Bebeğime Bağırmak İstemiyorum Yardımmm
213 görüntüleme
K
Kübra G.
21 Ekim 2025 17:17
14 aylık erkek bebek ve aşırı yaramaz kurcalamadığı dolap ki hepsinde kilit var ama açıyor yapmadığı yaramazlık yok hayırdan anlamıyor oturup açıklıyorum neden hayır olduğunu bi fazla yapıyor beni ısırıyor sinirinden vuruyor kendime engel olmaya çalışıyorum bağırmamak için kızdığımda ona daha sonra kendime daha çok kızıyorum üzülüyorum kendim bakıyorum çocuğuma kocam gece çalışıyor gündüzde evde durmaz çocukla geçirdiği saat toplasan 1 belki 2 dir onda yorulur tuvalete gider kaçacak bir şey bulur. Daha sakin hiçbir şeye kızmayan sinirlenmeyen bir anne olmak istiyorum kendime de zararım bana yardımcı olabilecek var mı kendimi nasıl sakinleştirebilirim?
T
Tuğba B. ..
21 Ekim 2025 17:38
Anneye destek olmayan babalar .Sanki çocuk sadece bizimmiş gibi davranan babalar yüzünden sinir sistemimiz bozuluyor sonra çok sinirlisin,neden gülmüyorsun,neden çocuğa bağırıyorsun ...Bol bol parka götür arkadaşım evde enerjilerini atamıyorlar.Hayır dediğinde senin ciddi olduğunu anlasın çocuk
H
Hülya G. ..
21 Ekim 2025 18:08
Merhabalar, eminim bir çok anne sizinle aynı sorunu paylaşıyor. Ben de böyleydim. Aslinda baska durumlara olan stresimi ve sinirimi çocuğu dan çıkardıgimi fark ettiğimde kendimi düzeltmeye çalıştım. Babasının destek olmayışı farklı sorumluluklarla birlikte çocuğu yalnız başına büyütmek gerçekten çok zor bir süreç. Benim oğlum da aynı dönemde oldukça hareketli ve bana resmen bagimliydi.suan 2 yaşında hala var tabi ama biraz aştık bazı durumları. Siz de sabredin ve çocuğunuzu üzmeyin. (Sınırlar ve yasaklar tabiki olacak ve çocuk durması gereken yeri bilecek) ama bunu bagirarak yapmamak gerekiyor. Erkek çocuklar enerjilerini atamıyor evin içinde. Bol bol parka çıkarın. Varsa birinci derece yakinlariniz onlarla görüşmeye gayret edin. Evde herseyi tamame mükemmel yapicam diye kendinizi hırpalamayın. Gün olur mutfaginiz bulaşığınız kirli kalır. Yataginiz dağınık kalır. Bunları normalleştirin. Çocuğun bu günleri geri gelmeyecek. Bir zaman sonra bakacaksınız ki odasından çıkmıyor. Ben bunu farkettiğimden beri artık saldım açıkçasi. Temizlik yapicam diye cocugumu üzmeye gerek yok. Onun buyumesi ve gelişmesi çok daha önemli. Ha bir de ben haftada bir oyun gruplarına götürüyorum. Baya iyi geliyor sosyallesmek ve enerjisini iyi kötü atıyor. Evde de ilgisini cekecek legolar kinetik kum yapboz gibi şeylerle oyalamaya çalışıyorum. Bazen de müzik açıp koşup oyunuyor. Bu günlerin geçececegini unutmayın. Sanırım biraz uzun bir yazı oldu ama şunu da söyleyeyim eşiniz ilgilenmiyorsa ona sinirlenmek bir şeyi degistirmiyor. Siz kendi akışınızı çocuğunuza göre ayarlayın. Akisina bırakın bakın o zaman daha sakin olacaksınız.
N
Nimet ..
21 Ekim 2025 18:43
Merhabalar,19 aylık bir oğlum var ve yazdıklarınızın hepsini aynı şekilde yaşıyorum. Aşırı enerjik ve yaramaz. Genel olarak erkek çocukları hep böyle sanırım. Eşim, oğlum 6 aylıkken iş nedeniyle yurt dışına gitti 6 aydan beridir tek başıma oğluma ben bakıyorum. İster istemez bağırdığımız anlar oluyor. O anlarda daha sakin kalmaya çalışarak hayır ın ne demek olduğunu anlaması ve sınırları öğrenmesi için daha sakin ama ciddi olduğunuzu ifade edecek tepkiler verin. Evet bazen çok bunalıyoruz ve bağırabiliyoruz inanın bunu bütün anneler yaşıyor. Kendinize yüklenmeyin. Evlatlarımız için en iyi anne biziz. Ben artık oğlumu evde günlük yaşantıya dahil etmeye çalışıyorum. Bulaşık makinesi beraber boşaltıyoruz ya da çamaşır makinesine çamaşırları birlikte atıyoruz. Enerjik oldukları kadar meraklı da oldukları için bir nebze faydalı oluyor. Çıkabiliyorsanız da dışarı çıkıp yürüyüş yapın ya da parka gidin. Herkesin bu durumda olduğunu ve bu durumun da bir gün geçeceğini düşünüp kendinizi rahatlatmaya çalışın.
H
Hülya G. ..
21 Ekim 2025 18:57
Bir de eklemek istiyorum. Eşiniz gündüz evdeyse madem. Bazı günler verin alsın siz olmadan dışarı çıksın çocukla. Yarım saat bir saat parka avm ye. Hem çocuğun havası değişir hem de siz o arada dinlenir kendinize zaman ayırır varsa işlerinizi yaparsınız. Eşim yoğun çalışmadığı zamanlarda bazi günler alıp çıkıyor. Küçük demeyin 1 yaşından bu yana yapıyoruz bunu. Gerçekten nefes alıyorum böyle zamanlarda. Size de iyi gelecektir denemenizi tavsiye ederim❤️
K
Kübra G.
21 Ekim 2025 19:56
Yazdıklarınızı okudum hanımlar ve inanın çok iyi geldi psikolojik olarak yalnız olmadığımı bilmek hepinize çok teşekkür ederim 🙏🏻