Bebeğinizde Meme Reddine Dair Bir Belirti Var mı?

293 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

14 Ekim 2025 06:47
➡️ Bazen bebekler memeyi reddedebilir ya da emmede farklılıklar gösterebilir. Sebep her zaman sandığınız gibi “süt azlığı” değildir.

🔍 Bebeğiniz memeyi almayı reddediyor mu?
🔍 Emmeye başlayıp hemen bırakıyor mu?
🔍 Sadece bir memeyi mi tercih ediyor?
🔍 Ağlayarak memeyi itiyor mu?

💬 Bu sorulardan biri bile size tanıdık geldiyse, yaşadığınız sorunu kısa ve net bir şekilde yazın ben cevaplayayım.

🤱Unutmayın, her meme reddi aynı nedenle olmaz ve çözümü vardır.

Detaylı bilgi ve destek için iletişime geçebilirsiniz
📞 0506 038 99 58
M

Maide Ö.

14 Ekim 2025 07:00
Bebeğim 3,5 aylık bu yazdıklarınız bende var hepside ne yapmam gerekiyor bu durum beni üzüyor. Memeyi ağzına alıp geri bırakıyor kendini kaldırmaya çalışıyor.
G

Güler Y.

14 Ekim 2025 07:07
Bebeğim 100 günlük ikinci ayından sonra mama takviyesine başladık biberonla veriyorum bi süredir de memeyle kavga halindeyiz memeye geldimi ağlayıp geriliyo memeden uzaklaşmaya çalışıyo bazende alıyo meme teklif etmeye korkuyorum artık uykulu zamanlarında birwz daha rahat alıyo bide gece emiyo o kadar 😖
M

Melek K. D.

14 Ekim 2025 08:09
Merhaba
Benim bebeğimde de benzer durum var. 3 ay 5 günlük 2-3 haftadır sol göğsümü reddediyor uyku sersemi iken alıyor sadece, özellikle gece rahatça verebiliyorum. Normalde göğüslerim iridir ama sol göğsüm sağ göğsümden bir tık daha küçük. Bu yüzden mi acaba diyorum bazen
Y

Yasemin D. ..

14 Ekim 2025 08:16
Bebeğimin kusması çok var genellikle memme sonrası fışkırarak kusuyor korkmalımıyım 3 aylık erkek
Ö

Öykü D.

14 Ekim 2025 14:43
Bebeğim 12.haftasında dün aniden memeye geldiğinde ağlama memeyi almama durumu başladı. Zarla zorla uykuda emzirebildim ancak açlık belirtisi hiç göstermiyor genel durumu iyi. Emzik biberon kullanımı yok hiç olmadı. Sadece anne sütü alıyor. Bu durumu aşmak için ne yapabilirim ne kadar sürecektir
Z

Zk

14 Ekim 2025 20:03
5.5 aylık bebeğim ikinci aydan sonra emmesinş azalttı malesef bu yuzden 2 ayda toplam 600gr aldı ve 4. ayda mamaya başladık neyse kızım eskisi gibi memede uzun durmuyor halen 2-3 saatte bir meme istiyor hem de ağlayarak ama memeye fazla odaklanamıyor 3. ayda çevre ilgisini çekmiyordu direkt öylesine bırakıyordı 4.aydan sonra artık çevre de dikkatini çekti ki uyaran çok çok az yani ortama da dikkat ediyorum bu ay itibariyle de meme istiyor ama memeye uzandığıgibi kafasını geriye itip ağlıypr tamam emmek istemiyorsun kaldırayım diyorum kucaktan yine ağlayarakgöğsüme sürtünüyor ve istiyor ayrıca bir anda sağ mememi emmemeye başladı zorluyorum ama hayır asla istemiyor ağlıyor çok fazla hem de ve zsürekli emip bıraktığını sayarsak en fazla 3 dk emiyor
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:28
Maide Özer hanım öncelikli olarak kullandığınız biberonu bırakmanız gerekiyor ve biberonu bırakırken de tabii ki alternatif beslenme yöntemi kullanacağız başka ve böylece memeyi alıştırmaya çalışacağız bazı yöntem ve uygulamalarla önemli olan bebeğin daha fazla büyümemesi ve algıların daha fazla açılmamasıdır sinyalleri ne kadar erken alırsanız sonuçta istediğiniz gibi olur
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:30
Güler Y Hanım bebeklerde 3. ayda başlayan bir meme reddi vardır bunun nedeni ise algıların açılmaya başlamasıdır ve kolay olanı seçmeye başlamalarıdır ilk önce gündüz emmelerini bırakırlar sonra uyku geçişlerindeki emmelerini ve gece emellerini bırakırlar bir an önce yardım alarak tekrardan memeye döndürmenizi sağlamanızı öneririm isterseniz yardımcı olurum bu konuda size
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:31
Melek Karaca Deniz hanım göğüsünüzü ne kadar çalıştırırsanız o kadar çok süt Üretirsiniz ikisinide eşit emzirmeye çalışmanızı öneririm ısrar zorlama yapmadan
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 08:32
Yasemin Durmuş hanım muhtemelen sütünüz tazyikli bir şekilde geliyor ve bebek bunu tolere edemiyor Size önerim tazyiği kontrol altına almanız ve bebeğe sürekli meme teklif etmemeniz olacak bebek ne zaman acıkırsa o zaman emzirmeye özen gösterin.  Tok olan bebek ve tolere edemeyen bebek kusar
S

Seda K.

16 Ekim 2025 09:04
Oğlum 20 haftadayız malesefönceden ağlıyor ağlıyor memeyi emerek uyuyordu şimdi 1 haftadır meme uyurken uyanınca istemiyor parmağını emiyor parmağını emerek uykuya dalıyor çekiyorum meme veriyorum aç da bıraktım almıyor ne yapmalıyım
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 09:06
Seda Kayman hanım bebeğinizi emmesi için zorlamayın. Demekki emmek istemiyor ve parmağını emerek uyumak istiyor çekmeyin meme vermeye çalışmayın siz meme için ısrar zorlama yaptıkça bebek memeden uzaklaşır kendi haline bırakabilirsiniz endişe etmeyin ve boşuna strese girmeyin
B

Betül

16 Ekim 2025 15:55
Bebegim 2 ay 23 gunluk. 3850 digdu su an 5700 . Bir bucuk aylikken emmek istemedi,mama da istemedi. Istahi tamamen kapamdi.3 doktor gezdik hicbir sey cikmadi. 2 3 hafta kilo almadi. Somradan tekrar emmeye basladi guzel kilo almaya devam ediyordu ama yine bi isteksizlik var. Genel durumu iyi. Hareketli ve mitlu. Ama kilo olarak iyi dogan bebegim cok zayif gorunuyor ve buna uzulmemek istiyirum ama elimde degil rahatlaymiyirum. Bebegim kiz bebek.
A

Aysun B.

18 Ekim 2025 19:26
Bebeğim 46 günlük memeyi alıp 5 dk sınra bırakıyor ve çok ağlıyor emzik alınca susuyor. Memeyi tekrar vermek istediğimde çok ağlıyor. Açlık belirtisi yok ama doyup doymadığını bilmiyoeum tekrar nasılmeme verebilirmiş
Z

Zehra Ç.

18 Ekim 2025 19:32
Merhaba bebeğim5 aylıkbir kaç günbizde aynı sorun var emmeye başlıyor sonra hemen bırakıyor bir de bugün bir kaç defa kustu çok değildi ama bilmiyorum
F

Fatma Ç. ..

21 Ekim 2025 21:08
Mrb hocam bebeğim aslında hemen red etmiyor emdikten hemenhemen1 dk sonra sütüm hemen bitiyor çok az kaldıktan sonra bebeğim çok güçlü çekemedği için red ediyor.Ne yapmamgerekiyor?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir