Bebeklerde Hafıza/hatırlama
107 görüntüleme
E
Ezgi D.
23 Eylül 2025 08:48
20 haftalık bebeğim, doğduğunda 6 gün yenidoğan yoğun bakımda kalmıştı, emzirmeye gidiyordum. Çıktığımızda da kucak dışında yatağında uyutamıyodum, bikaç aydır akşam daldığında sadece yaptırabiliyorum. Ama hala hastanedeki uyanma saatlerinde uyanıyor, besleniyor tekrar uyuyor. 22.00/01.30 ve 3:30 gibi. Aşağı yukarı farketse de değişmiyor. Hafızada kalıyor mu yoksa korkuyor mu hala bilmiyorum. Etkisi devam eder mi?Yardımcı olur musunuz, teşekkürler.

Mihriban Y. ..
23 Eylül 2025 09:35
Merhaba, bebeğim(20 haftalık)hiç hastanede kalmadı ama akşam 7 gibi gece uykusuna yatırdıktan sonra yaklaşık olarak yazdığınız saatlerde uyanıp süt içip geri yatıyor
E
Elçin G.
23 Eylül 2025 09:36
Benim bir arkadaşımın bebeğide yoğun bakımda kalmış ve ordaki beslenme saatlerine alışmıştı öncesinde emmiyordu. Zamanla evin ve annenin emzirme saatlerine alıştı.Korktuğunu sanmıyorum sadece alışkanlık annesi ☺️
B
Betül H.
23 Eylül 2025 09:37
Ezgi hanım merhaba ☀️ benimde bebeğim 19 haftalık .Bebegimde yoğun bakımda kaldı.Dediginiz gibi ilaç aldığı saatlerde özellikle uyanıyordu .Ancak bunun üstünden çok zaman geçti bir ay kadar dediğiniz gibi saatlerde uyandı ama sonrasında toplarmıştı .Yeni şeyler öğrenmeye açık oldukları için ilgileride açıldığından başka bir seyin yerine koymus olabilir .Her kalkışında özellikle kucağıma aldım,zamanla yerinde uyuttum . O şekilde atlatmıştık biz .Acaba siz o saatlerde emzirme mi yapıyorsunuz da saatlere alıştı .Mesela 22.00 deki uyanmasında sadece pış pışla uykuya döndürmeyi deneyin .Uyku saatinize uyuyorsa .Bizde ilk ay korkma vardı eline ayağına dokunduğunda çok hızlı çekme,ağlama vardı.Damar yolunu ordan açtıklarından diye düşünüyorum .Oksadım hep ellerini,konuştum.2 aylıkken tanıma yaparlar dokunma,ses ,koku gibi .6. Aydan sonra artık hafızları daha gelişmiş olur .İlaç saatini başka bir şeyle özdeşleştirdiğini düşündüm ben . Dedigim gibi o ara saatte memeyle bagdastırmadan uyutmaya çalışın .Belki emmeyi ilaç saati yerine koymustur .Şefkatli dokunuşlarla bunun üstesinden gelirsiniz üzülmeyin .
E
Ezgi D.
23 Eylül 2025 09:50
@Betül Helvacıoğlu ay bebişinizin sizin düzeninize alışmasına çok sevindimm. Dediğiniz gibi bazı şeyleri özdeşleştirmiş olabilir. Biz atlatamadık mı yoksa süreci yönetemedim mi bilemiyorum ama sürekli bi emme isteği, kucakta olma isteği. Gündüzleri aşamadık hala ama geceleri çoğunlukla yerinde yaptırabiliyorum ona seviniyorum :)