Beslenme Reddi

259 görüntüleme
Zülal A.

Zülal A.

9 Ekim 2025 13:14
Kızım 4 temmuz tarihinde 3640 gr 50cm dünyaya geldi. İlk günler sütüm yetmediği için biberonla mama takviyesi verdiğimi için meme reddi yaşadım ve aşamadık. Bende sağıp kombine beslenme yöntemi ile besledim mama ile birlikte. 1. Ay doktor kontrölümüzde 1400 gram almış, 5040 gr dı. 29 ağustosta 1,5 aylıkken beslenme reddimiz başladı. Normalde içtiği miktardan çok çok az içmeye başladı. 2. Ay kontrolümüze gitmeden bi kaç gün önce toparladı içmeye başladı. 2. Ay kontrolünde 5800 gramdı, 800 gram almış. Doktor ilk ay ile arasında çok fark var takip edelim dedi. 3. Ay kontolümüzde 6400 gram çıktı. Normal dedi doktor. Ama şu an beslenme reddi hala devam ediyor. Biberon ucu değiştirdim, şırınga+kaşık denedim. Sadece mama yada sadece anne sütü vermeye çalıştım ama belli bir yere kadar içiyor sonra ağlamaya bağırmaya başlıyor. Çişi azaldı. Günlük 600-650 mlden fazla içmiyor. Normalde 700-800 içen bir bebekti. Halinde hareketinde bir sıkıntı yok çok şükür ama ben korkuyorum. Ne yapabilirim?
B

Büşra T.

9 Ekim 2025 13:43
Atak donemlerı az az sık sık beslemek gerek reddetme durumu oluyo
G

Gülten .. g. ..

10 Ekim 2025 14:50
Çözüm bulabildiniz mi ?
Zülal A.

Zülal A.

10 Ekim 2025 15:24
Mamayı değiştirdim 2 gündür düzeldi gibi inşallah. Aptamil kullanıyorduk bebelac vermeye başladım daha çok beğendi gibi.
G

Gülten .. g. ..

10 Ekim 2025 15:57
Bebelac hangisi acaba bir sürü çeşidi varda bende deneyşmm
Zülal A.

Zülal A.

10 Ekim 2025 17:16
Bebelac gold 1 numara
Z

Zeynep Ö.

11 Ekim 2025 00:47
Emzirme danışmanından faydalanmanızı öneririm ben de aldım çok da memnun kaldım çoğu sorunuzu çok özenle cevaplayıp siize çok iyi gelecektir
B

Betül A. Ç. ..

12 Ekim 2025 17:12
Şu an aynı durumu yaşıyoruz benim kızım da 4 Ağustosda doğdu benzer şekilde meme reddi yaşadık. Danışmanlık aldım eds denedik olmadı. Biberonla besleniyordu şimdi onu da istemiyor. Biberonu zorla kabul ediyor ve daha az miktarlarda içiyor. Ne yapacağımı bilemedim.
H

Hatice K.

13 Ekim 2025 05:43
Merhaba Zülal hanım tam olarak aynı şeyleri yaşamışız bende bebeğimi bir sürü yerlere götürdüm başta sizin bebeğiniz gibi güzel kilo aldı persentili iyiydi ondan önemsemedi doktorlar fakat son 1 aydır çok derinleşti bu evrede gitmediğim doktor yaptırmadığım test kalmadı en son gelişimsel pediatriye gitttim sorunumuz kısmen çözüldü en azından artık 10 saat yememe gibi durumumuz yok sizin içinde öneririm bu evrede müdahale edilmeli derinleşince her şey daha da zor ve karmaşık oluyor bebeğim 6 aylık ve son iki ayda toplam 400 gram aldı onun öncesinde hep 800-900 arası alıyordu
M

Merve Y.

14 Ekim 2025 06:45
Hatice hanım gelişimsel pediyatri ne yaptı yada önerdi size çözüm oluyırsa bizde gidelim
M

Merve Y.

14 Ekim 2025 06:49
İstanbul’da mısınız
M

Merve Y.

14 Ekim 2025 06:50
İstanbul’da tek doktor varmış sizin götürdüğünüz doktorun adı nedir yardımcı olsanız bizede
G

Gizem K.

14 Ekim 2025 07:02
Bebeğim 3 aylık hem emzirip hen mama veriyorum tabi biberonu daha çok seviyordu. Bir haftadır bizdede beslenme reddi var ne memeyi ne biberonu almak istemiyor korkuyorum kilo alımı azalacak diye
H

Hatice K.

26 Ekim 2025 21:45
Merve hanım bebeğim covid olduğu için göremedim mesajınızı ben Ankara etlikte götürdüm her bebeği ayrı inceliyor değerlendiriyor doktor ama eğer sorununuz hala devam ediyorsa ve gitmeyi düşünüyorsanız videolar çekin beslenme anına ait
M

Merve Y.

30 Ekim 2025 05:57
Sizin bebek için ne önerdiler peki
M

Merve Y.

30 Ekim 2025 05:57
Randevu aldım gideceğim
H

Hatice K.

31 Ekim 2025 21:15
Benim bebeğim durumu biraz değişikti tam düzelmişti sonra domuz gribi oldu tekrar iştah sorunu yaşadık tabi olumsuz deneyimlerinde etkileri oluyor doktor hanım her bebeğe farklı öneride bulunuyor her şeyini inceliyorzihimsel fiziksel gelişimini o yüzden benim bebeğime verdiği öneriler bir kaç randevu sonrası bebeğe göre verilen şeyler
M

Merve Y.

1 Kasım 2025 14:26
Örnek verir misiniz mesela ne tavsiye etti
M

Merve Y.

1 Kasım 2025 14:27
Kaç saatte teklif etmemiz gerektiğini vs söylüyormu
M

Merve Y.

1 Kasım 2025 14:28
Kaç saatte teklif etmemiz gerektiğini vs söylüyoru mu
G

Gülten .. g. ..

5 Kasım 2025 19:35
Merve hanım sorunu çözdünüz mü

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir