Bebeğimde kalça çıkığı teşhisi konuldu

229 görüntüleme
M

Melisa K.

1 Haziran 2025 22:18
3 aylık bebeğimde iki taraftanda kalça çıkığı teşhisi konuldu. Pavlik bandaj tedavisi uygulanmaya başladı. Ne kadar sürede bu bandaj ile yerine oturabilir. Bu sorunu yaşayanlar süreci nasıl atlattı.
B

Betül T.

2 Haziran 2025 18:44
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun brnim kızıma da 3 aykıkken pavlik pandaj takıldı ilk doktor 2 ay sonra duruma göre kademeli çıkarıcaz demişti tanıdık doktorlara sorduğumda ise görüntülere göre daja kosa süre yeterli dediler tek doktorla kalmayıp birkaç doktor gezdim tabi bu aparat takılfdıktan 1 buçuk ay sonra oldu. Abarattan 1 buçuk ay sonra gittiğim doktorlar hepsi aynı şeyi söylrdi kalça çkkıklığı uok düzelmiş olması getektiği gibi bandajı çıkarabilirsinix kademeli falanndeğil çıkartın artık dediler.
Bu süreç kalçanın detecelerine göre değişiyor brnim kızımda biri 58 59 dereceydi alfalar olması gereken 60.
Bizim sürecimiz 1 buçuk ay sürdü sonra iyileştik. En kosa zamanda sizinde iyileşmeniz dileğiyle.
Ö

Özge A. ..

2 Haziran 2025 19:22
Benimde oğlumda 3 aylıkken çıkmıştı bizde 2 ay kullandık önce pavlik bandaj sonra frejka yastığı kullandık düzeldi erken teşhis bundan dolayı önemli işte çabuk düzeliyor ilerlemeden önlem alınıyor
M

Melisa K.

3 Haziran 2025 02:06
Kaç günde alıştı bebeğiniz, uyku sorunumuz hiç yoktu. Ama şu an sürekli ağlama krizlerine giriyor. Uykuya geçemiyor. Bandaj iz yapıyor vücudunda. Buna alışıyorlar mı yoksa süreç boyunca bu huzursuzluğa devam mı edicez
B

Betül T.

16 Haziran 2025 17:49
Benim kızım 1 hafta çok zorladı beni 1 haftadan sonra sanki alışmış gibiydi ama sürekli ilgim onun üstündeydi sıkılmasına fırsat vermedim hiç yemek bile yapmadım süreç boyu nerdeyse
N

Naz

16 Haziran 2025 18:08
Çok geçmiş olsun .. bizde bandaj kullandık kızımda 3 hafta hiçbir işe yaramadı hatta dereceleri daha da düştü tubinger ortezini sorun doktorunza o daha iyi sonuç veriyor benim gittğm 2 doktor da erken gelmiş olsudnz o tedaviyi uygulardk dedi şuan 60 gündür alçıda 1 ay sonra çıkacak alçısı tek doktorla kalmayn
K

Kübra F. ..

16 Haziran 2025 23:00
Benim bebeğim de 11 aylık bugün gelişim geriliği var kalçasında dedi doktor ama yurumesinde vs hiç bi sorun yok tubingen ortezi takacak dedi nekadar süre nasıl takacak hicbir bilgi vermedi. Çok zor mu böyle hareketli bi bebek için ortez kullanan varmı
E

Esra Y. A. ..

17 Haziran 2025 00:31
3.5 aylıkken palvik bandajla başladık 1 hafta kullandım ama benim psikolojim yerlebirdi hayatım bitmiş gibi davranıp yemek bile yemiyordum sonra doktor değiştirdim tubingen cihazi kullandik 6 aylik olunca gel çıkartırız dedi ve 6 sylik olduk çıkardık çok şükür palvik bandajdan daha kullanışlı daha çok işe yarıyor. Bebek de daha rahat
T

Tuğba B.

29 Haziran 2025 04:23
Kızımda da vardı tamamen çıkıktı sol taraf 4 ay bandaj kullandık işe yaramadı ameliyat oldu şuan alçıda
B

Büşra Ü.

29 Haziran 2025 21:21
Benim kız kardeşiminde 4 aylıkken teşhis konulmuştu. Frejka yastık kullandı sadece bez değiştirirken çıkarıyorduk onun dışında hep düzenli kullandık. 9 aylıkken düzelmişti. İnşallah sizinde düzelir bir an önce

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir