Bebeklerinizi Nasıl Uyutuyorsunuz?

102 görüntüleme
E

Ezgi E. ..

2 Kasım 2025 07:01
Herkese merhaba, ben maalesef bebeğimi kucağımda ayakta sallayıp sonra yatağına koyup yine sallamaya devam ederek uyutuyorum ve artık bu çok zorlamaya başladı beni çünkü benden başka kimse uyutamıyor. Ayrıca 17. haftadayiz ve uyku gerilemesi yaşadığımız için her şey daha zor. Bu süreçte uyku eğitimine başlanması da önerilmiyor. Sizler nasıl uyutuyorsunuz ya da önceden sallayarak uyutan ama sonra yatağında pispislayarak uyutmaya geçebilen var mı? Sallayarak uyutmaktan nasıl kurtulabilirim. Önerilerinizi merak ediyorum.
İ

İpek B. Z.

2 Kasım 2025 07:34
Daha önce birine anlatmıştım, mesaji kopyaliyorum. Bizde bu işe yaradi Ezgi Hanım❤️Biz 6bucuk aya kadar ilk 3bucuk ay genelde sallayarak uyuttuk, 4. ay atağında biz ayakta durup kolumuzda bir müddet yaylandirir gibi sallayip sonra reflü yataginda sallayip uyutmaya devam ettik 6 bucuk aya kadar. Ama sonra kask tedavisine başladık ve bize kaskla sallamak yasak dediler. Bir anda sudan çıkmış balığa döndük ama tam o sırada bir video denk geldi. Orada diyordu ki uyku öncesi cocugu kucağa alip yürüyün, atalarimiz ormanda yürürken hayatta kalma içgüdüsüyle bebek ses çıkarmaz, sakinleşir ve uyurdu. Bir deneyelim evin içinde dedim, ne kaybederiz ve koridorda volta atarak yürümeye başladım... Adeta mucize gibi işe yaradi bizde. Bebeği kucagima alip yüzü bana dönük olarak yürüyorum, bazen koridorda, akşamsa yatak odasında mümkün olduğunca ayni tempoda, karnimi hafifce sallar gibi anne karni hissi versin diye ve şşş diye tekdüze bir ses çıkararak, bir elimle popoya pıșpış yaparak. 5 dk falan böyle yürüyüp yataga koyup poposuna pışpışa devam ediyorum yine şşş sesiyle. Zaten yataga koyarken uykuya geçmek üzere bir kivama gelmis oluyor. Tam dalinca ilk önce sesi kesiyorum sonra pışpışı. Bizde bu şekilde 2 bucuk aydir. Bir deneyin derim, gerçekten rahat ettik. Umarim böyle devam eder kendileri 😅
E

Ezgi E. ..

2 Kasım 2025 07:37
İpek Hanım deneyeceğim mutlaka çok teşekkür ederim🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir