Bebeğime Uyku Eğitimi

94 görüntüleme
D

Didem K.

31 Ekim 2025 14:20
Henüz 2buçuk aylık geceleri bazen güzel bazen de çok sık uynıyor uyku eğitimi için erken ama nasıl yapabilirim bilenler anlatabilir mi
S

Sevgi D.

31 Ekim 2025 15:49
Merhaba, ben ailelere online bebek uyku danışmanlığı veriyorum. Şu an uyku eğitimi vermeniz için çok erken ama bebeğinize rutin oluşturmak için oldukça güzel bir zamandasınız. Her akşam aynı saatte başlayan ve biten, aynı sırayla tekrarladığınız, içinde mümkünse banyo-pijamaya geçiş-odayı loş hale getirme-uyku arkadaşıyla buluşturma veya ninni söyleme-yatağa geçiş (hangi destekle uyutuyorsanız o şekilde uyutma) şeklinde bir uyku rutini oluşturabilirsiniz. Bebeklerin bu aylarda henüz sirkadiyen ritmi oluşmadığından gece gündüz ayrımı yapamıyor olabilir ve bu da bazı geceleri iyi bazı geceleri kötü geçirmesine sebep oluyor olabilir. Gündüz uykularını karanlığa yakın loş, gece uykularını ise karanlıkta yaptırmak uyku eğitimine başlayana kadar önemli bir uygulama adımıdır. Gece uyanmalarında bez değişimi veya beslenmeler bebeğin uyuduğu odada yapılmalı ve mümkünse oda aydınlatılmamalı. Mavi ışıktan uzak tutarak ve kırmızı bir gece lambası edinerek gece uyanmalarındaki işlerinizi kırmızı ışıkta halletmelisiniz.
D

Didem K.

31 Ekim 2025 16:06
Her akşam banyo kış aylarında sıkıntı olmazmı üşür diye düşünüyorum başkane olabilir acaba
S

Sevgi D.

4 Kasım 2025 05:26
Bebeğinizi ıslattığınız pamukla silebilirsiniz ayrıca pijama öncesi masaj mutlaka ekliyoruz ister losyon ister bebe yağı ile. Akşamları rutin biraz daha uzun, gündüz uykularından önce ise daha kısa olmalı. Örneğin gündüz 10, gece 20-30 dk gibi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir