Beslenme Reddi
233 görüntüleme
İ
İrem K.
25 Ağustos 2025 09:57
Hocam lütfen cevaplayınız Bebeğim 9. Haftasında memede hıysuzlanmaya başladı emzik verince sakinledi böyle böyle beslenmesi azaldı şimdi 11 haftalık ve asla meme biberon almıyor 30cc zor içiriyorum gözlerini kapatıp falan besliyorum sütün tadına baktım hala şekerli hatta mama verdim onu da aynı şekilde istemiyor dünde beri de hiç emmedi biberonla biraz biraz besledim napıcam bilmiyorum emziği sadece uyurken veriyordum gün içinde vermiyordum o mu yaptı beslenme reddi bilmiyorum sür akışımda normal bebeğin genel durumu iyi gibi akşama doğru açlıktan ağlıyor emzik istiyor ağzına bir emzik bir biberon veriyo kandırarak içiriyorum çiş kaka tahlili temiz çıktı kilo alımı az 300 gram aldı 2. Ayında
İ
İrem K.
25 Ağustos 2025 10:00
Hatta philips biberon zor çekiyor uzun süre içemiyor zaten beslenmek istemiyor diye akıtan biberon aldım kendim ağzına akıtıyorum zar zor 30 cc içiyor anca saat başı yapmaya çalışıyorum çok zor durumdayım gastrolojiye gitmemize gerek var mı acaba iştahsızlıktan mı yemiyor midesi ağrıyor da mı yemiyor doktor da bişeyi yok görünüyor dedi pek bişey söylemedi
İ
İrem K.
25 Ağustos 2025 10:02
Emmediğinden ve üzüntüden sütüm de azaldı sağım yapıyorum bazen de mama veriyorum
Y
Yasemin Ç.
28 Ağustos 2025 03:50
İrem Hanım çözüm bulabildiniz mi? Bende aynı dertten muzdaribim. Anne sütü zaten yok mamayla besliyorum 4 5 gündür asla yemek istemiyor. Uykuda yediriyorum . Ne yapacağımı bilmiyorum. Aşırı huysuz sürekli ağlıyor.
İ
İrem K.
28 Ağustos 2025 06:05
Hayır maalesef benim 3 haftadır böyle geceleri emiyor gündüz de 2saatte 30 cc sütü ağzına akıta akıta bir saattr zor bitiriyorum
F
Fatma
29 Ağustos 2025 16:40
Benim bebeğim de 3.5 aylık ve ne meme nede biberon hepsini reddediyor aydan aya kilo alımı düştü çözümünü bilen varsa bana da söylesin 🙁
G
Gülten .. g. ..
9 Ekim 2025 15:28
İrem hanım sorununuzu çözebildiniz mi kızımda da aynı sorun var
İ
İrem K.
9 Ekim 2025 16:24
Bebeğimde süt alerjisi varmış gastrotus baby reflü ilacını kullandığımız günden beri emmeye başladı 1 aydır içiyoruz çok şükğr emmesi düzeldi hatta içirmeyi unuttuğumda emmiyor çünkü midesi ağrıyormuş o yüzden beslenmek istemiyormuş kıyamam çok geç anladık 2 ay hiç kilo almamıştı şimdi az da olsa alıyor siz de sorunu bulmaya çalışın reflü olabilir alerji olabilir
B
Bahar Ş.
9 Ekim 2025 16:30
İrem hanım nerden anladılar peki alerji olduğunu hangi bölüme gittiniz
F
Fatma V. S.
9 Ekim 2025 16:44
Ben 2 çocuğumda da meme reddini dibine kadar yaşadım ne biberon alıyorlardı ne meme. 1. Cocugumun almama sebebi aşırı reflü ve alerjiymiş gastroloji çözdü. 2. Cocugumda hiperlaktasyon varmış yani aşırı süt çocuğa dokunduğu için reddetmiş. Sebebini bulun. Eğer aşırı sütünüz varsa önden sağıp verin. Asla pes etmeyin aynı yerde emzirin,loş ısık olsun. Sakinolun. Yatagın kenarına oturup zıplayarak verin.eğer hiç almıyorsa bir müddet gece beslemesi yapın yani uyurken emzirin. Biraz büyüyünce geçiyormerak etmeyin:)
G
Gülten .. g. ..
9 Ekim 2025 16:47
İrem hanım normal gastroloji mi bakıyor çocuk için ayrı gastroloji mi var
G
Gülten .. g. ..
9 Ekim 2025 17:11
İrem hanım ilacı tok karnına mı yoksa aç karnına mı verdiniz bizim doktorumuz da aynı ilacı tok karnına yazdı
İ
İrem K.
9 Ekim 2025 17:16
Çocuk gastroya gittik onlar bakıyor ama normal çpcuk doktorunun yönlendirmesi lazım sanırım siz söyleyin onlar yönlendirme açarlar.alerjisi olduğu aslında belliymiş bizim çocuk doktorumuz anlamadı 2 ay oyaladı bizi :( kakası kanlı gibiydi tam net değildi son 2 hafta artık çok belliydi kan olduğu herkesde uzun uzun oluyorya ben öyle olacak sandım o yüzden telrar doktora gitmemiştim bizimki sanki pul biber dökmüşüz gibiydi mukus da çok çok fazlaydı şimdi kan geçti mukus devam ediyor gastrotus baby şurubunu da özel alıyorsunuz zaten doktor yazmasına gerek yok ama reflüsü yoksa gereksiz yere ilaç vermeyin. Beslendikten 30 dk sonra verilmesi lazımmış ben hemen veriyorum çünkğ midesi ağzına geliyor. Günde 4 kereye kadar verebilirsin dedi doktorum ama 3 kere 1veya 2ml veriyorum haraketlerine göre. 1dolu çay kaşığı 1ml yapıyor
İ
İrem K.
9 Ekim 2025 17:19
İlaç dedim ama yan etkisi olan ya da ilaç sayılan bişey değil araştırırsınız zaten . Bizim kusmamız yoktu reflü olduğunu da anlamamıştık çünkğ kusacak kadar beslenmiyordu 3 aylık 30cc bitiremiyordu ama sürekli yutkunup ağzını köpürtüyordu fizyolojik reflüymüş sanırım biz her şeyi sorgulayan ve önemsemeyen bi doktora denk gelemedik o yüzden 2 ay sürecimiz uzadı bebeğim açlıktan ağladı hep karnı ağrıdı aklıma geldikçe üzülüyorum
İ
İrem K.
9 Ekim 2025 17:23
Bide meme reddi olabilir geçici durumdur ben plates topunda zıplayarak emzirmeye çalıştım birsürü biberon aldım kaşıkla verdim ama asla beslenmiyordu karnı ağrıdığı içinmiş. Siz meme reddi yaşıyorsanız bu emzik veya biberon yüzünden ise zaten anlarsınız çünkğ biberon verince kabul eder bebek. Alerji ve reflüde hiçbir şeyi kabul etmiyor tüm gün aç durduğunu bilirim sadece gece uyurken 5dk emerdi. Sabah sa karın ağrısından ağlardı günde 4-5 kaka yapardı şimdi diyete başlayınca kakası da günde 1e düştü ama mukus hala devam ediyor bazı ekmeklerin içinde süt ürünü varmış ben bilmiyordum arada kaçaklarım olmuş oldu sanırım o yüzden
G
Gülten .. g. ..
9 Ekim 2025 17:45
İrem hanım hikayemiz aynı o yüzden çok sordum kusurabkmayın . Son olarak o şuruptan ne zaman sonra normal yemeye başladı bebeğiniz benimde bebeğim 10 saat aç kalmışlığı var biz de şuruba yeni başlattı çocuk doktorumuz
İ
İrem K.
9 Ekim 2025 17:53
Gülten hanım sizi çok iyi anlıyorum buraya o kadar çok yazdım ki bu durumu yaşayan var mı diye hiç cevap alamadım kendim çözemedim doktorum çok önemsemedi 2 ay acı çekti yavrum çok üzülüyorum vicdanım rahat değil o yüzden istediğiniz kadar sorun cevaplarım biz şurubu verdik hemen o gün içmeye başladı çok şükür . Bizim de midemiz yanar gaviscon içerizya bence aynı onun gibi rahatlatıyor
G
Gülten .. g. ..
9 Ekim 2025 17:55
Allah razı olsun uzun güzel ömrü olsun kızınızında . Aç diye saatlerce onunla ağladım bende . Doktor da bizim 1,5 ay önemsemedi şimdi bebek 2 aylık yeni durumu kabul edebildi doktor bizde deneyeceğiz çok teşekkür ederim yanıtlarınız için 🙏
İ
İrem K.
9 Ekim 2025 18:20
Rica ederim sizin de güzel ömürleriniz olsun inşallah şurup şifa olur 2 aylık erken farketmişsiniz biz 3.Ayda başladık şuruba . Aman dikkat edin 2. Ayda çok gaz sancısı olıyor o yüzden de bebek emmiyor olabilir şurup iyi gelmezse o yüzdendir gaz için de nurse harveys damlası ve şurubu var o çok iyi geliyor içeriği de güzel araştırmanızı öneririm gaz damlasını aksatmayın devam edin biz hala içiyoruz.