Beslenme Reddi
140 görüntüleme

Zülal A.
9 Ekim 2025 11:32
Kızım 4 temmuz tarihinde 3640 gr 50cm dünyaya geldi. İlk günler sütüm yetmediği için biberonla mama takviyesi verdiğimi için meme reddi yaşadım ve aşamadık. Bende sağıp kombine beslenme yöntemi ile besledim mama ile birlikte. 1. Ay doktor kontrölümüzde 1400 gram almış, 5040 gr dı. 29 ağustosta 1,5 aylıkken beslenme reddimiz başladı. Normalde içtiği miktardan çok çok az içmeye başladı. 2. Ay kontrolümüze gitmeden bi kaç gün önce toparladı içmeye başladı. 2. Ay kontrolünde 5800 gramdı, 800 gram almış. Doktor ilk ay ile arasında çok fark var takip edelim dedi. 3. Ay kontolümüzde 6400 gram çıktı. Normal dedi doktor. Ama şu an beslenme reddi hala devam ediyor. Biberon ucu değiştirdim, şırınga+kaşık denedim. Sadece mama yada sadece anne sütü vermeye çalıştım ama belli bir yere kadar içiyor sonra ağlamaya bağırmaya başlıyor. Çişi azaldı. Günlük 600-650 mlden fazla içmiyor. Normalde 700-800 içen bir bebekti. Halinde hareketinde bir sıkıntı yok çok şükür ama ben korkuyorum. Ne yapabilirim?
Ş
Şeyma D.
9 Ekim 2025 12:17
Aynı durumu bende yaşıyorum şuan

Zülal A.
9 Ekim 2025 13:12
İnşallah biri bir öneride bulunur
G
Gizem K.
9 Ekim 2025 13:55
Benimde bebeğim 3 aylık hem emziriyorum hem mama veriyorum. Çok iştahlıydı emzirdikten sonra mama gelmese ortalığı yıkardı. Birkaç gündür çok sevdiği biberonu almıyor alırken zorla veriyorum yada . Ben emzik denemesi yapmıştım almadığı için zorlamıştım biraz . Ona bağlıyorum sanırım biberonun ucunu emzik sanıyor o günden beri emzik vermedim sanki iyiye gidiyor

Zülal A.
10 Ekim 2025 15:25
Ben mamayı değiştirdim biraz düzeldi gibi
Ş
Şeyma D.
11 Ekim 2025 06:17
Ben mama da değiştirdim onda da aynı yaptı geçen doktora gittik 8 gün geçmesine rağmen kilosu aynıydı kilo almamıştı