Bebegimi Ellemeyin

232 görüntüleme
T

Tuğba A. ..

12 Eylül 2025 10:17
Ben bebegime dokunulmasindan cok rahatsiz oluyorum ya. Herkes kucagina almaya calisiyor direk. Dun birnkadin kucagimdan cekerek almaya calisti hatta. Bahsettigim yabanci insanlar bu arada. Zaten atopik dermatit bir bebek. Ziyarete gelen uzak tanidiklara bile veremiyorum. Bol parfumle, yuzlerinde makyaj dolu opmeye calisiyorlar. Neneler ve annesi babasi haric kimseye opturmuyorum. Boz bile opunce kizariyor hemen cildi hala assiri hassas. 5.5aylik bu arada. Teni cok beyaz oldugu icin daha hassas oluyormus. Ama ben bu sokaktaki insanlari anlamiyorum yani direk dudaklari buzup bir bebege opmek için yaklasmak nedir ya? Anne babadan musade istemeden. Sizde de benim gibi sinir olan var mi?
I

Irmak K.

12 Eylül 2025 10:26
O kadar haklısınız ki… maalesef her insan düşünceli yetişmiyor ve düşünceli bir şekilde yaşamıyor. Günün sonunda çocuk hastalandığında bakacak olan onlarmış gibi her şeyi yapabileceklerini sanıyorlar. Ve maalesef biz onları yönetemiyoruz ancak yapabileceğimiz bir şey var. Sınır koyabiliriz. Kibarlığınızı bozmamıza bile gerek kalmadan bunu yapabilirsiniz. Biri yanınızdayken beden dili olarak öncelikle ona hafif sırtınız dönük durun. Bebeğiniz Sling veya kanguru seviyorsa yüzü size dönük olacak şekilde direk onun içinde taşıyın. Bu imkanınız yoksa bebek arabasında gezdirirken biri bebeğe dokunmak istediğinde bebek arabasına onun aksi yöne hafifçe çevirin. Açık açık size seviyim mi diyorsa veya size sormadan direk almaya çalışıyorsa bulaşıcı bir hastalığı var size bulasmasin diyebilirsiniz. Konu tanıdığınız insanlar olsa çok fazla şey yapılabilir, çalışmalar sunulabilir hem size hem çevrenize ancak bahsettiğiniz anladığıma göre hiç bağlantınızın olmadığı insanlar. Açıklama yapmanıza gerek yok açıklama yaptığınızda daha fazla soruyla size gelecekler. Bu sebeple bu bulaşıcı hastalığı var size bulasmasin diyim hastalığı ne diye sorduklarında gülerek oradan uzaklaşın faydasını göreceksiniz
T

Tuğba A. ..

12 Eylül 2025 10:30
Ben direk "Yalniz ellemiyoruz, tesekkur ederim" diyerek bebegimi geri çekiyorum ama bunu gunde 5-10kere yapinca sinirim bozuluyor artik. Disari cikmak bile istemiyorum bazen sirf bu yuzden. Olabildigince sakin yerlere gidiyorum ama kurtarmiyor, insan her yerde cunku. Dun denize gittik. Havlunun ustune yatirdim. Saginda babasi solunda ben varim, bi anda bi kadin gelip lap diye bacagini elledi. Ikimizde bebege baktigimiz icin kadini fark etmedik yaklasirken. Hani o an orda kadina saldirsam hakliyim aslinda. Ben senin bacagini ellimiyorum ablacim :)
Yeter O. .

Yeter O. ..

12 Eylül 2025 10:59
Hiç sevmem hiç kızım 3 aylık biz bile öpmüyoruz eşim ve ben bağışıklıkları daha tam gelişmemiş kimseye öptürmedim bu zamana kadar gerekte yok çünkü küçük hastalansa onlar mı hastanede başında kalacak sanki kızım herkesten önemli iyi yapmışsınız öptürmeyin sakın
Ş

Şeyma ..

12 Eylül 2025 11:18
O dert nasıl bir dert ki 🤦‍♀️ başıma agrılar giriyor aynı şekilde atopik bi cilde sahibiz yapman etmen öpmen agzını yaklaştırma diye diye dilim de tüğ bitti ama insanlar yine aynı ben kendi akrabalardan bile koruyamıyorum gizliden agzından öperlermiş başkası görüp diyor bana şu mikrop virüs zamanında 😒 ne krizler geçirdim de cahil insan çokkkkk
G

Gökçin N.

12 Eylül 2025 11:25
Ben asla izin vermem böyle bir şeye. Kendi anneme bile öpmemesi gerektiğini açıkladım kaldı ki yabancılar diyorsunuz. Gerekirse kavga ederim. Ebv virüsü böyle bulaşıyor ve bebeklerde ciddi sonuçları olabilir. Açık bir dille bebeğinize dokunmamalarını söyleyin. Eğer söylemem diyorsanız covid pozitifiz diyin onlar düşünsün gerisini 😁
H

Handan G. Ö.

12 Eylül 2025 11:28
Anlatamadim bebeği opmemeleri gerektiğini kucağına almamaları gerektiğini. Biri çıkıp dediki "ama biz yoğun bakımda yattığı icin 2 ay bekledik görmek için" Kendinde hak görmüş hadsiz kucağına alabilecegine hüküm veriyor kendi kendine. Herkes tuhaf tuhaf baktı. Ben sinir oldukca herkes beni yadırgadı. Kızım şuan 7 aylık. Yahu lohusa olan benimdim verdiğimiz savaşlara bakın ya. Allah yardımcınız olsun Allah sabır versin
Kader K.

Kader K.

20 Eylül 2025 21:01
Dışardaki insanlara asla müsade etmiyorum onlara etmediğim gibi anneanne babaanne hatta babasına bile ellerini yıkamadan dokunmalarına müsade etmiyorum bu kuralları babaanne ezip geçiyor sinir oluyorum erken doğdu 16 gün küvezde kaldı haliyle endişe ediyorum eee bizde çocuk büyüttük çok sakınma aman mikroba da ihtiyacı var gibi saçma sapan bir kendini savunması var sinir oluyorum benim çocuğum benim kurallarım 16gün boyunca yoğun bakım kapısında ben nöbet tuttum doğurdum doğuralı hep bir savaş halindeyiz kendisiyle lohusalığımı yaşatmadılar maalesef
T

Tuğba A. ..

20 Eylül 2025 21:13
@Kader Küçüksolak elbette mikroba da ihtiyaci var,bagisiklik guclenmesi lazim ama zamanla ve yavas yavas. Bu kadar ufacik bebekleri bi anda mikropla tanistirmak hic saglikli degil bence de. Hele ki kuvez gecmisiniz varken. O kadar haklisiniz ki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir