Bebeğm Dönmüyor
226 görüntüleme
G
Gülnur k.
17 Ekim 2025 21:35
35 haftalık doğdu oğlum şuan 7.5 aylık 2 kez döndü bi daha dönmedi desteksiz oturuyor kısa süreli tutunca ayağada kalkıyor kuvvetli ama dönmüyor
E
Ezgi K. ..
17 Ekim 2025 22:03
Biz almak istediği oyuncakları yanina koyarak dönme çalışması yapmıştık. Özellikle sesli ve ışıklı olanlara ulaşmak dönüyordu
Z
Zeynep E. O. ..
17 Ekim 2025 22:06
Endişelenmeyin.gelişimi normal seyrediyorsa problem yoktur. Osman hoca 9. Aya kadar beklemeli diyor. Ben de kızımı doktora götürdüm. Herşeyi yapıyordu ama dönmüyordu. Dr normal olduğunu söyledi. Benim kızım ilk kez 8ay24 günlükken döndü 🥰🥰🥰

Ayça K. A.
Hemşire
17 Ekim 2025 22:24
9. Aya kadar dönme gerçekleşmezse bir hekim görsün isteriz ki yapılan kontrolde her şey yolunda ve yine de dönmüyor olabiliyor endişe etmeyin
G
Gülnur k.
17 Ekim 2025 22:37
Gelişimi iyi gidiyor tek dönmüyor işte endişenlendim ister istemez biraz daha sabır gerek galiba

Ayça K. A.
Hemşire
17 Ekim 2025 23:07
Kesinlikle biraz zamana ihtiyacınız var arada beraber vakit geçirirken sağa sola döndürüp nasıl olacağını tekrar edin oyuncakları biraz uzak koyarak sabredin bakalım neler yapacak hem bebeğinize de egzersiz olsjn 💕

İlsu O. K.
28 Ekim 2025 18:32
Gülnur hanım merhaba; prematüre bebeklerde biraz geriden geliyor bu yüzden düzeltilmiş yaş üzerinden değerlendiriyor doktorlar. Prematüre annesi olarak size tavsiyem yüz üstü zamanını bırakmamanız. Bu süreç içerisinde sırt bacak bel baş kasları geliyor. Dönme eylemi için sırt ve bacak kaslarına ihtiyacı var. Oğlumda takvim yaşı 7 aylıkta dönmeye başladı tek yöne bir kaç haftadır diğer yönede dönüyor. Ama geri dönmeyi daha kavrayamadı ☺ biz herhangi bir sorun olmamasına rağmen düzenli aralıklarla fizik tedavi doktoruna ve çocuk gelişimine görünüyoruz. Çocuk doktorumuzda takip ediyor aynı zamanda. Hareketli bir bebek olmasına rağmen bize söylenen bol bol yüz üstü yanına uzanın sizde dönmeye çalışıyor gibi yapın önce boyunuyla dönmeye çalışabilir o esnada bacak ve koldan destekleyin demişti. Her gün yerde zaman geçiriyoruz. Gerçekten faydasını görüyoruz premler için egzersiz çok önemli. ☺ zamanı gelince dönmesin diye yalvaracaksınız çünkü uykularında bile dönmeye başlıyorlar
G
Gülnur k.
28 Ekim 2025 18:34
İlsu hanım çok teşekkür ediyorum gerçekten söylediğiniz gibi zamanı gelince kendi kendilerine yapıyorlar biz sadece anneler olarak panik yapıyoruz♥️