Bebek Odası Ayırma

108 görüntüleme
Hilal K.

Hilal K.

19 Ekim 2025 05:57
Bebeğim 11 aylık ve beşiğinde yatmak istemediği için yatağını ayırmak durumunda kaldım. Asla beşiğinde yatmadı ve uyumadı. Sürekli büyük geniş bir yatakta yatmak istedi. Biz de ona büyük bir tek kişilik yatak aldık ve odasını ayırdık. Son 1 haftadır da aynı şekilde yatmak istemiyor. Uykusu 9:30 yatıyor. Gündüz iki uyku yapıyor. Saat gece 1 den sonra her 10 dk da bir uyanıyor.kucağıma alıp sakinleştirdiğimde ise hemen uyuyor. Bir çok şey denedim ama asla uzn süreli uyumuyor. Ne yapayım nasıl alıştırayım bilmiyorum. Siz hiç böyle bir şey yaşadınız mı?
Hatice C.

Hatice C.

19 Ekim 2025 08:27
Bi faydası olur mu bilmiyorum ama bende yatağını ayıralı 7, 8 ay oldu ilk zamanlar beraber uyuduk hep sonra sonra tek yatırmaya basladim yani önce yeni yatagı sevdirdim sorunca kimin yatağı diye benim diyor buarada biz iki yaşındayız, sizinki Yeni yeni yürümeye başlayacak olmalı tek tük kelimelerle kendini ifadesi ne durumda dolayısıyla alışması lazım 🤍
Hilal K.

Hilal K.

19 Ekim 2025 08:29
Odasında bir koltuk koydum o uyurken aynı odada kaldım. Zamn zaman birlikte yatağında da yattık ama bir türlü alışmak istemiyor. Kelimeleri tek tük daha yeni yeni konuşmaya başlıyor ama. Hani denemem gereken ne kaldı onu bilmiyorum
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

20 Ekim 2025 07:33
Merhabalar 🌼 oğlunuzun yatağını reddedip gece saat 1'den sonra sürekli uyanması ve kucakta anında uyuması, onun kucak bağımlılığının (uyku birliği) ve yoğun bir uyku gerilemesinin işaretidir. Beşikten büyük yatağa geçiş ve odanın ayrılması bu kaygıyı artırmış olabilir. Saat 1’den sonraki uyanmalar, gece yarısı beslenmesinin bittiği veya REM uykusunun yoğunlaştığı saatlerdir; desteksiz dalmayı bilmediği için her uyku döngüsü sonunda uyanır. Bu kısır döngüyü kırmak için, kucağa alıp hemen uyutmayı bırakmalı, onu yatağında sakinleştirmeye odaklanmalısınız. Kucağa almak yerine, yatağında elle veya sözle güvence vererek, ona desteksiz dalmayı öğrenme şansı tanımalısınız.
Hilal K.

Hilal K.

20 Ekim 2025 08:44
Teşekkür ederim Fatma hanım. Söylediklerinizi deneyeceğim
Hilal K.

Hilal K.

20 Ekim 2025 11:42
Fatma hanım peki en kolay veya en doğru şekilde nasıl alıştırabilirim yatağına. Yani süreçte nasıl ilerlemem gerekiyor?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir