verdiği karışım)

Not: 14 Ekim'de rotarix 13 Kasım'da ikinci dozu yapıldı

Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
A

Ayşe Ş. ..

9 Aralık 2025 23:57
Gülizar Hanım umarım çok sağlıklı ve güzel günlere biran önce kavuşursunuz. Araçlarda hastalık takibi var bilgileri ve ilaçları tüm bilgileri oraya doldurun. Yapay zeka doktor var diye biliyorum. Siz oraya girin tüm bilgilerinizi.
G

Gülizar K. ..

10 Aralık 2025 00:00
Teşekkür ederim Ayşe hanım. Hastalık takibinde semptom olarak uygun başlık yoktu. Kayıt edemedim o yüzden
A

Ayşe Ş. ..

10 Aralık 2025 05:48
Ağrı diye seçin direk.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir