Beş Aylık Ek Gıda
118 görüntüleme

Songül K.
14 Ağustos 2025 19:13
Bebeğim tam beş aylık iken iki gün önce doktora götürdüm
Anne sütünün artık yetmeyeceğini sıvı şeylerden bebeğe verebileceğimi ve tadıma başlamam gerektiğini söyledi
Bugün ilk defa yoğurt denedim 1,5 kaşık yedi versem daha yerdi ama devam etmedim
Süreç nasıl ilerlemeli ne kadar vermeliyim
Anne sütünün artık yetmeyeceğini sıvı şeylerden bebeğe verebileceğimi ve tadıma başlamam gerektiğini söyledi
Bugün ilk defa yoğurt denedim 1,5 kaşık yedi versem daha yerdi ama devam etmedim
Süreç nasıl ilerlemeli ne kadar vermeliyim
E
Esra
14 Ağustos 2025 19:28
Bizde 5 de yoğurt vermıstık 3 gün kuralıyla sonrasında yarım çay bardağı şeklinde artırarak yedirdim bence devam edın şuan 7 aylık günde 1 çay bardağından fazla yedıyorum

Songül K.
14 Ağustos 2025 19:33
Bende 3 gün kuralı ile ilerleyeceğim
Sonrasında ne verdiniz kabak veya havuç püresine geçeceğim ama püre daha katı olduğu için beni korkutuyor
Sonrasında ne verdiniz kabak veya havuç püresine geçeceğim ama püre daha katı olduğu için beni korkutuyor
Ş
Şyd
15 Ağustos 2025 05:25
Beş ay sekiz günlükken tadımlara başlattı doktorumuz kabak püresiyle. Ama o püre patates püresi gibi bir katılıkta olmuyor. Haşlarsanız haşlama suyu ve bir tatlı kaşığı zeytinyağ ile tel süzgeçten tahta kaşıkla geçirerek verdiğimizde çok minik pütürlü boza gibi bir kıvamı oluyor. Ya da anne sütü ile de kıvamını açabilirsiniz.