Bexsero Aşısı
212 görüntüleme
D
Derya K. ..
1 Eylül 2025 11:33
7 aylık bexsero aşısının ilk dozu yapıldı.ve aşıdan 1-2 saat sonra yüzü ve sırtı kırmızı beneklerle doldu.aşı alerji yapmış dedi doktorumuz.alerji ilacı verdi.3 gün nefesi tıkanana kadar hiç susmadan sürekli ağladı.2 gündür de vücudunun dengesini sağlayamıyor gibi kafasını titretiyor.çocuk nörolojisine gidicez.bu aşı 5 gündür mahvetti kızımı.ikinci ve üçüncü dozu yaptırmasak sorun olur mu?
T
Tuğba B. ..
1 Eylül 2025 12:12
Korktum açıkçası bende yaptıracaktım çok geçmiş olsun
D
Derya K. ..
1 Eylül 2025 12:27
Teşekkür ederim 🙏

Seda Ö.
1 Eylül 2025 12:33
Ayyy çok geçmiş olsun ilk kez duydum bunu
M
Melike G. ..
1 Eylül 2025 12:54
Geçmiş olsun eğer alerji yaptıysa diğer dozları yaptırmamakta fayda var bende yaptıracaktım şu an aklımda soru işareti oluştu açıkçası hatta sağlık ocağı biz yapmıyoruz kendi doktorunuz yapıyor alerji riskine karşı demişti demek ki bu yüzdenmiş
T
Tuğba B. ..
1 Eylül 2025 13:07
Sağlık ocağında ki dr rica etmiştim bir takvim çıkarmıştı bu aşı için ama geçen özeldeki dr çocuğa bu kadar yüklenilmesine gerek yok yazık 9.vr13.ayda yaptırın yeter demişti
S
Sevgi S. K.
1 Eylül 2025 13:18
Çokk geçmiş olsunn. Talihsiz bi olay olmuş. Bence yine doktorunuzla paylaşırsınız düşüncenizi ama diğer dozları olmayabilirsiniz. Ama korkan ve endişe eden annelerimiz için biz 3 aylıkken ilk dozu olduk bir alerji yapmamıştı. Her çocuğun bünyesi ve alerjisi olduğu şey farklı o yüzden bence endişe etmeyin, yediği bir gıdaya da ilerde alerjisi olabilir denemeden bilinmiyor maalesef.
E
Es
1 Eylül 2025 21:07
Bexero çok ağır bir aşı, 0-1 yaşta uygulanan en ağır aşı olabilir, bebekleri aşırı sarsıyor. Ağlamaları, huzursuzluğu, nöbet hali sadece aşının yan etkilerinden de olmuş olabilir. Kötü düşünmeyin. Ama alerji durumunda dikkatli olmak lazım. İkinci kez bu aşıyla karşılaştığında çok daha sert tepkiler vermesi muhtemel. Çünkü genelde ikinci karşılaşmalar ilkinden daha uyarıcı olabiliyor. Vücut onu tanıdığı için bağışıklık çok sert tepki gösteriyor. Bu gibi durumlarda aşı yapılacaksa bile tam teşekküllü hastane ortamında uzun süreli gözetim altında yapılıyor. Aynısı rota aşısı için de geçerli. Alerjik bir bebekse kesinlikle hastane ortamında doktor gözetiminde yapılması lazım dozların. KKK aşısı da böyle. Devamını yaptırıp yaptırmamak size ve doktorunuza kalmış elbette ama bildiklerimi paylaşmak istedim. Ben 3-5. Aylarda yaptırmıştım benim bebeğimi de çok sarstı özellikle ikinci doz. Çok geçmiş olsun, şifa olsun inşallah 🙏
M
Malika K.
2 Eylül 2025 19:22
Merhabalar kızım 20aylık bugün 3doz baxero olduk aşı yapılan bölgede kızarıklık yayıldı baya sıcak ve sert ilk ve 2dozdada kızarıklık olmuştu ama bu kadar değildi yaşayan varmı acaba gerçekten çok ağır bi aşı 2gün gün boyunca ateşleniyor geceleri inliyor ama şu kızarıklık beni tedirgin ediyor
E
Elif Ş.
7 Eylül 2025 11:55
Bebeğim 8 aylık ilk dozu yaptıracaktık bu yazılanları görünce korktum