Bebek Ek Gıda
104 görüntüleme
E
Elif Ç. ..
8 Ekim 2025 11:13
Ek gıdayayeni geçiş yaptık ama yediklerini geri atıyor ağzınıkitliyor ama sofraya oturdugunuzda yediğimizi istiyor sizce kaç öğün verilmeli yada napcam yemiyor 6 aylıkolduk yeni
S
SümeyyeD
8 Ekim 2025 11:43
zaten yeni 6 aylık olmuşsunuz benim bebeğim de 4 aydan beri çok istekliydi şu an 7 ay 25 günlük çoğu zaman yemiyor bence zorlamayın benim bebeğim bebekler için olan muhallebili falan bebek tariflerini asla yemedi çorba ve yoğurt seviyordu onları yedirdim çiğneme kabiliyeti gelişsin diye meyve emziğine meyveler koydum öğün olarak ben küçük olduğunu düşünüyorum ben bile tam öğünler vermiyorum belki sizinle beraber yemek istiyordur yoğurt ve çorbayı her bebek seviyor ya da sizle beraber alışması için de siz yerken meyve emziği falan verebilirsiniz ben öyle yapmıştım bir de biz yerken taklit ediyordu öyle öğreniyorlar
E
Elif Ç. ..
8 Ekim 2025 11:47
Eevt ama benim bebeğim 2 kaşık alıyordigerlerini öğürüyor bildiğimiz
S
Sinem K.
8 Ekim 2025 12:28
Elif hanım merhaba bildiğim kadarıyla şuan daha öğün ya da kalori ihtiyacı yok bebeğinizin daha 6 aylık tadım sürecinin de en başında. Merak ettiği besinleri tattırarak ilerleyebilirsiniz yine 3 gün tadım kuralını uygulayabilirsiniz. Öğürme konusunda pek bir bilgim yok kızımla böyle bir durum yaşamamıştım. 2 kaşıktan fazla almaya veya ek gıdayla karın doyurmaya ihtiyacı olduğu bir dönem değil diye biliyorum Önce ek gıdayı sonra anne sütü/formüla mama teklif edebilirsiniz.
E
Elif Ç. ..
8 Ekim 2025 12:37
Teşekkür ederim 💕
E
Elif Ç. ..
8 Ekim 2025 20:27
Tatsız şeyleri yemek istemiyor

Simay G.
9 Ekim 2025 12:05
Eğer ek gıdayı biraz pütürlü yapıyorsanız ki olması gerekendir pürüzsüz önermiyorlar çok fazla öğürme yutma refleksi bilmediğinden dolayı gerçekleşiyor ve dolu dolu kaşıkla vermek yerine daha az az vererek yükselterek ilerleyin