Biberon Tutmuyor Yardım Lütfen
178 görüntüleme
Y
Yasemin K.
3 Ekim 2025 10:25
Merhaba, bebeğim 6 aylık. Kilo veriyor, ek gıda başladık ancak henüz minik minik tadım yapıyor. Anne sütü yetmiyor, mama desteği vermek istiyorum ama biberon kabul etmiyor. Philips avent (1-2-3 numara emzik başlığı hepsi var) ve lansinoh biberon var. Hiçbirini kabul etmiyor. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olur musunuz…🙏
B
Beyza D.
3 Ekim 2025 10:30
Merhaba çok geçmiş olsun. Zor bir süreç. Eğer düzgün emiyorsa, göğsünüzün kenarından ağzına şırınga ile verebilirsiniz emme esnasında. Böyle yöntemler var youtubedan araştırın. Tam olarak adını bilmiyorum ama bu şekilde memeyi bırakmamış ve sadece biberona alışmamış oluyor bebek.
B
Beyza D.
3 Ekim 2025 10:30
Ya da kaşıkla beslemeyi deneyebilirsiniz, kaşık biberon vs.
Y
Yasemin K.
3 Ekim 2025 10:31
Kaşık biberon vardı onunla deneyim bir de bakalım inşallah içebilir. Çok teşekkür ederim
Z
Zeynep B.
3 Ekim 2025 10:53
Eds var incecik bir kamışla sizi emerken kenardan mama geliyor o emdikçe
Veya biberon pratik derseniz pilates topunda veya yatakta hafif hafif zıplayarak sallanarak sunun
Avent 4 veya 5 numara kullanın 1,2,3 size çook yavaş gelir emince zorlanır 6aylık olmuş artık
Veya eldivenle parmağınızı emdirerek şırınga ile mama desteği yapabilirsiniz.
Veya biberon pratik derseniz pilates topunda veya yatakta hafif hafif zıplayarak sallanarak sunun
Avent 4 veya 5 numara kullanın 1,2,3 size çook yavaş gelir emince zorlanır 6aylık olmuş artık
Veya eldivenle parmağınızı emdirerek şırınga ile mama desteği yapabilirsiniz.
Y
Yasemin K.
3 Ekim 2025 12:11
Öyleyse avent büyük numara emzik başlığı alayım bakalım. Yaşına göre kaç cc vermeliyim acaba destek olarak o konuda da kafam karışık. Değerli yorumlarınız tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
G
Gözde ..
23 Ekim 2025 19:15
Yasemin hanım sizin yardım bekledikleriniz benimkilerle aynı. Benim bebeğim de biberon hiç bilmiyor emzik dahi ağzına koymuyor zaten sürekli de öğürüyor. İki tane biberon var ikisini de almadı avent de hiç denemedim. Kaşık biberonla biraz biraz verebildim. Arkadaşın tavsiye ettiği eds sistemi belki küçük çocuklarda etkili olabilir çünkü cin gibi oldukları için kamışla oynamak istiyorlar ve emmiyorlar memede ya da biberonda sabitlemeyemiyorsun bir türlü. Diğer zorluğu de bebek ağzındaki kamışı farkediyor ve memeyi bırakıyor en azından benim bebeğim böyleydi. Biberon başlığınızı değiştirebilirsiniz tabiki daha mantıklı olur ama ben en azından biberondan birşey geldiğini anlamasi için başlığını biraz genişlettim. Dişleri kaşındığı için ısırıyordu sadece oyuncak gibi. Bugün ilk defa biberondan az birşey de olsa emebildi inşallah öyle yapabilir çünkü her gün her gün zorlamadan denetmek oldukça yorucu. Bu arada sürekli ağzına biberon sokmaya çalışınca da durum tersine dönüyor. Bebeklerin anne memesini emerken kullandığı kaslar ile biberonu emerken kullandığı kaslar farklı olduğu için zorlaniyorlarmis. Allah sabir versin yardımcımız olsun.
Y
Yasemin K.
23 Ekim 2025 19:32
Saniye Hanım çok teşekkür ederim. Günde bir kez mama veriyorum ve sizin gibi kaşık biberon ile vermeye çalışıyordum. Evdeki philips aventi ne yaptıysam tutmadı ama birkaç gündür lansinoh biberonu tutmaya başladı. Çok şaşkınım ve çok da sevindim. Umarım tutmaya devam eder. Sizin bebeğiniz de umarım tutar ve bizi bu ne yapsak ne etsek de bu mamayı içirsek hallerinden kurtarır:)
M
Melek
23 Ekim 2025 21:41
Kaç kilo bebeğiniz

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Ekim 2025 06:46
Yasemin hanım öncelikle gerçekten mama kullanımına ihtiyacınız var mı? Eğer gerçekten mama kullanımına ihtiyacınız varsa alıştırma bardağı kullanarak bebeğinize verebilirsiniz ama kesinlikle ısrar zorlama yaparak bebeğinizi beslemeyin biberon verirseniz Bebek’te meme reddi yaşarsınız ve kesinlikle biberon önermiyorum
Y
Yasemin K.
24 Ekim 2025 07:22
Hemşire Hanım çok teşekkür ederim. Bebeğim ilk 4 ay güzel kilo alırken sonrasında kilo alımı durdu. Şöyle ki; doğum kilosu 3050gr 50cm doğdu. Üçüncü ayda 5.500 gr ve 4.ayda 6100gr olmuştu. Ancak 4.ayda bir kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdik(lökosit:16 idi) antibiyotik sonrası düzeldi ve 4bucuk aylıkken 6700 olan bebeğim sonraki aylarda neredeyse hiç kilo alamadı ve şu an 7 aylık 7300 gr. Birkaç doktor görüşü aldık mama ve ek gıda ile destekleyelim sütünüz yetmiyor dediler ancak benim sütüm de var aslında. 4.ayda enfeksiyondan dolayı biraz iştahsızlık vardı. Bu durum bir ay sürdü ve yapılan tahliller ile b12 eksikliği de tespit edildi. Takviye başladık ancak mamayı kabul etmiyor zaten. Kilosu ile ilgili kimse net bir şey söylemiyor. Kilo aldıramıyorum bebeğime ve en başından beri emzirip iyice dalmadan yatırdığım kendi kendine uyuyan bebeğimi memede uyutmaya başladım. Uyurken iyice emsin kilo alsın diye. Biliyorum ki memede uyutmak da problem olarak dönecek ilerleyen aylarda.
G
Gözde ..
7 Kasım 2025 14:11
Yasemin hanım bebeğiniz biberonu tutabiliyor mu ve başardıysanız neler yaptınız yardım lütfen 🥹
Y
Yasemin K.
10 Kasım 2025 18:26
Lansinoh biberon Small başlık ile olanı tuttu çok şükür. Çok sık vermesem de vermek istediğim zaman alıyor. Sabırla sürekli denedim. Benim kucağımda tutmadı, ana kucağında her yeri görebileceği bir pozisyonda hafif yatar halde tutturdum. İlk bebeğime de eşim alıştırmıştı. O memeye çok düşkündü benden biberon kabul etmedi ama eşimin denemelerinden sonra tutmuştu. Fikir olsun diye söyledim. Yalnız lansinoh biberonu diğer markalara göre daha kolay tutuyormuş genel olarak bebekler. Etrafımda herkes bunu önerdi ve ısrarım sonucu işe yaradı. Size de bol şans diliyorum