Bebekten Sonra İşe Başlama :(

273 görüntüleme
F

Fnd

6 Ekim 2025 05:44
Anneler selam,

1 ay sonra işe başlayacağın. Bebeğimle 1 sene vakit geçirebildim fakat artık başlamam gerekiyo.

Böyle bir süreçte ne hissettiniz?ne sizi rahatlattı?
Açıkçası biraz stresliyim. Oğlumdan duygusal olarak uzaklaşma korkusu beni yoruyor. Beni unutmasın duygusu çok üzücüymüş :(
Z

Zeynep B.

6 Ekim 2025 05:47
Benim kızım da 2 aylık. 1 buçuk ay sonra başlamam gerek küçücük daha:( 6 ay en az anne sütü diyorlar nasıl bırakacağız herkesin annesi kayınvalidesi yok ki ayrıca. Bebeğimi bir yabancıya bakım vermesi için bırakmak hala korkutucu geliyor. Bari ek gıdaya başlasaydı. Kanuni düzenlemeler resmi olarak hala yapılmadığı için başta bebekler olmak üzere herkes çok mağdur. 3-4 aylık bebeklerini nasıl bıraksın anneler. Küçücükler :(
A

Ayşegül Ü.

6 Ekim 2025 06:07
Evet meclisten hemen geçse ücretli izin 1 yıl olsa, ücretsiz de1.5 yıl. Bebeklerimizin en kritik döneminde yanlarında olabilsek 🫂
F

Fnd

6 Ekim 2025 06:07
Özel sektörde mi çalışıyorsunuz hanımlar?
A

Ayşegül Ü.

6 Ekim 2025 06:17
Evet, ben anaokulu öğretmeniyim . Oğlum 2.5 aylık. Ücretsiz iznimi de kullanacağım inşallah ama 1 sene bile az. Siz nerde çalışıyorsunuz Funda Hanım?
F

Fnd

6 Ekim 2025 06:36
Ben kamuda çalışıyorum. Size göre tabi durumum daha iyi olabilir en azından 1 yaşına gelicek. Ama duygusal olarak çok zorlanacağım gibi hissediyorum
A

Ayşegül Ü.

6 Ekim 2025 07:50
Çok haklısınız yani bir bebeğin sıfır üç yaş dönemin oldukça kritik ve hassas dönem, bu dönemde annesinin yakınında olması bambaşka bir şey ama maalesef şartlar koşullar deyip bebeğimizden ayrılmak durumunda kalıyoruz. Hissettiklerin çok normal , bebekler bizim düşündüğümüz den daha akıllı
A

Ayşegül Ü.

6 Ekim 2025 07:50
O yüzden bebeğinize sevginizi oldukça dile getirirseniz o zaten bunu hissedecektir.
E

Esra Ç.

6 Ekim 2025 08:19
Çok kafaya takıyordum bunu. 9 aylıkken kreşe başlayan kuzenime 16 yaşındayken sordum annenin yokluğuna çok içerledin mi üzüldün mü diye. Hatırlamıyorum ki niye üzüleyim dedi. Annesi çalıştığı için elde ettiği ekonomik rahatlık şu an daha önemli onun için. Büyüdüklerinde bu zamanları hatırlamayacaklar. Ekonomik özgürlük günümüzde çok önemli. Okula başladıklarında gurur duyacaklar anneleriyle merak etmeyin.
F

Fnd

6 Ekim 2025 08:20
Esra hanım haklısınız, ayrıca bir araştırmada okumuştum çalışan annelerin bebekleri sosyal açıda akranlarından ileri seviyede oluyorlarmış
İ

İrem

7 Ekim 2025 04:30
Günaydın canım anneler ben de 4 ay izin yapabildim yasal iznin kısalığından herkes bahsederdi de insan başına gelmeyen şeyin gerçekten yabancısı oluyormuş:( 4 buçuk aylıkken başlayacağım işe ama şansım bakıcımı götüreceğim yanımda ve benimle gelip işyerimde bakılacak yan odamda. Süt izni sayesinde saat 13te de çıkacağız. Yine de insan gerçekten üzülüyor 4 saat de olsa tüm ilgini bebeğine verememek fikri bile üzücü. En az altı ay yalnızca anne sütü mottosuyla hareket edilen bir yerde en az altı ay mutlaka anne yalnızca bebeğiyle ilgilenecek konforu bulmalı. Umarım bizden sonra bile olsa düzenleme yapılır 🙏🏻
N

Neşenur A.

8 Ekim 2025 06:14
Bende 8 aylıkken başlamıştım. Merak etmeyin çocuğunuz sizi unutmayacak, özleyecek sizi gördüğünde çok sevinecek. Amacımız onların geleceği için çalışmak zaten. Kendinizi üzmeyin
I

Irem

8 Ekim 2025 07:50
merhaba ben kurumsal bir şirkette personel olarak çalışırken doğum yaptım yöneticilerim daha izne ayrılmadan ücretsiz izin pazarlığı yaptı benimle kurumsal olmasına rağmen 6 ay vermek istemediler totalde 9 ay sonra işe başlayacaktım ama doğum iznimde işten çıkarıldım yani sevgili anneler kadınlara her yerde negatif ayrımcılık var ama en azından siz işinize dönebileceksiniz öyle düşünün bebeklerimiz için daha iyi şartlar sağlamak gerekiyor ben de bi süre daha evde kalıp daha sonra iş aramak zorundayım :)
F

Fnd

8 Ekim 2025 07:54
Neşenur hanım haklısınız. İlk dönemlerde belki biraz zorlanacağız ama bebeklerde alışacak.
F

Fnd

8 Ekim 2025 07:54
İrem hanım merhaba, öncelikle bu duruma çok üzüldüm. Anlayışsız şirketlerle dolu maalesef. Umarım daha güzel şartlarda sizi daha mutlu edecek işi bulursunuz.
G

Gözde D.

7 Kasım 2025 14:08
İlk gün eve döndüğümde resmen bana trip attı yüzüme bakmadı, sizde de böyle bir durum olmuş muydu? Bu yüzden çok kafaya taktım acaba psikolojik olarak onu etkiledi mi durum çok merak ediyorum
F

Fnd

7 Kasım 2025 14:13
Gözde hanım evet ben henüz işe başlamadım bir haftam kaldı alıştırmak için iki gün anneme bıraktım ve asla yüzüme bakmadı sadece babasıyla ilgilendi hatta benim kucağımda ağladı. Ben de ağladım tabi 😁 sonra oyunlar oynadım dışarı çıkardım durumu unuttu. Muhtemelen işe başlayınca da aynı şeyi yaşayacağım ama annenin sabah gidip akşam gelme fikrine alıştıktan sonra geçecektir diye düşünüyorum.ayr
F

Fnd

7 Kasım 2025 14:14
Ayrıca bu trip atma durumu anneye güvenli bağlanan bebeklerde oluyormuş yani aslında kötü bir şey değil. Sadece beni neden bıraktın diye üzülüyor o kadar.
B

Burçak S. A.

7 Kasım 2025 14:16
Biz ne hissedersek bebeğimizde onu hissedermiş oyüzden eğerçalışmak zorundaysanız kendinizi psikolojik olarak ne kadar erken motive edip olumlu düşünerseniz Bebeğinizede faydanız o kadar yüksek olacaktır. İşe gitmek size iyi geliyorsa üzülmeden gidiyorsanız bebeğinizde bu, huzuru hissedip süreci daha travmasızbatlatacaktır. Umarım bende yapabilirim 🥰
F

Fnd

7 Kasım 2025 15:35
Burçak hanım haklısınız. 1 yaşına kadar baktım ve artk işe dönmek zorundayım bunu kendim için de istiyorum çünkü 1 sene evde durduğum hiç olmamıştı. O yüzden bebeğimin hızlı alışacağına inanarak işe başlayacağım. Bana da iyi gelecek :)
Ş

Şeyma

7 Kasım 2025 21:04
Bende kamu da çalışan bi anneyim şuan bebeğim 68 günlük doğmadan önce süt iznimi felan kullanırım diyordum güya,analık iznim 10 aralıkta bitiyor ama o kadar küçük bebeğimi asla bırakıp işe gidemeyeceğimi anladım ve ücretsiz izne çıkmaya karar verdim doğduktan ve ona bağlandıktan sonra herşey bambaşka oluyormuş anladım hatta şuan diyorum ki allahım ücretsiz bitince nasıl ayrılcam napıcam gerçekten çok zor bir süreç yavrularımızdan ayrılıp çalışmak yetebilecek miyiz düşüncesi vs inşallah biran önce analık ile ilgili şu düzenlemeler yapılsa da anneler bi rahat etse bir nebze de olsa . Allah tüm annelerin yardımcısı olsun özellikle böyle çalışıp da darda kalan annelerin ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir