Bebeklerinizi Nasıl Uyutuyorsunuz?

450 görüntüleme
C

Ceren ..

13 Eylül 2025 19:47
3 aylık kızım doğduğundan beri çarşafta sallayarak ve kucakta uyutuyoruz memede de uyuduğu oluyor ama yatağına koyunca uyanıyor sallayarak uyutamam artık kucakta da zorlaştı kilosu artıyor, durmuyor da kucakta.. bir de aşırı ağlayan ve direnen bir bebek yatakta uyutmaya çalıştım olmuyor ayakta ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım siz nasıl uyutuyorsunuz?
Z

Zelal Ç. ..

13 Eylül 2025 20:09
benim bebiş 3 aylık erkek bebek elde salıyorum kucakta ayakta beşikte her şekilde deniyorum ben çok direniyorum ve kazanıyorum eski usul hamak ta yapabilirsiniz benim bebeğim de işe yarıyor bazen bazende çok ağlıyo kucağımda sarılma şeklinde alıyorum hafif zıplıyor gibi yapıp sarsıyorum oda işe yarıyor hala böyle devam bende Allah kolaylık versin sizi çok iyi anlıyorum
Z

Zelal Ç. ..

13 Eylül 2025 20:11
kaç saat uyanık kalıyor ben çok uyanık bıraktığım için hep daha da ağladığını direndiğini fark ettim onu beş dakika bile olsa bazen uyutuyorum o bile ona yetiyor ve mızmızlanmıyo emin olun uyku düzenine sokarsanız yavaş yavaş bitecektir birazda olsa düzelme var hala aynı ama hergün değil birazda olsa azaldı benim bebiş
Z

Zeynep

13 Eylül 2025 20:27
Ben hamak gibi salıncak aldım da o şekilde rahat ettim keşke daha önce alsaymışım dedim resmen işkenceydi şimdiye kadar 1 aydır falan kullanıyorum çok memnunum
N

Nazo K.

13 Eylül 2025 20:31
Emerek uyurdu ama artık çoğunlukla doğduğunda ayrılıp kendini itiyor bende yerine koyup pışpışlıyorum emziğini verip öyle dalıyor.
Z

Zeynep Z.

13 Eylül 2025 20:37
Benim kız tam 4 aylık olucak 4 gün sonra ilk günden beri hiç sallamaya alıştırmadım 2 aylıkken anakucağına destek diktirip içine koydum sakinleştirmek için Orda uyurdu kısa uykularını uzun uykuları ve gece uykusu için yarım kundak yapıyorum pışpış açıp karanlık ve sessiz odada uyutuyorum sallama vs hiçbirşey yok
Yeter O. .

Yeter O. ..

13 Eylül 2025 20:37
Ana kucağı almıştım ama otomatikli değil biz sallıyoruz kızım orda yatıyor 10 dakika geçince yatağına koyuyorum hiç kucakta sallamadım asla 3 aylık oda
S

Seçil E.

13 Eylül 2025 20:44
3 aylık bi düzen kurmak için erken. Bizim de o dönemde hiç belli olmuyordu. Elde de salladık kucakta da beşikte de. Fakat çocuk biraz büyüyünce sakinleştiği uyku anını yakalayıp yatağa aldım yatakta sakinleştirmeye çalıştım. Bazen oldu bazen olmadı. Olmayınca yine eski usul devam ettim. Ama hep denedim ağlatmadan. Çalışıyorum babannesi bakıyor gündüz hep elde salladılar hala daha öyle sallıyorlar. Ben karalı şekilde devam ettim. Şu an 13 aylık yatakta elimi tutup uyuyor. 13,5 kilo şu an kucak el falan taşımıyor zaten çok şükür diyorum sürekli. Uzman değilim tabi ki ama benm gördüğüm kararlı olup çocuğu sakinleştirecek yöntem bulmak. Ama yine de sizin ayınızda bizde bi düzen tutturamamıştık. Sürekli deneme halindeydik.
C

Ceren ..

14 Eylül 2025 05:04
hem hamak beşik hem portatif beşik aldık iade ettik korktu içinde emzik tutmuyor ana kucağımız otomatik değil denedik hafif salladık uyumadı hiç bebek arabasına da alışmadı dışarda uyumuyor ben de yatağında pış pışlayarak uyusun istiyorum çok ağlıyor kendini morartacak kadar uyku düzeni de çok değişken gece iyi ama gündüz kısa uykular yapıyo max yarım saat
İ

İpek B. Z.

14 Eylül 2025 05:34
Biz 6bucuk aya kadar ilk 3bucuk ay genelde sallayarak uyuttuk, 4. ay atağında biz ayakta durup kolumuzda bir müddet yaylandirir gibi sallayip sonra reflü yataginda sallayip uyutmaya devam ettik 6 bucuk aya kadar. Ama sonra kask tedavisine başladık ve bize kaskla sallamak yasak dediler. Bir anda sudan çıkmış balığa döndük ama tam o sırada bir video denk geldi. Orada diyordu ki uyku öncesi cocugu kucağa alip yürüyün, atalarimiz ormanda yürürken hayatta kalma içgüdüsüyle bebek ses çıkarmaz, sakinleşir ve uyurdu. Bir deneyelim evin içinde dedim, ne kaybederiz ve koridorda volta atarak yürümeye başladım... Adeta mucize gibi işe yaradi bizde. Bebeği kucagima alip yüzü bana dönük olarak yürüyorum, bazen koridorda, akşamsa yatak odasında mümkün olduğunca ayni tempoda, karnimi hafifce sallar gibi anne karni hissi versin diye ve şşş diye tekdüze bir ses çıkararak, bir elimle popoya pıșpış yaparak. 5 dk falan böyle yürüyüp yataga koyup poposuna pışpışa devam ediyorum yine şşş sesiyle. Zaten yataga koyarken uykuya geçmek üzere bir kivama gelmis oluyor. Tam dalinca ilk önce sesi kesiyorum sonra pışpışı. Bizde bu şekilde 2 bucuk aydir. Bir deneyin derim, gerçekten rahat ettik. Umarim böyle devam eder kendileri 😅
M

Merve K.

29 Eylül 2025 19:06
İpek hanım merhaba, kaç saat uyuyor peki bu şekilde? Destek istiyor mu bir süre sonra ?
D

Dilara B.

29 Eylül 2025 19:11
Doğduğu 3.gün hastanelik olduk biz ağlama krize girdi kolikmiş 2 ay kucakta sallayarak uyuttum gazdan ememiyordu saatlerce sallıyorduk hergün saat 7 de eşim geliyordu arabadan inmeden sakinleşsin diye arabada gezdirip uyutuyorduk. Kolik ağlamaları bitti ayakta sallamaya alıştırdılar uykusu gelince pış pış açıp emzik veriyorum uyuyordu şimdi sadece ayakta sallanarak uyuyor. Bugün sabah emzirdim yatağa yatırıp pışpışla uyudu öğlen denedim ama krize girdi yine ayağa aldık 4. Ay atağı geçsin uyku eğitimine başlayacam. Şuan tek başıma bakıyorum çok zorlanıyorum
Didem

Didem

29 Eylül 2025 19:17
Yan yatırıp poposuna hafif hafif vurmayı denediniz mi
D

Dilek A. ..

29 Eylül 2025 19:28
Merhaba ben çok çok zorlandığım zamanlarda kucağımda yatırıp, yatakta hafifçe zıplayarak uyutuyordum
C

Ceren ..

30 Eylül 2025 05:15
zıplama yürüme pışpış her yolu denedim memede uyumaya başladı ya da evde tekken kucağımda sallıyorum uyuyor uyumayınca yine emerken uyuyakalıyor uyku eğitimi düşündüm ama çok kararsızım hala bi çözüm bulamadım
S

Senem G.

30 Eylül 2025 05:51
Merhaba, bende doğdugundan beri kucagımda uyuttum kokusu beni çok mutlu ediyordu , ama evet 3-4 aylıkken kucakta taşımak zorlaştı ve artık uykuya direnmeye başlamıştı. Bende ayına göre kaç saat uyanık kalması gerektiğini araştırdım günde kaç defa uyuması gerektiğini araştırdımve uyuması gereken saatten en az yarım saat önce uyku ortamı oluşturdum perdeleri kapattım telefondan piş piş sesi açtım emzirdim altını değiştirdim(kirliyse) sarıldım öptüm ve yatagına bıraktım evet ilk başlarda kabul etmiyor ( bebeğim 6 aylık oldu hala yataga bırakınca 20 dakka oyalanır) ama en azından beşiğin güvenli alan olduğunu kabul etti tabi ki ağlarsa yine kucagıma alıp kucakta uyutuyorum ama en azından günde bir defa kendi kendine uyuması için çabalıyorum zor ama imkansız değil bir gün kendi kendine uyuyacağına inanıyorum 😇 şimdi bunları yazarken de bebeğim beşikte ayaklarıyla oynuyor umarım ağlamadan uyur 😂🤲🏼
S

Senem G.

30 Eylül 2025 05:54
Bide kucakta yada memede uyuyunca beşiğe önce ayaklarını bırakın sonra kafasını öyle uyanmıyorlar ben denemiştim
İ

İpek B. Z.

5 Ekim 2025 19:31
@Merve Köker 4 gün sonra 10 aylik olacak, gündüz 2 kere yaklasik 1 bucuk saat, aksam da 8 8 bucuk civari yatiyor. Gündüz destek ihtiyacı olmuyor, nadiren. Gece 4 bucuk gibi mama icmek icin uyanıyor o sirada bi pispis istiyor kisa da olsa
B

Buket ..

5 Ekim 2025 19:50
Benimki 5 aylik doğduğundan beri aynı yatakta uyuyoruz ben yan yatıyorum o da emerek uyuyor ve gece çok nadir 1-2 kere uyanıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir