Bilgisi Olan Lütfen Yardımcı Olabilir mi?
120 görüntüleme
E
Elif N. B.
6 Kasım 2025 14:05
Bugün kızımın 5. Ay kontrolü vardı, boy-kilo-baş çevresi ölçümü yaptı, fakat baş çevresi ölçümünü yaparken kafa tipinini bozuk olduğunu söyledi STARBAND adında bir yere yönlendirdi, henüz gitmeyi düşünmüyorum, ne yapmam gerekiyor?
T
Tuğba B. ..
6 Kasım 2025 14:13
Kafada yamukluk mu var yan yaptıkça düzeliyor kafa yapısı
E
Elif N. B.
6 Kasım 2025 14:15
Sürekli yan yatırıyoruz, kendi otomatikmen nereye isterse oraya çeviriyor, kafa yapısı iki yandan basık arka taraftan tümsek

Emel N. G.
6 Kasım 2025 14:25
Gitmenizde fayda var. Kafa şekil bozuklarında zaman çok önemli geciktirmeyin. Benim bebeğim şu an kask tedavisinin sonunda tecrübeli bir anne olarak yazıyorum. Kask tedavi merkezinde tarama cihazıyla ölçüm yapılıyor ve ölçüm değerlerine göre tedavi uygulanıyor. Hangi kaygıyla ölçüme gitmekten vazgeçtiğinizi bilmiyorum ama danışmak isterseniz bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.
İ
İrem
6 Kasım 2025 14:35
Benim bebeğimin de başının arkası düzleşti maalesef ama doktorumuz tedaviye gerek yok, dış görünüş konusunda çok takıntılı değilseniz nörolojik olarak sıkıntı yaratmaz dedi. Sizinki tabii daha az ya da çoktur bilemiyorum ama bu konuda deneyimim bu şekilde
E
Elif N. B.
6 Kasım 2025 15:08
Emel Hanım, içimde bir korku var doktor öyle söyleyince ter döktüm. Nasıl ilerler nasıl olur bilmiyorum bu konuda da çok kaygılıyım 😥
E
Ebru Ç.
6 Kasım 2025 15:13
Sanırım biraz da düz yatırılması gerek Elif Hanım, yani eskilerin dediğine göre bazen de düz yatır düzelir dediler bana. Benimkide çok fazla sağ tarafa yattığı için doktor sola yatırmamı söyledi3 aylık şu an, bende gündüzleri elimden geldiğince sola yatırıyorum hafif düzeliyor sanki ama bence bi götürün yine de içiniz rahat etsin daha sonrasında zor olabilir
E
Elif N. B.
6 Kasım 2025 15:16
Peki doktorun önerdiği klinik değil de hastanede hangi bölüme gidebilirim,

Emel N. G.
7 Kasım 2025 09:58
Elif hanım sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ama inanın sonrasında geç kalmaktansa doktorunuzu dinlemekte fayda var. Baş ölçümünü Türkiye de sadece starband yapıyor. Doktorunuz o sebeple oraya yönlendirmiştir. Süreç şu şekilde işliyor : ilk olarak tedavi merkezi ücretsiz tarama yapıyor. Sizi bilgilendiriyor tedavinin kaskla mı yoksa fizik tedavi ile mi olacağı değerlendiriliyor. Benim bebeğim skosefali olduğu için öncesinde ameliyat olma durumu vardı. O yüzden bizi çocuk beyin cerahına yönlendirdiler. Siz de önce ölçüme gidip sonuçlarınızla çocuk beyin cerrahından görüş alabilirsiniz.
E
Elif N. B.
7 Kasım 2025 09:59
Bu konuda çok endişeliyim, açıkcası ne yapacağımı da bilmiyorum 😔
E
Elif N. B.
7 Kasım 2025 10:00
Doktorumuz işten ayrıldı bizde başka bir doktora randevu aldık, bir önceki doktorumuz bu konudan bize hiç bahsetmedi

Emel N. G.
7 Kasım 2025 12:58
İlk başta insan kabullenmekte zorlanıyor benim için de çok zor bir süreçti. Üstelik biz bebeğimizin henüz 3 aylık olunca ameliyat olması sonrasında da 9 ay boyunca kask tedavisiyle devam edeceğini öğrenince şok olduk. Ama şimdi iyi ki doktorumuz fark etmiş diye şükrediyoruz. Tüm bu süreç insanın korkularından çok daha kolay ve çabuk geçiyor. Belki sizin için böyle bi tedaviye gerek bile kalmayacak bence şüphe ile beklemektense netleştirmeniz daha doğru olur. Çünkü tedavi olması gerekiyorsa ilk 6 ayı en önemli dönem olmak üzere ilk yıl çok önemli. Çok geçmiş olsun.
E
Elif N. B.
7 Kasım 2025 15:37
Emel hanım teşekkür ederim😥