Ben mi Yetersizim?

235 görüntüleme
D

Dilek A. ..

23 Eylül 2025 11:54
Merhabalar. Bebeğim 9.5 aylık. Instagramdaki annelere bakıyorum, yok keten tohumu üfeledim yok fıstık ezmeli tahin ekmeği yaptım vs. Bir öğünde 3-4 çeşit sunuyorlar ve porsiyonları bayağı büyük oluyor, bebek de hepsini yiyormuş. Benim bebeğim yemek yemeği seven bir bebek değil ben öğünlerinde tek çeşit yemeği zor yediriyorum. Oysaki keşfetmesine ve kendi yemesine de teşvik ediyorum. Ben mi yetersizim?
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

23 Eylül 2025 12:57
Merhaba lütfen bebeğinizi ya da kendizi bunlarla kıyaslamayın bir annenin bu kadar şeye desteksiz yetişmesi imkansız. Hiçbirinin gercegi yansıttığını düşünmüyorum ve her bebek herşeyi sevmek zorunda da değil.
C

Cennet T.

23 Eylül 2025 13:01
Benim bebeğimde sizinkiyle aynı annenin her şeye bu kadar yetişmeye çalışılma zorunluluğuna anlam veremiyorum çocuğumuz için en iyisini yapıyoruz merak etmeyin o kişileri de anneleri bu kadar yetersiz hissettirdikleri için şikayet etmek gerekiyor
D

Dilek A. ..

23 Eylül 2025 13:02
Çok haklısınız ama keşfette sürekli böyle içerikler çıkıyor. Çeşitli yemekler, sürekli bakımlı ve pozitif güler yüzlü bir anne, sürekli kitap okuyup etkinlik yapan anneler. Ben bunların çoğunu rutine bindirip yapamıyorum ve bunları gördükçe kendimi kötü hissediyorum. Kendi kendime düşünüyorum hiç klasik şeyler yaşayan bir aile yok mu diye
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

23 Eylül 2025 13:17
Var merak etmeyin üç gündür çamaşır makinesini calistiramadim dağ gibi ütü saçımı sadece evden cikarken tariyirum ki evden cikmiyorum ve daha neler neler ama ben bebeğim uyudugunda benimle aynı olan annelere yardımcıolmaya çalışıyorum uykusuzluk pahasına cunku bu çok zor ve uzun bir yolmus
M

Meltem G.

23 Eylül 2025 13:33
Benimde aynı durum o kadar çeşiti desteksiz hazırlamak imkansız ayrıca tek çeşit diyorsun ama zaten içine bi sürü şey katıyorsun bebeğin ihtiyacı olan.benimde evim darmadağanık yetişmek imkansız herşeye sen elinden geleni yaptığını düşünüyorsan gerisini boşver bence en azından ben öyle yapıyorum 😊
D

Dilek A. ..

23 Eylül 2025 13:36
Hemşire hanım ve yorum yapan diğer annelerime çok teşekkür ederim bu sosyal medya yüzünden kendimi çok yalnız hissediyordum desteğiniz çok iyi geldi
E

Elçin G.

23 Eylül 2025 13:51
Bu sorgulamayı yapan bir annenin yetersiz bir anne olduğunu düşünmüyorum. Daha fazla ne kadar yeterli olurum sorusunun cevabını arıyorsunuz çünkü 😊 onlar destekle büyüten, çalışmayan ve tek işleri iyi anne yada en iyi anne olduğunu ispatlamak olan anneler. Herkesin anneliğine saygı duyuyorum fakat kendinizi ve bebeğinizi hiç kimseyle kıyaslamayın çünkü bebeğiniz yesede yemesede, siz alternatifleri artırsanızda yada tek düze kalsanızda biriciksiniz. Rabbim sağlıklı büyütmek nasip etsin
D

Dilek A. ..

23 Eylül 2025 14:17
Teşekkür ederim Elçin Hanım☺️ tüm içerikler aynı şekilde olduğundan gerçek hayattan kopuyoruz istemeden sanırım
S

Semen Ç.

24 Eylül 2025 09:41
evim dağınık, kendime vakit ayıramıyorum öyle özel tarifler yapmıyorum alması gereken vitamin, minerali almasını sağlıyorum o kadar. bana gerçekçi gelmiyor onlar.gerçekse de eve her gün gelen yardımcı olsa, bakıcı olsa biz de yaparız emin olun :)
A

Ayten K.

24 Eylül 2025 10:04
Lütfen kendinizi başkası ile kıyaslamayın. Bende bebeğime tek çeşit veriyorum. Yanımda destekleyecek biri varsa anca başka şeyler ekleyebiliyorum. Kendim bile yemeğimi zor yiyorum. 2 günde bir zorla duş alıyorum. Yüzüme en son doğumdan önce bakım yaptım. Sosyal medya tam bir aldatmaca kendisi aslaaa kıyaslamanız gereken bir yer değil. Eğlenin geçin !
E

Elif G.

24 Eylül 2025 13:53
Bende onları gördükçe kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum ve açıkçası vicdan azabı duyuyorum bebeğime bu kadar çeşit vermiyorum falan diye
D

Dilek A. ..

24 Eylül 2025 14:15
Ve nedense hepsinin bebeği iştahlı, uykusu uzun, sürekli mutlu,nereye gitse uyum sağlayan bebekler. Bunu gördükçe de çok üzülüyorum. Mesela bir influencer var bebeği 11 aylık. Kadın tüm gün dışarıda çekimde, spora gidiyor 50 kiloya düştü v, bebeğe mama desteği de veriyor ama ısrarla emziriyorum diyor. Ben bebeğim aktif emmezken bir de sağım yapmazsam sütüm hemen azalıyor. Daha sonra bu kişi ısrarla gelen emzirme sorularına aramızdaki bağı desteklemek için vitamin amaçlı emziriyorum yazdı. Bence tüm şeffaflığıyla aktarılmalı herşey. Mama öcü değil sonuçta. Ben çok üzülmüştüm kendi kendime o storyleri izlerken. Kadın hem zayıfladı hem canlı dinamik hem hala sütü var aynı şekilde emziriyor diye.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir