Bebekle Dışarıda Sosyalleşmek

99 görüntüleme
G

Gökçe D.

9 Kasım 2025 06:35
Merhabalar, 4 aylık bebeğim var fakat ben hala dışarıya çıkarıp sosyal hayata dahil olamıyorum. Kendim ne arkadaşlarımla görüşebiliyorum ne kahve içebiliyorum ne de spora başlayabildim. Kendimi tamamen eve kapanmış hissediyorum. Dışarı nasıl çıkacağım bilemiyorum. Hem emziriyorum hem mama takviyesi veriyorum. Ayrıca uyanıklık süreleri de maksimum 1,5 saat olduğu için dışarıya çıkma olayını nasıl planlamam gerekiyor yapamıyorum. Dışarıya çıkma olayını nasıl planlayabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
D

Deniz B. A.

9 Kasım 2025 06:42
Merhaba Gökçe hanım. Ben bebeğim 1 aylık olduktan sonra dışarı attım kendimi. Önce alıştırmak için evin etrafında bebek arabası ile yarım saat dolaştırdım sonra bu süreyi uzattım. Dışarıda uyuduğunda dokunmadım, üzerini örtüp yürümeye devam ettim.Yavaş yavaş önce sokak gezdik sonra park gezdik, sonra ikimiz mekanlarda takıldık derken her yerde emzirmeye ve uyumaya alıştık. Şimdi 6 ayı bitirdik ve hala hava soğuk da olsa günde 1-2 saat çıkıyorum. İkimize de çok iyi geliyor özellikle açık hava yürüyüşleri uyku süresini ve kalitesini de arttırıyor. Bebeğiniz artık renklere şekillere daha ilgilidir o yüzden yavaş yavaş dışarı çıkarabilirsiniz. Atıyorum ilk birkaç gün yarım saat ile başlayıp süreyi arttırabilir ve gideceğiniz yerleri değiştirebilirsiniz.
G

Gökçe D.

9 Kasım 2025 06:46
Dışarıda nasıl uyutuyorsunuz? Ben uyutma konusunu kafamda çözemiyorum pusetin içinde dolaşırken mi uyuyor?
İ

İpek

9 Kasım 2025 08:30
Evet pusetin icinde uyuyor, artik doktorlar mumkun oldugunca bir gunduz uykusunu disarda yaptirin diyorlar
A

Aslı

9 Kasım 2025 08:41
benim bebeğimde sürekli ağlayan bir bebek ama zor da olsa dışarı çıkarıyorum dışarda pusette sakinleşip uyuyor ya da kestiriyor diyelim..
E

Eda P.

9 Kasım 2025 09:09
Gökçe hanım ben mart ayında doğum yaptım 10. günden itibaren sürekli dışarı çıktım havalar da güzeldi her gün yürüyüş yaptık, 2. aydan sonra biberonu reddetti ama bana emzirmek daha kolay geliyor mama hazırlamak yoruyordu, çıkmadan önce emzirip dışarıda istediği zaman emzirme örtüsü ile veriyordum, o kadar alışmıştı ki yürüyüşe pusete koyduğumuz an uyuyordu, yazın çok sıcak olduğu için akşamüstü çıktık ya da avm ye gittik. Şimdi 8 aylık babasına bırakıp evin yakınındaki yerlerde arkadaşlarım ile buluşabiliyorum ya da babası bensiz de onu yürüyüşe çıkarabiliyor, hepimizin çok ihtiyacı var kendimize zaman ayırmaya kademeli olarak siz de kendinize böyle bir alan yaratabilirsiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir