Beslenme Tiksintisi / Reddi
224 görüntüleme
G
Gülten .. g. ..
5 Kasım 2025 19:28
Bebeğim 3 aylık sağlıksal bir problemi yok sadece uykuda yiyor . Formül mama alıyor. Davranışssal besin reddini çözmek için hangi uzmana gitmeliyim ?
H
Hamidenur K.
5 Kasım 2025 20:24
Çocuk doktorunuzla görüşün ama bir sıkıntı yok atak zamanınız olduğu içindir bizde yaşadık sonrasında geçiyor biraz sabırlı olun uyku anında yedirmeye devam edin ki vücudu susuz kalmasın
L
Lale
6 Kasım 2025 13:43
Merhaba benim kızım da sadece mamayla besleniyor dördüncü ayına girdikten sonra asla uyanıkken bineronu emmedi sadece uyurken emdi dördüncü aydan sonra uyku gerilemesi olduğu için ben de kaşıkla veriyorum uyanıkken. Asla aşamadım doktorumuza da söyledim bu da böyle bir bebek dedi zor bir bebek. Şu an beşinci aya girdik. Gerçekten varsa bir çözüm sevinirim
G
Gülten .. g. ..
6 Kasım 2025 14:08
Siz de zorladınız mı
S
Sifa D.
6 Kasım 2025 16:22
Aynı durumla aylardır savaşıyorum, bebeğim ileri prematüre o yüzden ağızdan beslenmeye geçişimiz genel olarak zor oldu, Ergoterapist desteği aldık ve faydası olmuştu ama sonra yine eski haline geldi. 10. Aydayız ve hala aynı sadece uyurken ne içirilebilirsem. Ben uzun süre önce pes ettim ve dua ediyorum “Allahım ek gıdayı sağlıkla afiyetle severek yesin, beni oradan güldür diye🙏🏻 “
Çünkü uyurken beslemek zorunda olduğum için asla dinlenemiyor ya da başka bir iş yapamıyorum gerçekten psikolojim çökmüştü ama artık kabullendim rahatladım nispeten. Hayırlısıyla sağlıkla afiyetle güzellikle tamamen katı gıdaya geçtiğimiz ve çocuğum uyurken başka bişi yapabileceğim anların hayalini kuruyorum.
Dilerim siz kolaylıkla halledersiniz🙏🏻
Çünkü uyurken beslemek zorunda olduğum için asla dinlenemiyor ya da başka bir iş yapamıyorum gerçekten psikolojim çökmüştü ama artık kabullendim rahatladım nispeten. Hayırlısıyla sağlıkla afiyetle güzellikle tamamen katı gıdaya geçtiğimiz ve çocuğum uyurken başka bişi yapabileceğim anların hayalini kuruyorum.
Dilerim siz kolaylıkla halledersiniz🙏🏻
G
Gülten .. g. ..
6 Kasım 2025 19:04
Şifahanım 10.ayda oldugunuzu söylemişsiniz ek gıdaya geçmediniz mi ? Onları da mı yemiyor ?
S
Sifa D.
6 Kasım 2025 20:05
@Gülten gülten evet ek gıdaya geçtik, çok şükür onu yiyor 🙏🏻 ama o da inişli çıkışlı bir yol diş çıkarıyor iştahı azalıyor, ateşi çıksa iştahı azalıyor ama yine de bin şükür bugünümüze inşallah daha da iyi olacak 🙏🏻 ama bir yandan mama almaya devam ediyor onu hala uyurken alıyor.
Siz bizim gördüğümüz zorlukları görmeyin 🙏🏻🙏🏻 Hepsi sağlıkla afiyetle güzellikle büyüsün 🙏🏻
Siz bizim gördüğümüz zorlukları görmeyin 🙏🏻🙏🏻 Hepsi sağlıkla afiyetle güzellikle büyüsün 🙏🏻
G
Gülten .. g. ..
7 Kasım 2025 01:36
Şifa hanım sizde zorlamalar yapmış mıydınız ? Neyden kaynaklı olduğunu düşünüyorsunuz ?
L
Lale
7 Kasım 2025 04:40
Ergoterapinin ne gibi faydaları oldu acaba? @Sifa D.
L
Lale
7 Kasım 2025 04:41
Çok zorladım @Gülten gülten
G
Gülten .. g. ..
7 Kasım 2025 04:48
Lale hanım zorlamaktan mı acaba bu hale getirdik çocukları ben neden arayıp bi türlü bulamıyorum
L
Lale
7 Kasım 2025 05:10
Gülten hanım benim kızım biraz küçük de olduğu için dördüncü ayına girdikten sonra mama miktarını birtık fazla yaptım ve mama aralığı 2 saatte birdi yani çocuğa hiç açlık hissi bırakmadım . mesela o kadar beslememe rağmen arda 400 gram alıyordu doktor çocuk gastro ya endokrine  yönlendirdi ama bebektir diye bir şey yapamayız dediler. İnanır mısınız gece artık uyanamıyorum on tane alarmı bile duymuyorum. Kim görse ne kadar küçük bir bebek diyip duruyor.  Ben de çareyı kaşıkla buldum  ne yapayım.
S
Sifa D.
7 Kasım 2025 06:51
@Gülten gülten evet, prematüre olduğu için çok endişeli ve stresliyim o yüzden ısrarcı oldum sanırım çokça. Bazı günler sabahtan akşama kadar 60 ml içtiği oluyordu ben de dayanamadığım için sık sık deniyordum bir yer de sınırı aştım belli ki.
S
Sifa D.
7 Kasım 2025 06:54
@Lale aslında bu uyanıkken beslenmeme çocukların oral olarak hassas olmasından ve stresle baş edememesinden kaynaklı oluyor. Ergoterapist ya da beslenme terapisti diyeyim önce onu değerlendiriyor sorunun kaynağını yani ve ona göre size önerilerde bulunuyor, masajlar öğretiyor yapıyor vs. Etkisi kesinlikle oluyor doğru uzmanla çalışırsanız.
L
Lale
7 Kasım 2025 07:06
@Sifa D. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.bebekler için de bir şey yapabilirler mi beş aylık
S
Sifa D.
7 Kasım 2025 18:33
@Lale merhaba, evet tabii ki yardım edebilir biz de destek aldığımızda 3aylıktı kızım. Önemli olan alanında uzman tecrübeli birini bulmanız.hangi şehirdesiniz?
G
Gülten .. g. ..
7 Kasım 2025 19:37
Şifa hanım doktorun adı nedir ben adıyamandayum kendisine ulaşmak istiyorum online destek alırım biz de 3 aylığız çok zor bir dönemden geçiyoruz şuanda 🙏 bir de sonrasında düzeldi mi
S
Sifa D.
7 Kasım 2025 20:00
Doktor değil beslenme terapisti (fizyoterapist ya da Ergoterapist ama bu alanda uzmanlaşmış oluyorlar) oluyor bu konuda çalışan. en güzeli yüzyüze destek ama bulunduğunuz şehirde uzman birini bulamadıysanız, online olarak görüşmek için Funda hanım var online danışmanlık veriyor. Bir değerlendirme alabilirsiniz fiyatı da bence birçok kişiye göre oldukça makuldür.
İnstagramda beslenmeterapistii ismiyle aratabilirsiniz sayfasını orada kendisine de ulaşabilirsiniz.
İnstagramda beslenmeterapistii ismiyle aratabilirsiniz sayfasını orada kendisine de ulaşabilirsiniz.
L
Lale
8 Kasım 2025 02:57
Mersin’deyis biz. Şu an bi fizyoterapist eve geliyo kaba motor hareketleri zayıf diye kadın emmiyor diye ağzına masaj yapıyor. Sadece masajla mı olan bi şey? @Sifa D.
S
Sifa D.
8 Kasım 2025 07:32
@Lale gelen fizyoterapistin bu konuda uzmanlık düzeyini bilmiyorum genelde yutma terapisi alanında yüksek lisans yapıp beslenme terapisti oluyorlar ya da bazı özel kurslarla bu alana yoğunlaşıyorlar.masaj çok önemli çünkü spor gibi düşünün masajları ne kadar düzenli olursa ağız çevresindeki kaslar gelişiyor ama her zaman kaslarla ilgili olmuyor sorun bazen aşırı şekilde hassasiyet oluyor o zaman farklı dokulara maruz bırakılıyor yavaş yavaş. Bunlar sadece mekanik süreçler değil yani bizim terapistimiz ben bebeğimi beslerken yanıma oturup önce nasıl yaklaşacağımı, bebeğimi sakinleştireceğimi vs de anlatıyordu. İstemediğinde durup, tekrar sakinleştirip tekrar deniyorduk vs çünkü isteksizlik biraz da psikolojik bir süreç yani bunların hepsi bir bütün diyeyim, uzman kişi zaten bebeğin emmesini beslenme düzenini vs inceleyip ona göre yol izliyor.
G
Gülten .. g. ..
8 Kasım 2025 07:51
Yani bu tarz bebekler ek gıda da mı yiyemiyor