Biberon ve Meme Karışıklığı
160 görüntüleme

Elif Ö. C.
16 Eylül 2025 19:20
Memeden Emmeye 1 aydır başladı öncesinde sütümü sağıp veriyordum geceleri tamamen emerek besleniyor ama gündüzleri emme süresi 5 dk yı geçmiyor bende doymadıpını düşünerek sütümü sağıp biberonla veriyorum ama onu da ağlayarak sıkılarak huzursuz agrasıf içiyor aç diyeceğim ama meme ti veriyorum biraz emiyor bırakıyor biberon veriyorum onunla da kavga ediyor çekerek değil çiğner gibi içiyor ama içiyor yani benim kafam çok karışık algılayamıyorum biberonla olmuyor meme ile de olmuyor bunu yaşayan var mı aranız da bu arada geceleri memeyi çok güzel emiyor
M
Merve
16 Eylül 2025 19:22
Sakin bir ortam istiyor olabilir sessiz bir ortamda emzirmeyi deneyin

Elif Ö. C.
16 Eylül 2025 19:24
Yani her türlü denedim ama anlayamadığım bir şey var çözemiyoruz
H
Hatice B. K. ..
16 Eylül 2025 19:50
Benim bebeğim 3.5 aylık doğduğundan beri hem biberon verdim hem emzirdim son dönemlerde bebeğimde böyle yapıyor gündüzleri hep çok az emip bir ya da iki saat sonra tekrar emmek istiyor bu biberon içinde geçerli atak haftasından dolayıdır diye düşünüyorum
E
Elif A.
16 Eylül 2025 19:54
Aynı durumu 5. Aydan beri yaşıyorum. 6buçuk aylık olduk. Hem mama hem meme hem de sağım süt veriyorum. Perişan durumdayım 🥺

Elif Ö. C.
16 Eylül 2025 20:01
Ay ne diyeyim ınsallah geçicidir 2.5 aylık benim bebişte umarım son bulur bu durum
A
Aytül B.
17 Eylül 2025 03:01
Eds ile vermeyi deneyin istersiniz, memeden süt biraz daha hızlı gelirse mutlu olabilir

Reyhan Y.
18 Eylül 2025 21:34
Bende de aynı problem var henüz çözüm bulamadım
B
Birşen G. S.
19 Eylül 2025 06:12
Benimde aynı problemim vardı , artık memeyi tamamen bıraktı çok çok üzülüyorum bebeğim 4 aylık sadece biberonla içiyor

Buse G. A. ..
Emzirme Danışmanı
19 Eylül 2025 21:58
Merhabalar emzirme danısman egitmeniyim.
“Bebeğinizin ayını veya detaylı durumunu bilmeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz.Sizin ozelinizde degerlendirmek dogru olur ama birkac sey eklemem gerekirse
Emzirme Destek Sistemi (EDS) ile göğüsle temas sürerken sütü almasına yardımcı olur. Böylece memeye dönüş kolaylaşır ve süt üretimi desteklenir.
Yarı Uykulu Anlarda deneyebilirsiniz bebekler en sakin olduklarında yeni denemelere daha açıktır. Bu zamanlarda memeyi sunabilirsiniz. Açlıga asla dayanamazlar o yuzden tam acıktıkları zamanda degil yarı tok zamanlarda yeni bir secenek sunmak faydalı olabilir.
Biberon Akışını istiyor.olabilir biberonun hızlı akışına alışmış olabilir. Pes etmeyip EDS veya gerekirse kaşık biberonla devam etmek, tekrar biberona yönelmesini engeller.
Anne Sütü Devamlılığını sağlamak en önemlisi Göğüsten emme ya da sağım ile süt üretiminizi koruyun; bu süreç bebeğinizin yeniden memeye dönmesini kolaylaştırır.
Diş dönemleri kasıntıdan dolayı çigneme istegini arttirabilir daha erken dönemlerde gaz sancıları eslik ediyor huzursuzlandiriyor olabilir. Bu secenekleri bir deneyip yeterli olmazsa destek almanızı ve sizin özelinizde degerlendirilmesini öneririm 🥰🥰
“Bebeğinizin ayını veya detaylı durumunu bilmeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz.Sizin ozelinizde degerlendirmek dogru olur ama birkac sey eklemem gerekirse
Emzirme Destek Sistemi (EDS) ile göğüsle temas sürerken sütü almasına yardımcı olur. Böylece memeye dönüş kolaylaşır ve süt üretimi desteklenir.
Yarı Uykulu Anlarda deneyebilirsiniz bebekler en sakin olduklarında yeni denemelere daha açıktır. Bu zamanlarda memeyi sunabilirsiniz. Açlıga asla dayanamazlar o yuzden tam acıktıkları zamanda degil yarı tok zamanlarda yeni bir secenek sunmak faydalı olabilir.
Biberon Akışını istiyor.olabilir biberonun hızlı akışına alışmış olabilir. Pes etmeyip EDS veya gerekirse kaşık biberonla devam etmek, tekrar biberona yönelmesini engeller.
Anne Sütü Devamlılığını sağlamak en önemlisi Göğüsten emme ya da sağım ile süt üretiminizi koruyun; bu süreç bebeğinizin yeniden memeye dönmesini kolaylaştırır.
Diş dönemleri kasıntıdan dolayı çigneme istegini arttirabilir daha erken dönemlerde gaz sancıları eslik ediyor huzursuzlandiriyor olabilir. Bu secenekleri bir deneyip yeterli olmazsa destek almanızı ve sizin özelinizde degerlendirilmesini öneririm 🥰🥰
G
Gülcan Ö.
20 Eylül 2025 06:52
Bnm de aynı durum.bence meme ve biberon karışıklığı yaşıyor .memeyi biberon gibi,biberonu meme gibi tutmaya çalışıyor.desiğiniz gibi bende gece uykulu enzirip gündüz sağıp mamayla destekliyorum ama sürekli bir red olduğuiçin hem meme hem biberon doyup doymadığını anlayamıyorum.çok yıpratıcı bir süreç.böyle olunca uykuda sıkıntı,tam dalamıyor,tüm gün sallıyorum..