Biberon Akış Hizi(lütfen Yardım)

173 görüntüleme
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ekim 2025 05:20
Bebeğim13 günlük ve 38 haftalık doğdu. Sarılığı var. Sütüm de az. Sarılığı geçsin diye sık ve bol şekilde beslemem gerektiği için mama desteği alıyorum. Philips avent 2 numara biberonu kullanıyorum ama bebeğim uzun süre emmesine rağmen mama seviyesi bir nerdeyse hiç azalmıyor. Bebek yoruluyor ve uyuyor yeterince beslenmeden. Hızlı akışlı biberon vermekten de korkuyorum boğulur ağzında birikir diye. Napmam lazımbana öneriniz nedir benzer durumda olan var mı?
Eda S.

Eda S.

9 Ekim 2025 05:21
Şırınga yada kaşık biberon deneyin belki içer o zaman ya da Eds yöntemini parmak yöntemi iyle biraz deneyebilirsiniz emme gücü kuvvetlenir belki
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ekim 2025 05:22
Eds yöntemi nedir? Hızlı akışlı biberonu içiyor ama herkes verme diyor. Ben de korkuyorum bogulmasindan
Ö

Özge T.

9 Ekim 2025 05:22
Kaşık biberon deneyebilirsiniz
M

Merve K.

9 Ekim 2025 05:34
Hilal hanım, kesinlikle biberon vermeyin. Daha sonra sizin memenizi almaz. Kaşık biberon ile ugrasa uğrasa verin. Bebeğinizin doğum kilosu kaçtı, kaç kaybetti, şuanda kaç yazabilir misiniz?
Birde emin olun hepimizin o ilk zamanlar sütü çok azdı, bebek memeyi emdikce beyne uyarı gidiyor o şekilde süt artıyor. Size tavsiyem günde üç ana öğün protein ağırlıklı, 3 ara öğün ceviz,hurma, dut kurusu, tahin.. bol bol su ve en önemlisi gece beslemesi, gece prolaktin hormonu en üst seviyeye gelir. Siz ne kadar gece emzirirseniz sütünüz o kadar artar mesela ne yapacaksınız 1 -3-5 bu saatlere alarm kurun ve bu saatlerde emzirin. Ben bu şekilde arttırdım hep sütümü. Sabah akşam bebek memede uyudukça elinizle hafif memeyi dürterek onun emme refleksini uyarın bol bol. Bir de bırakın memede kalsın uzun uzun 30 dk 40 dk uyusun uyansın memede. Size destek olan kişilerde yiyeceğinizi içeceğinizi tepsi ile yanınıza getirsinler.
M

Melike Ş. K.

9 Ekim 2025 05:59
Bence biberon konusunda çok korkutmamak lazım. Sütünüz az ve sarılık gibi bir durum varsa bir anne her zaman çocuğu için en en en iyisini düşünüp elinden gelenim en iyisini yapacaktır.
2 numara aslında çok yavaş değil ama yenidoğan bebeklerde genel olarak yeme çok yavaş oluyor. Sık sık uyuyorlar. Uyandırmak gerekebiliyor. Özellikle sarılık varsa bu çok daha sık ve derin olabilir. Kan şekerleri çabuk düştüğü için de yaşanabilir bunlar çok normal. Ben bu durumda yavaşça başını okşuyordum parmaklarımın ucuyla. Ayak topuğunu sıkmak, biraz karnından dokunmak gib nazik ve korkutmayacak hareketlerle onu uyanık tutmaya çalışmanızı öneririm. Ki bu çok zor biliyorum. Eğer çok dalarsa da kaldırıp biraz hareket ettirebilirsiniz.
Her zaman biberon konusunda elbette kontrollü olmak lazım.
Tavsiyem mümkün olduğu kadar emzirmeye çalışın. Ki sütünüz de böylelikle artsın. Ama sarılık durumu için de mutlaka mamadan ya da önerilen yöntem neyse ondan devam edin.
2 numara dediğim gibi çok yavaş değil aslında ancak bu durumu yaşıyorsanız 3 numara da kullanabilirsiniz. Tavsiyem verirken bebeği mümkün olduğu kadar dik tutun. Biberonu açılı verin. Bir tıkanma anında Biberonu çekip bebeği sırt üstü çevirerek nefes alması için destekleyin. (Heimlich)
Z

Zeynep Ş.

9 Ekim 2025 06:10
Bence elinizdeki biberonu iğneyle birkaç kere daha delin hemşire hastanede böyle yapmıştı çünkü çene kasları tam gelişmediğinden başlarda aktif ememiyor bazı bebekler sizde bu sarılık dönemini böyle atlatırsınız en azından
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ekim 2025 06:14
Biberon vermek istemiyorum ama beslenmeyince sarılığı artiyor mecburen sarılığı geçene kadar hızlı akisli biberonla vermek zorunda kalıyorum. Silikon göğüs ucuyla mememi tutuyor emiyor ama o olmadan emmiyor.
2900 doğdu 12 gunlukken kontrolde bakıldı kilosu 3120 Gr olmuştu.
M

Melike Ş. K.

9 Ekim 2025 06:19
Süt gelmese bile memeye koyarsanız beyninize süt gerektiğine dair sinyal verecektir. Bunu bir egzersiz gibi de düşünebilirsiniz. Siz yine de memeye emme talebi yapmaya devam edin ama beslenmeyi süt artana kadar da destekleyin.
Büyüdükçe daha kuvvetli emmeye ve daha uyanık kalmaya başlayacaktır. Bu çok kısa ve geçici bir süre.
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ekim 2025 06:22
Hepinize geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Philips avente göre daha hızli olan tamamen de hızlı akışlı olmayan biberon önerebilir misiniz?
Fediye N.

Fediye N.

9 Ekim 2025 06:27
Biz de Philips avent biberon maduruyuz oğlum şu an 23 günlük bizde de sarılık riski var diye ben sütümü sağıp ne kadar içtiğini görmek için biberonla vermek istemiştim ama bebeğim ne kadar emme refleksi yapsa da süt bir türlü biberondan azalmıyordu muhtemelen damağına sert geldi çekemedi sütü biberondan, biz bir gece fototerapi ışık tedavisi almak için hastanede yattık küvezden çıkarmadan besledim ben sarılık dönemini atlatma için Lansinoh Yenidoğan biberonu kullandım onun ucu çok yumuşak silikon göğüs ucu gibi, bende sizin gibi silikon uç ile emziriyorum.
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ekim 2025 06:30
Lansinoh un tam.olarak.hangi modelini kullandınız yenidoğanda
Fediye N.

Fediye N.

9 Ekim 2025 06:36
Lansinoh natural wave 1 numara kullandım ama lütfen kontrollü verin Philips avent gibi bebek emdikçe değil kendinden akışlı geliyor tek delik var yenidoğana uyumlu ama bebeğin ağzında süt dolmasın bende hala dikkat ederek veriyorum ama çok şükür çok güzel kilo aldı, toparlandı sarılığı. Philips avent kullanmaya devam etmemişim iyi ki.
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ekim 2025 06:39
Teşekkür ederim çok sağ olun
D

Dilara O. Y.

9 Ekim 2025 06:43
Yenidoğan döneminde ben de biberon kullanmak zorunda kalmıştım, birkaç marka denedim ama en iyisi Lansinoh natural wave, ben de onu tavsiye ederim. Meme ucuna çok yakın olduğu için hem rahat aldı bebeğim hem de sonrasında meme reddi yaşamadım
H

Handan B.

10 Ekim 2025 20:12
Ben bebeğimi 20 gun dolana kadar standart eczanelwrde satılan herhangi bir biberon kullandım sonra Philip avent 3 numaraya başladım cok rahat ettim 6 bucuk aylik yeni degistirdim başlığını 4 numaraya geçtik isterseniz siringayla gidin ama 3 numara almanızı tavsiye ederim bebeğiniz sarılık olduğundan çabuk yorulup uyuyor bir tık hızlı akis olursa.siz de rahat edeceksiniz bebeğinizde:)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir