Beslenme
75 görüntüleme
A
Ayşe A. Ü. ..
27 Eylül 2025 11:13
Bebeğimin doyduğunu anlayamıyorum 47 günlük bebeğim gece uykusu iyi 4 veya 5 saatte bir uyanıyor gündüz 2 saatte bir yemek istiyor ve uyması problemli kesintisiz uyumuyor kusma problemimiz olduğu için tek göğsümü emziriyorum kendisi ayrılıyor uyuyor hatta gülüyor ayrılınca tamam doydu diyorum kusmamasi için hemen dikmiyorum bir anda uyanıp memeye saldırıyor tekrardan emmek istiyor sütüm yetmiyor diyeceğim göğsüm doluyken de aynısını yapıyor ne yapmam gerekiyor nasıl anlayacağım doyup doymadığını benimle aynı durumu yaşayan var mı yardımcı olur musunuz(Not:kusma olmasındiye tek göğsübitirmeden emzik veriyorum emzirmeyi sonlandırıyorum)
Ö
Özge T.
27 Eylül 2025 11:55
Merhaba benim oğlum 6.ayına girdi ve şimdiye kadar bu konularda uzman anlatısı çok dinledim, buna istinaden söylüyorum ki sizin bebeğiniz çook küçük ve sizinle devamlı temas ister yani meme. Bu illa aç diye değil sizi istiyor diye. Ağzından memeyi alıp emziği vermenizi anlamlandıramadım. Reflüsü yoksa bebek kusmaz ki zaten süt kesiği gibi kusmaları fizyolojik bulgu kabul ediyorlar problem değil yani. Bebeğinizi lütfen özgür bırakın ve iki taraftan da emzirin. Dakika falan da tutmayın ben bir saat göğsümde tuttuğum günler de gördüm. Tokluk ise idrarlı bez sayısından anlaşılacak, günde 4-5 bez alıyorsanız tamamdır ve zaten aile hekiminiz aylık tartacak kilo takibi yapacak eğer düşükse mama önerir..
A
Ayşe A. Ü. ..
27 Eylül 2025 12:16
Kızımda kusma problemi var doktorumuz reflü olabilir dedi kilo alımı iyi olduğu için ilaç başlamadı bende aşırı beslediğimi düşündüğüm için tek göğsümü emzirip kusmasina bir çözüm bulmaya çalıştım onun içinde emzik veriyorum bez sayısıda günde 5 kezde daha da fazla alıyorum bazen ama ister istemez endişeleniyorum
A
Ayşe A. Ü. ..
27 Eylül 2025 12:17
Kusma problemimiz beni biraz yordu sanırım o yüzden

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
27 Eylül 2025 12:57
Merhaba; bebeğinizin günde 5-6 kez bezini ıslatıyorsa, kilo alımı da normalse doyuyor demektir. Bebeğinizin kusma nedenine gelince hiperlaktasyon olabilir. Bu durumda önce biraz sağıp daha sonra emzirmelisiniz.  Gaz problemi olabilir ya da reflü olabilir. Gaz problemi varsa her emzirme sonrası gazını çıkarmalısınız. Reflü varsa reflü yatağı kullanmalısınız. Doktorunuzla görüşerek beraber değerlendirmeniz yararınıza olacaktır 🌸
A
Ayşe A. Ü. ..
27 Eylül 2025 13:14
2 aylıkken kontrole gideceğiz henüz yeterli beslenmis mi bilmiyorum gazını her beslenme sonrası çıkarıyorum çıkardıktan sonra kusuyor ama kusmadan sonra huzursuz değil hep keyfi yerinde oluyor hiperlaktasyon olabilir süt çok tazyikli fışkırır tarzda oluyor kontrol ettiğimde teşekkür ederim cevaplarınız için😊