Bebek Gelisimi

75 görüntüleme
T

Tuba U. ..

5 Kasım 2025 16:04
37 + 0'da doğum yaptım, bebeğim Bugün 55 günlük. Gözlerinin içine bakarak konuşuyorum gülmesini sağlamaya çalışıyorum ama hiçbir tepki vermiyor. Bu durum normal mi sesleniyorum sesleniyorum dönüp bakmıyor göz kontağı kurmuyor sosyal gülümseme de hiç yok. Asosyal gülümsemeyi de çok nadir yakalıyorum, o kadar kendisiyle konuşuyorum en ufak bir tepki göremiyorum
A

Ayşegül Ü.

5 Kasım 2025 16:31
2.ay kontrolünde çocuk doktorunuza bahsedin bu durumdan bence, dönüp bakmaması olabilir ama sosyal gülümse olmalı, belki birkaç hafta içinde yapacaktır ama gelişiminin ne yönde olduğunu çocuk doktorunuz değerlendirmeli.
E

Edanur b.

5 Kasım 2025 16:57
Agulamaları var mı peki? Belki mizacı da öyle olabilir
E

Ece S. Y.

5 Kasım 2025 16:59
Merhaba Tuba hanım. Bebeğim bugün 57 günlük ve bende aynı endişeleri yaşıyorum. Çok yakınındayken bile maksimum 1-2 sn göz teması yakalayabiliyorum ki oda şüpheli. Sosyal gülümseme bu sabah ilk defa oldu fakat onunda sosyalliği şüpheli. Sürekli tavana, avizeye falan bakıp kendi kendine gülüyor gülüyorsa. Öyleki bir ara efsunlandığını falan düşünmüştüm ve benden bir gün önce doğum yapan arkadaşımın bebeğiyle resmen sohbet edebiliyorum. Arkadaşım 40+0da, ben 39+4te doğum yaptık. Doktorum normal olduğunu 3. ayın sonunda hala bunları yakalayamıyorsak bir problem olabileceğini düşüneceğimizi söyledi. Her bebeğin gelişimi farklı olabilir, bazıları dışa dönük sosyalken bazıları içe dönük olur ve hiç beklemediğin anda göz teması ve gülücük gelir dedi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir