Bildiği Kelimeleri Söylemiyor

89 görüntüleme
Z

Zeynep Ö. ..

1 Eylül 2025 20:08
17 aylık erkek bebeğim var. Bundan 3 ay öncesine kadar dede, anne, baba, gel, attım, aldım, top, keçi, ağaç gibi kelimeleri söylüyordu fakat şu anda bunları söylemiyor. Söylediğim herşeyi anlıyor istediğim şeyleri getiriyor göz teması var ve sosyal Bi çocuk. Sizce neden olabilir? Düzelir mi
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

1 Eylül 2025 20:38
Zeynep hanım merhaba. Dil gelişiminde 12-15 aylık süreçte ilk sözcüklerin (ortalama 3-10 kelime) üretimini bekliyoruz. 18-24 ay civarında ise en az 50 sözcük üretimi bekliyoruz ve buna ‘sözcük dağarcığı patlaması’ adını veriyoruz. Bazı çocuklar sözcük dağarcığı patlaması öncesinde duraklayabilmekte ve önceden edindiği sözcükleri kullanmayı bırakabilmekte. Şu an için çocuğunuzun dil gelişimini destekleyici teknikler kullanarak süreci takipte kalabilirsiniz. Eğer 20 ay civarında yeni sözcükler gelmezse bir DKT tarafından değerlendirme yaptırmanız gerekebilir. Şu an için endişe edilecek bir durum görmüyorum. Dil gelişimini destekleyici stratejileri sosyal medya hesaplarımdaki içerikleri takipte kalarak öğrenebilirsiniz. Süreç içerisinde detaylı videolar paylaşıyor olacağım.
Z

Zeynep Ö. ..

1 Eylül 2025 21:03
Çok teşekkür ederim ilginiz için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir