Böbrek Ultrasonu

107 görüntüleme
F

Fatma S. ..

18 Ekim 2025 08:21
Merhaba oğlum 10 aylık ultrason ile böbreklere bakıldı.sağ ve sol böbrek için herşey normal yazıyor. Sadece " sol pelvikalisiyel ektazi izlenmiş olup pelvis AP çapı 15 mm'dir." kısmı koyu renklerle belirtilmiş.doktor kongrede olduğu için sonuçları göstermedik. Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Bu tam olarak ne demek?İdrar tahlilinde herşey normal, kültürde üreme olmadı yazıyor. Rutin kan tahlili yapılmıştı bütün değerleri iyi çıktı.
Çağla

Çağla

18 Ekim 2025 15:08
Genişleme var biraz demek, takıp onerılır.bızdrde var bobrek genişlemesi daha buyuk mm sonucları gosterecegız bizde bebegım beş aylık
F

Fatma S. ..

18 Ekim 2025 15:29
Çok teşekkür ederim Çağla Hanım. Takip dışında herhangi bişey yapılıyor mu acaba sonuçları gösterince yazarım yeniden sizede geçmiş olsun.
Çağla

Çağla

23 Ekim 2025 14:25
Ben sonucları yenı gösterdım,bızim 25mm sol böbrek.suanlık ayda bir kontrol önerildi.ıdrar yolu enfeksiyonu olmaması gerekiyor,her ay idrar tahlılı,kulturu ve ultrasonı bakılcak eğer kötüye gıderse cerrahi dendi
F

Fatma S. ..

23 Ekim 2025 17:48
Biz daha gösteremedik çok teşekkür ederim yazdığınız için çok geçmiş olsun bakalım bize ne diyecekler
M

Meltem I. Ğ.

8 Kasım 2025 21:45
Bebeğim4 eylülde doğdu22 eylülfe ultrasonda sol pelvis çapı 5.5 mm ydi dün gittim sol 6.00 mmsağ 6.7 olmuş idrar tahli şükür temiz çıktı bir dahaki Ay kontrole gidicez bizde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir